Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/ Autostrada Sebeș-Turda: Și lotul 4 se pare că are probleme. Ce spune constructorul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După lotul 3 al Autostrăzii Sebeş – Turda, pe care oficialii de la Drumuri nu au vrut să îl recepţioneze din cauza „alunecării ca pe gresie”, şi lotul 4 pare că are probleme.

Lotul 4 al Autostrăzii Sebeş – Turda, finalizat în proporţie de 99%, a început să se crape pe margini într-o zonă cu alunecare de taluz, conform unor imagini luate ieri pe şantier. Şeful firmei constructoare spune că problemele vor fi remediate, fiind necesare lucrări minore. Citește și: Autostrada Sebeș-Turda: Lotul 3 a intrat în reparații. Se frezează porţiunile cu exces de bitum şi se pune iar asfalt

Conform unor imagini de marţi, 27 martie, taluzul de pe o porţiune din lotul 4 a luat-o la vale iar autostrada a început să se crape pe margini.

Acest lot este construit de către austriecii de la Porr şi este finalizat în proporţie de 99%, conform datelor de pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Citește și: FOTO, VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1. Continuă lucrările de decopertare în zona nodului rutier Sebeș și la viitoarea traversare peste DN1

„Remedierile necesare în această zonă, lucrări minore, sunt în derulare, spre satisfacerea clientului”, a spus pentru ECONOMICA.NET Klaus Bleckenwegner, CEO-ul Porr Construct România.

Conform celor mai recente declaraţii ale ministrului Transporturilor Lucian Şova, loturile 3 şi 4 din Autostrada Sebeş – Turda ar urma să fie inaugurate în luna mai. Citește și: FOTO/VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1 – Primele grinzi montate la podul peste râul Ampoi. La nodul rutier Alba Iulia Nord au apărut primele structuri

Între timp, italienii de la Tirrena Scavi au demarat săptămâna aceasta lucrări de reparaţii pe lotul 3 al Autostrăzii Sebeş – Turda. La inspecţia din ianuarie, CNAIR a refuzat să facă recepţia acestui lot, din cauza problemelor de siguranţă rutieră generate de bitumul în exces, rugozitate şi planeitate. Reprezentanţi ai constructorului, precum şi un ONG dedicat infrastructurii, susţineau atunci că autostrada e gata încă de anul trecut şi trebuie deschisă circulaţiei.

Rămâne de văzut dacă până în luna mai, termenul anunţat de ministrul Transporturilor, vor fi remediate toate problemele constatate pe cele două loturi de autostradă, astfel încât să fie deschise circulaţiei.

Sursa: economica.net

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea