Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1. Continuă lucrările de decopertare în zona nodului rutier Sebeș și la viitoarea traversare peste DN1

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pe autostrada Sebeș-Turda, în zona nodului rutier Sebeș, continuă lucrările de decopertare, dar se lucrează și la viitoarea traversare peste DN1.

La sfărșitul lunii martie, lucrările sunt în plină la desfășurare pe lotul 1 al A10, zona viitorului nod rutier Sebeș. Se lucrează în continuare la decopertare, dar și giratoriul de lângă Lukoil Lancrăm, la viitoarea traveresare peste DN1.

Urmează lucrări de executare a 2 bretele mici, pe o singură bandă pe sens, care vor lega A10 de drumul național și care se vor înțepa în cele două sensuri giratorii existente.

Citește și: FOTO/VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1 – Antreprenorul Pizzarotti continuă lucrările de montare a grinzilor la viitorul pod peste râul Mureș

YouTube video

Nodul rutier Sebeș va avea în total 6 bretele: 4 vor avea câte două benzi pe sens și vor face legătura cu A1 Sibiu-Deva, iar 2 vor asigura legătura dintre A10 și drumul național.

Ministerul Transporturilor a emis în data de 16 februarie, Autorizaţia de Construire pentru Nodul Sebeş de pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda, construit de către firma italiană Impresa Pizzarotti.

YouTube video

Citește și:  FOTO/VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1 – Primele grinzi montate la podul peste râul Ampoi. La nodul rutier Alba Iulia Nord au apărut primele structuri

Lucrările vizate de acest document sunt evaluate la 75,6 de milioane de lei şi urmează a fi executate într-o perioadă de 18 luni.

Contractul pentru proiectarea şi construirea celor 17 kilometri ai primului lot din Autostrada Sebeş – Turda a fost atribuit în 2014 Asocierii Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Constructii SRL.

Citește și: FOTO/VIDEO/ Autostrada Sebeș – Turda, Lotul 1: Stadiul lucrărilor la podul peste râul Ampoi, la mijlocul lunii martie

Valoarea contractului este de 541,7 milioane de lei, iar termenul iniţial de finalizare a lucrărilor era octombrie 2016. Un element extrem de important îl reprezintă existența unei documentații de exproprieri suplimentare pentru nodul Sebeș pe circuit, în stadiu incipient (vreo 5 hectare de teren). Din experiența ultimului an, ar putea dura câteva luni bune până să treacă de guvern și mă aștept de la Pizzarotti să se agațe de acest aspect.

[nggallery id=5358]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea