Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| AMENZI de 16 000 de lei pentru 271 de persoane din Alba, care NU purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Inspectoratul de Poliție Județean Alba continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 În ultimele 24 de ore au fost depistate 271 de persoane care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară. Au fost aplicate amenzi de peste 16.000 de lei.

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, restaurante, terase, spații publice dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate au participat 161 polițiști, polițiști locali, jandarmi precum și reprezentanți de la Protecția Consumatorului, Ministerului Sănătății și autorității publice locale.

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 236 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 190 de mijloace de transport, din care 110 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 1.776 de persoane.

Echipele de control au depistat 271 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 16.125 lei.

De exemplu, la data de 17.10.2020, în jurul orei 20,00, cu ocazia controlului făcut la o pensiune din municipiul Blaj, polițiștii au constatat că în interiorul urma să aibă loc o petrecere aniversară cu 15 persoane.

Petrecerea nu a mai avut loc, iar polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale, în conformitate cu art. 65 lit. j din Legea 55/2020, una administratorului localului și una bărbatului care invitase persoanele la aniversarea fiului său minor.

Reamintim faptul că, începând din 16 octombrie, în 13 localități din județul Alba (Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Câmpeni, Ocna Mureș, Blandiana, Ciugud, Cricău, Hopârta, Săliștea, Stremț, Unirea și Vințu de Jos) a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere masul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Reamintim, de asemenea, că organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc), atât în spații deschise cât și închise (saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli, corturi de evenimente, etc) este interzisă.

Stimați cetățeni, este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2.

Mulțumim tuturor celor care înțeleg că sănătatea este cea mai importantă și respectă regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională Mai mulți elevi din Aiud, Sânmiclăuş și Sebeș s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba germană maternă și limba maghiară maternă. Etapa județeană a OLIMPIADEI DE LIMBA ȘI LITERATURA GERMANĂ MATERNĂ, clasele V-XII, s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea