FOTO: Arta plastică în comunitățile mici și tema Învierii în artă – manifestare organizată la Casa de Cultură din Cugir

În prezența a peste 100 de participanți, Casa de Cultură din Cugir a găzduit recent, un eveniment de mare sensibilitate și puternică emoție pentru comunitatea de la poalele Drăganei. În organizarea prof. Rodica Florea (Casa de Cultură) și a Danielei Paleogianni – administrator ,,UAP Design și Artă Aplicată – D, Art & Furniture”, a avut loc (ca ,,teme corelate cu spațiul și timpul actual”), o manifestare intitulată generic: ,,Arta plastică în comunitățile mici” și ,,Tema Învierii în arta plastică”.

În acest cadru, la parterul  instituției de cultură a fost organizată o interesantă expoziție de pictură aparținând artistului plastic din localitate ing. Viorel Maga, pictor cu preponderență peisgist, iar în sala de conferințe, organizatorii au amenajat două  mini – expoziții: Una dintre acestea aparținând meșterului popular iconar Nicolae Muntean (icoane pe sticlă), iar cea de-a doua, o  prezentare de icoane scluptate în lemn –  cu temă religioasă (,,Nașterea Domnului”, ,,Sf. Veronica”, ,,Maria și Iisus”, Sf. Teodora” ș.a.), aparținând scluptorului cugirean Virgil Horea. Despre această valoroasă inițiativă și despre semnificația icoanelor prezentate a vorbit părintele paroh Pintea Dumitrean.

ELIT

Activitatea de la Casa de Cultură a continuat cu un mini – concert de muzică folk, unde spectatorii au putut să-I asculte și admire pe cunoscuții interpreți Vasile Palfi și Camelia Bartalics, ambii componenți ai trupei ,,Millenium C” din cadrul Casei de Cultură Cugir. La eveniment au fost prezenți: Traian Mârza – președintele Uniunii Artiștilor Plastici – filial Alba și Vasile Dumitru – președintele Asociației Artiștilor Plastici – filiala Cugir (C.P.)

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...