Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Arta plastică în comunitățile mici și tema Învierii în artă – manifestare organizată la Casa de Cultură din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În prezența a peste 100 de participanți, Casa de Cultură din Cugir a găzduit recent, un eveniment de mare sensibilitate și puternică emoție pentru comunitatea de la poalele Drăganei. În organizarea prof. Rodica Florea (Casa de Cultură) și a Danielei Paleogianni – administrator ,,UAP Design și Artă Aplicată – D, Art & Furniture”, a avut loc (ca ,,teme corelate cu spațiul și timpul actual”), o manifestare intitulată generic: ,,Arta plastică în comunitățile mici” și ,,Tema Învierii în arta plastică”.

În acest cadru, la parterul  instituției de cultură a fost organizată o interesantă expoziție de pictură aparținând artistului plastic din localitate ing. Viorel Maga, pictor cu preponderență peisgist, iar în sala de conferințe, organizatorii au amenajat două  mini – expoziții: Una dintre acestea aparținând meșterului popular iconar Nicolae Muntean (icoane pe sticlă), iar cea de-a doua, o  prezentare de icoane scluptate în lemn –  cu temă religioasă (,,Nașterea Domnului”, ,,Sf. Veronica”, ,,Maria și Iisus”, Sf. Teodora” ș.a.), aparținând scluptorului cugirean Virgil Horea. Despre această valoroasă inițiativă și despre semnificația icoanelor prezentate a vorbit părintele paroh Pintea Dumitrean.

Activitatea de la Casa de Cultură a continuat cu un mini – concert de muzică folk, unde spectatorii au putut să-I asculte și admire pe cunoscuții interpreți Vasile Palfi și Camelia Bartalics, ambii componenți ai trupei ,,Millenium C” din cadrul Casei de Cultură Cugir. La eveniment au fost prezenți: Traian Mârza – președintele Uniunii Artiștilor Plastici – filial Alba și Vasile Dumitru – președintele Asociației Artiștilor Plastici – filiala Cugir (C.P.)

 

[nggallery id=5498]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea