Rămâi conectat

Sport

FOTO: Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia) va concura mâine seară la Jocurile Olimpice 2016

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ana Rodean CS Unirea Alba Iulia 2Mâine, la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio, emoţiile sunt maxime pentru Alba, care o va avea în arena olimpică pe mărșăluitoarea Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia-CSU Reșița), care a îndeplinit Roma baremul de calificare la JO 2016 în proba de 20 kilometri marș (rezultatul său din capitala Italiei fiind o oră, 35 de minute şi 38 de secunde).

Proba feminină este prevăzută la ora locală 14.30 (20.30 în ţara noastră), iar sportiva din Cetatea Marii Uniri îşi propune o clasare cât mai bună, obiectivul fiind îmbunătăţirea recordului personal (n.a. – 1.34:07, stabilit în acest an, în 20 martie, la Reşiţa). “Notabilă este prezenţa sa în Brazilia! Să fii între cei 96 de sportivi care reprezintă România la aceste Jocuri Olimpice este deja o performanţă”, a declarat antrenorul Gabriel Avram (CS Unirea Alba Iulia), care se teme însă de condiţiile de concurs.

Dacă va merge la cel mai înalt nivel, ar fi speranţe pentru îmbunătăţirea recordului personal, dar va fi foarte dificil. Condiţiile atmosferice o să diminueze mult performanţele ce se vor înregistra, cu siguranţă bioritmul sportivilor va fi afectat. Organizatorii au luat o decizie proastă, programând cursa feminină de marş lGabriel Avram CS Unirea Alba Iulia 2a ora prânzului, într-un mod ciudat”, a mai spus Gabriel Avram.

Ana Rodean va concura în premieră în arena olimpică, dar este a 3-a atletă din Alba ce va ajunge la Jocurile Olimpice, după Norica Câmpean și Ana Maria Groza. “Sunt foarte fericită, o asemenea calificare reprezintă un vis devenit realitate. Este ceva extraordinar pentru mine să concurez sub egida Jocurilor Olimpice”, a declarat Ana Rodean.

Marşul reprezintă proba sportivă graţie căreia Alba a pătruns în arena olimpică în ultimele două decenii, prin atletele Norica Câmpean (Atlanta – 1996, Sydney – 2000, Atena – 2004) şi Ana Maria Groza (Sydney – 2000, Atena – 2004, Beijing – 2008), sportive ce au bifat câte trei ediţii consecutive ale Jocurile Olimpice.

Şi tot marşul a fost şansa ca, după 8 ani de pauză, Cetatea Marii Uniri să fie reprezentată în elita mapamondului, întrucât albaiulianca Ana Rodean și-a îndeplinit obiectivul prioritar în 2016 obţinerea biletelor pentru Rio, iar acum este în faţa celui mai important concurs al carierei.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea