Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Ansamblul folcloric ,,Comori Ardelene” din Turda, câștigătorul marelui trofeu a celei de-a III-a editie a Festivalului ,,Cântec și Joc Strămoșesc” din Ocna Mureș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ansamblul  folcloric ,,Comori Ardelene” din Turda este câștigătorul marelui trofeu a celei de-a III-a  editie a  Festivalului ,,Cântec și Joc Strămoșesc” din Ocna Mureș.

Sala de spectacole a Casei de Cultură  ,,Ion Sângerean” din Ocna Mureș, a găzduit sâmbătă, 23 februarie 2019, în prezența unui numeros public iubitor de folclor, cea de-a III a ediție a Festivalul Concurs Interjudețean de Cântece si Jocuri Populare ,,Cântec și joc Strămoșesc”.

Acest eveniment a fost organizat de  Asociatia Culturală ”Tradiții Ocnamureșene”, în parteneriat cu Casa de Cultură  ”Ion Singerean” din Ocna Mureș,  cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Ocna Mureș. La startul acestei manifestări culturale, s-au aliniat  zece ansambluri folclorice de dansuri populare si douăzeci de  interpreți de muzică populară, din judetele Alba, Mures Cluj,Maramures si Satu Mare.

Concursul, s-a desfășurat pe mai multe categorii de vârstă, atât la interpreții de muzică folclorică cât și la ansamblurile de dansuri populare. Prestația interpreților vocali  care au evoluat pe scenă, a fost una extrem de bună, ansamblurile folclorice au  îmbinat cu o mare virtuozitate elementele coregrafice din zona Câmpiei Transilvane și nu numai, asta o dovedesc și rezultatele obținute la acest festival. Juriul acestui festival, a fost alcătuit din personalități de specialitate în arta cântecului, portului și jocului popular.

D-nul Aurel Feneșan, poet și culegător de folclor, secretarul Asociatiei Culturale ,,Traditii Ocnamuresene”, d-nul Vasile Stoia, profesor coregraf, membru al ansamblului profesionist ,,Junii Sbiului” din Sibiu și președintele juriului d-nul Virgil Moga, din Ocna Mures, membru a Uniunii Interpretative a Muzicologilor din România, interpret și profesor de folclor.In deschiderea festivalului au luat cuvantul primarul orasului Ocna Mures dl.Silviu Vinteler, directoarea Casei de Cultura ,d-na Liana Stoica si presedintele Asociatiei Culturale Traditii Ocnamuresne,dl.Adrian Vesa.

Festivalul a fost completat in timpul pauzei de jurizare de un spectacol de exceptie sustinut se Ansamblul Folcloric ,,Traditii Uiorene” al Casei de Cultura Ocna Mures,coordonati de d-na Liana Stoica,instructor,Alin Stoica.

Ca si orice festival concurs  si festivalul de la Ocna Mures  avut castigatori:

Din judetul Alba s-au remarcat si au urcat pe podium;

Ansamblul Folcloric Flori de Mai Radesti  coordonator Simona Coza,instructor Liana si Alin Stoica          locul III la categoria 11-15 ani

Sonia Hoca  11 ani  din Unirea….locul II

Trofeul secțiunii interpretare folclorică a fost câșitigat de Pop Carmen Diana  14 ani din Luduș.

Trofeul secțiunii artă coregrafică, joc popular  a fost câșitigat Ansamblul folcloric ,,Hopârteanaca”  din Hopârta  – Alba.

Marele trofeul al festivalului ,,Cânt și și joc strămoșesc ” din Ocna Mureș a fost adjudecat în acest an 2019 de Ansamblul  folcloric ,,Comori Ardelene” din Turda, instructori Felicia şi Ioan Cuc.

Felicitari tuturor participantilor.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VINERI: Ziua Independenței Naționale a României, Ziua Victoriei în Europa și Ziua Europei, sărbătorite la Alba Iulia. Slujbă religioasă, alocuțiuni și program artistic, în Piața Cetății

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: Ziua Independenței Naționale a României, Ziua Victoriei în Europa și Ziua Europei, sărbătorite la Alba Iulia. Slujbă religioasă, alocuțiuni și program artistic, în Piața Cetății Instituţia Prefectului – judeţul Alba organizează vineri, 10 mai 2024, cu începere de la ora 12.00, un ceremonial religios și militar dedicat sărbătoririi Zilei Victoriei în Europa, Zilei Europei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea