Rămâi conectat

Sport

FOTO: ASPTT Mulhouse – Volei Alba Blaj 1-3, în Champions League! Senzațional!!! Trei victorii, lider, maximum de puncte și aproape de o calificare istorică în play-off 6!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

O nouă victorie fabuoasă repurtată de Volei Alba Blaj, în Campions League, în Franța, cu ASPTT Mulhouse, scor 3-1 (25-20, 20-25, 25-16, 25-21), echipa din „Mica Romă” fiind liderul invincibil grupei, cu 9 puncte din 9 posibile și șanse majore de a realiza o calificare fabuloasă în play-off 6!!!

Echipa din „Mica Romă” a mai reușit un rezultat de senzație, după ce în acest an a mai învins în deplasare pe Developres SkyRes Rzeszow. O prestație admirabilă a reprezentantei României, ce a reușit o nouă victorie mare, după un meci palpitant!

Volei Alba Blaj domină categoric Grupa A a competiției supreme a voleiului european, având maximum de puncte la jumătatea confruntărilor din prima fază și șanse extrem de mari de a obține o calificare de răsunet în Play-off 6, mai ales că următoarele două dispute sunt la Sibiu!

Echipa din „Mica Romă” a pornit cu motoarele turate confruntarea campioanelor și a condus în permananță în setul inaugural, pe care l-a dominat în marea majoritat. Cu un blocaj eficient, vizitatoarele au ajuns la o distanță confortabilă, la 22-11. Campioana Franței a declanșat o cursă de revenire, a câștigat 6 puncte consecutive, însă blăjencele au avut nervii tari.

În setul secund s-a schimbat raportul de forțe,impulsionată de public echipa lui Magali Magail a continuat să crească nivelul prestației și s-a aflat mereu în față pe tabelă, în condițiile în care Cleger a scăzut procentajul atacurilor reușite. S-a înregistrat egalitatea 9-9, iar Mulhouse s-a aflat tot timpul la timonă (14-11, 16-12), chiar dacă Blajul s-a apropiat (18-20).

În setul al treilea, iarăși s-a schimbat prtagonista, Volei Alba Blaj fiind în prim plan. Zakoc a făcut modificări în distrbuție, a mizat pe Moellers și Morales, al treilea set fiind unul pe muchie de cuțit, sub semnul echilibrului. Partida s-a trasformat într-o luptă dură, cu puncte dramatice și Blajul depășind perioada mai dificilă. Echipa lui Zakoc a reușit să-și recapete ritmul și de la 9-9 s-au distanțat treptat, la al doilea time-out tehnic fiind în avantaj 16-12, mărindu-și avantajul până la sfârșitul setului.

Cu cuțitul la os, campioana Franței mai declanșează o cursă de urmărire în al 4-lea set, când de la 3-6 a ajuns la 8-6. Blajul se clatină, dar rezistă, meciul devine unul dramatic, o nouă egalitate, la 9, însă vizitatoarele se  concentrează, Zakoc este inspirat din nou, o reintroduce în teren pe Brakova. Nebunia continuă, se consemnează o nouă egalitate, la 15. Se joacă la nivel maxim, Blajul rezistă, Nneka este imperială la fileu și campioana României se distanțează la 23-20!

Lider al grupei A, cu maximum de puncte, Volei Alba Blaj va juca mâine cu ocupanta poziţiei a treia în clasament. ASPT Mulhouse, care a cucerit în 2017 în premieră titlul în Franţa, joacă pentru prima dată în actuala ediţie în faţa propriilor suporteri,

Un nou test de foc pentru Volei Alba Blaj va fi duminică, 28 ianuarie, de la ora 14.45, cu CSM Bucureşti, derby-ul campionatului, în Sala „Timotei Cipariu”, între pretendentele la titlu, primele două clasate.

Au evoluat pentru Blaj: Petya Barakova – Adina Salaoru, Mariana Aquino, Ana Cleger, Nneka Oniejekwe, Aleksandra Crncevic – Marina Vujovic (libero); au mai jucat Selime Ilyasoglu, Lena Moellers, Lynda Morales; Ramona Rus, Slavina Koleva. Antrenori: Darko Zakoc și Stefan Ljubicic.

Campioana României va avea în continuare următorul program în grupa A: Blaj – ASPTT Mulhouse VB (7 februarie), Blaj – Developres Rzeszow (22 februarie) şi Volero Zurich – Blaj (27 februarie).

Prima clasată din fiecare din cele patru grupe, plus două echipe cu cea mai bună linie de clasament se vor califica în faza Play-off 6 al Ligii Campionilor, care programează partide între 20 martie şi 5 aprilie.

Foto: CEV

[nggallery id=5150]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea