Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Apel umanitar pentru o femeie din Alba Iulia care își trăiește zilele bătrâneții cu frica că se va prăbuși acoperișul casei peste ea

Publicat

în

O femeie în vârstă de aproximativ 80 de ani, din Alba Iulia, care trăiește în fiecare zi cu frica că se va prăbuși acoperișul casei peste ea are nevoie de ajutorul comunității. Apelul a fost lansat în mediul online de către un albaiulian îngrijorat de soarta femeii.

„Avem în Alba Iulia oameni de afaceri în top Forbes, dezvoltatori imobiliari cu proiecte de zeci de milioane de euro, ceea ce este de lăudat și apreciat, dar în același timp avem oameni bătrâni și singuri, ai nimănui, care trăiesc zi de zi și noapte de noapte cu frica că se va prăbuși acoperișul peste ei.

Această căsuță de aproximativ 20 mp se află in centru, in apropiere de BCR, pe partea dreaptă la intrarea în cartierul Anghel Saligny și aparține unei doamne în vârstă de aproximativ optzeci de ani, care își trăiește fiecare zi a bătrâneții cu frica că se va prăbuși acoperișul casei peste ea.

Electrica Furnizare Discount

Dacă aveți vreo idee prin care am putea să o ajutăm, dacă aveți posibilitatea de a discuta cu membrii ai comunității noastre care au posibilități financiare, ori dacă ar putea primi sprijin chiar de la primărie, cred că ar însemna enorm pentru ea, dar și pentru întreaga noastră comunitate.

Sincer, dacă acel acoperiș se va prăbuși, iar bătrânica va păți ceva, ne va mânca rușinea pe toți pentru nivelul ignoranței și lipsa de empatie la care am ajuns. Dacă vrem să trăim în prezența lui Dumnezeu, e necesar să învățăm ce înseamnă susținerea reciprocă și a celor singuri și lipsiți de ajutor.

Sper ca acest mesaj să ajungă la cei care pot da o mână de ajutor și pot să mângâie bătrânețea unui suflet ce trăiește singur, înconjurată de câteva pisici, în mijlocul comunității albaiuliene”, este mesajul albaiulianului pentru semenii săi.

UPDATE: „Dragi prieteni,

Astazi am fost cu proprietara locuintei, doamna Elena Cosma (in varsta de 81 ani), la banca pentru a primi contul IBAN pe numele dansei, iar cei care vor sa sprijine cu donatii pentru a cumpara materialele, pot sa doneze in contul:

Cont IBAN deschis la BCR Alba Iulia

RO37RNCB0003152385060001

Cosma Elena

– detalii: pentru materiale acoperis.

Sper sa reusim achizitionarea materialelor, iar cei care vor sa sprijine acest demers pentru demolare acoperis vechi si reconstructie, sa tina legatura cu noi la telefon 0726015557, pentru a stabili impreuna cum continuam”, a mai transmis inițiatorul apelului umanitar.

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

De Dorel v-am mai zis, e intreprinzător cu ștate vechi, bagă în sac două mâini și servește calitate cu un deget. E de-al nostru, local, apare frecvent și rupe gura târgului cu „realizările” lui, se remarcă și chiar dacă nu ar face asta, cine să-i și fure locul dacă el are monopolul?

Astăzi pe Dorel l-a „încercat” vremea, a bătut vântul și ploaia, cum zice un mare clasic în viață, și-a scos la iveală un fapt ce s-ar defini în Ardeal ca „râsu’, plânsul”.

De ce și-a petrecut ăla ce a inventat schela și măsurile de siguranță timpul în zadar, numai Dorel știe, fiindcă el are o metodă proprie, una ce-ți teleportează ditamai conglomeratul de fier direct în sufragerie, cum a fost și cazul, astăzi, în urma furtunilor, la blocurile „M” din Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Acum, Dorel ca Dorel, dar și restul să fie și ei veri din frați, șogori din altă țară, de-s toți chitiți să nu vadă și cetățeanul să plătească cu spor și cu nemiluita? Păi, totuși, pe care planetă ne aflăm? Am venit la încasat sau mai facem și treabă?

PS: arată bine bordura aia Dorele, zici că trebuie să chemi un frizer să o ia pe părți, pe față și pe dos, ori să vină domnul cu recepția lucrărilor și să zică odată pentru totdeauna NU !

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Natura nu iartă Aiudul. Trunchiul unui copac mai slab decât furia vântului. COD ROȘU în județul ALBA

Publicat

în

FOTO| Natura nu iartă Aiudul. Trunchiul unui copac mai slab decât furia vântului. COD ROȘU în județul ALBA

Natura se abate cu toată forța sa asupra județului Alba. În municipiul Aiud, la Magina, forța vântului a fost mai puternică decât rezistența unui trunchi de copac, situat în centrul satului pe drumul principal.

ANM a emis joi seara o avertizare Cod Roșu de vijelie puternică, grindină, descărcări electrice și averse torențiale valabilă în mai multe localități din județul Alba.

Citește și: Pompierii din Alba Iulia au degajat în cursul după-amiezii de astăzi, 5 august, un copac care a căzut pe strada Cloșca din municipiu, urmare a vremii instabile.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit ANM, este vizată zona de munte de peste cota 1800 m și localitățile Alba Iulia, Cugir, Sebeș, Săsciori, Șugag, Pianu, Daia Română, Șpring, Ciugud, Berghin, Gârbova, Roșia de Secaș, Câlnic, Cut, Ohaba, Doștat.

Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO VIDEO| INCENDIU la Mănăstirea Dumbrava: Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru stingerea flăcărilor la o anexă

Publicat

în

UPDATE FOTO VIDEO| INCENDIU la Mănăstirea Dumbrava: Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru stingerea flăcărilor la o anexă

Un incendiu a izbucnit în cursul zilei de joi, 5 august, în curtea Mănăstirii Dumbrava.

Din primele informații, Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit în curtea Mănăstirii Dumbrava.

Electrica Furnizare Discount

Se pare că ar vi vorba despre o anexă, fara pericol de propagare.

În cadrul intervenției au fost alocate doua autospeciale pentru stingere cu apă și spumă.

UPDATE: La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat la anexă, un grajd, al Mănăstirii.

La momentul de față incendiul este localizat și se lucrează la stingerea acestuia.

Suprafața afectată este de aproximativ 200mp.

Fără victime sau pericol de propagare.

UPDATE 21:37:

Incendiul a fost lichidat.

În interiorul anexei erau depozitați aprox 1600 de baloți de fân, dintre care au fost salvați aprox. 600 baloți.

Fără victime sau alte probleme deosebite.

ISU ALBA

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare