FOTO| Asociația Pro Infrastructură: ”Pe Autostrada A3 Transilvania, între Câmpia Turzii și Gilău, spațiile de odihnă lipsesc cu desăvârșire de mai bine de 11 ani de la inaugurare

Într-o postare pe facebook, Asociația Pro Infrastructură trage un semnal de alarmă cu privire la importanța spațiilor de odihnă de pe autostrăzi și faptul că Autostrada A3 Transilvania între Câmpia Turzii și Gilău, acestea lipsesc cu desăvârșire.

ELIT

”Existența unor spații de odihnă frecvente pe autostrăzi ce includ zone de parcare, toalete, benzinării sau alte servicii conexe este esențială într-un stat ce ține la confortul și siguranța propriilor cetățeni.

Însă în România, pe Autostrada A3 Transilvania între Câmpia Turzii și Gilău (52 km) aceste spații lipsesc cu desăvârșire de mai bine de 11 ani de la inaugurarea autostrăzii.

Mihail David - 2020

CNAIR a încercat fără succes în 2015 să liciteze finalizarea celor 4 parcări prevăzute pe acest proiect, după care se pare că a renunțat complet la asigurarea acestui ”capriciu” pentru cetățeni.

După finalizarea Autostrăzii A10 dintre Turda și Aiud ce pornește din tronsonul A3 mai sus menționat, am putut observa cât de importante sunt aceste spații de servicii, chiar și cu o utilare minimală. Astfel, cele 4 astfel de spații prevăzute pe cei 26 de km sunt utilizate intensiv de participanții la trafic.

Solicităm CNAIR să ne demonstreze că #SePoate și prin fapte, nu doar prin vorbe, licitând până la finalul lunii iunie cele 4 spații de odihnă de pe Autostrada A3”, se arată în postarea de pe pagina Asociației.

Sursa foto: Facebook Asociația Pro Infrastructură

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...