Rămâi conectat

Sport

FOTO: Alexia Mărginean (TC SUN Alba Iulia), iarăși campioană națională la individual și vicecampioană națională la dublu! 2018, un an de senzație pentru tenismena din Aiud

Publicat

în

Talentata tenismenă Alexia Mărginean, legitimată la TC Sun Alba Iulia, are un an 2018 de senzație, ultimele rezultate impresionante fiind la Campionatul Național individual de vară Under 12, unde aiudeanca a devenit campioană națională la simplu și vicecampioană națională la dublu, alături de partenera sa Ruxandra Bertea (Fortuna Brăila), pe care a învins-o în finala de simplu.

La competiția desfășurată la Centrul Național de Tenis București, Alexia a reușit, la individual, să câștige toate meciurile fără să piardă vreun set. Favorită numărul unu pe tabloul feminin, Alexia Iulia Mărginean (TC Sun Alba Iulia) a avut un parcurs impecabil până la titlul național: dublu 6-0 cu Daniela Popescu (Asociația Club Sportiv Monaco), dublu 6-0 cu Andreea Mihart (ATC Elite Tg. Jiu), dublu 6-0 cu Andreea Moise (LPS-CSȘ Constanța), 6-4 și 6-2 cu Sofia Bărbulescu (ASC Academia de Tenis Herăstrău) – sferturi de finală, 6-2 și 6-1 cu Theodora Stăncescu (AS Club) – semifinală și 6-0, 6-3 în finală cu Elena Bertea (Fortuna Brăila).

Prin rezultatele excelente avute în această primă jumătate de an Alexia și-a asigurat din nou selecționarea în echipa națională a României Under 12 care va participa la turneul internațional de calificare Nations Challenge by Head ce se va desășura la Galați în perioada 27-29 iulie. “Un an 2018 foarte bun atât prin prisma rezultatelor obținute, dar mai ales prin jocul practicat de Alexia, care a dus la obținerea acestor performanțe. A fost o jumătate de an foarte plină, cu multe turnee, atât naționale, cât și internaționale la care Alexia a jucat cu pasiune și cu multă perseverență. Rezultatele reprezintă un mic pas pe drumul lung al performanței și suntem conștienți că pe Alexia o așteaptă multă muncă și multe sacrificii dacă vrea să ajungă ca și idolul ei, Simona Halep. În momentul de față, suntem mândri de ceea ce a reușit Alexia, de implicarea ei și munca depusă la antrenamente și ne dorim să reușim să o susținem până la capăt. Mulțumim antrenorului Radu Gheorghe care a reușit să o pregătească pe Alexia și să o aducă la nivelul actual, implicându-se total pentru a reuși aceasta. De asemenea, noi părinții suntem mândri de faptul că Alexia, deși a lipsit mult de la școală datorită turneelor, a terminat clasa a V-a cu media 10 la toate materiile. Îi dorim multă sănătate pentru a putea continua să muncească la fel și să își urmeze visurile”, a declarat Ovidiu Mărginean tatăl proaspetei campioane.

Electrica Furnizare Discount

*Selecționată în premieră în echipa României

Având-o idol pe Simona Halep, proaspăt laureata la Roland Garros, Alexia Mărginean a debutat în forță în 2018. După ce a devenit numărul unul în clasamentul national la categoria 12 ani, tenismena din Aiud a cucerit primul trofeu internațional (campioană la dublu la Belgrad), apoi a câștigat titlul național la campionatul national de iarnă (tot fără a pierde vreun set), fiind vicecampioană națională la dublu, trăind și un alt vis devenit realitate: selecționarea în reprezentativa României pentru Campionatele Europene, turneul de calificare din Austria și apoi turneul final de la Sunderland (Anglia) – cu cele mai bune șapte echipe din Europa.

Anul a continuat în forță pentru sportive antrenată de Radu Gheorghe, care a participat la turnee importante atât internaționale, cât și naționale. În aprilie, la turneul national Selecția Națională de primăvară Under 12 s-au întâlnit cele mai bune 16 jucătoare din țară pentru definitivarea lotului național al României U12 în vederea participării României la turneul internațional pe echipe Nations Challenge by Head 2018. La acest turneu Alexia a reușit să câștige locul întâi, practicând un tenis foarte bun, fără să piardă vreun set împotriva celorlalte competitoare și având următoarele rezultate: 6-2, 6-0 cu Zbranca Iris; 6-0, 6-0 cu Florea Alessia; 6-2, 6-2 cu Mocanu Ana; 6-0 6-1 cu Sauciuc Anca; 6-2, 6-1 cu Neacșu Alexandra, 7-6(1) abandon cu Stăncescu Theodora; 6-0, 6-3 cu Bertea Ruxandra.

Următoarea competiție importantă s-a desfășurat la Arad, turneul internațional Under 12 Tennis Europe “HAI Cup”, cu jucătoare din România, Serbia, Germania, Ucraina, Moldova, Lituania. Alexia a reușit un dublu succes cucerind locul întâi atât în proba de simplu, cât și în proba de dublu alături de Eva Ionescu, fără a pierde vreun set, demonstrând un nivel ridicat al jocului. Talentata aiudeancă este sprijinită total de către părinții ei pe drumul către marea performanță, aceștia dedicându-se trup și suflet susținerii visului ei de a deveni o mare jucătoare de tenis ca și idolul ei Simona Halep.

Publicitate

Sport

Viitorul Sântimbru a schimbat liderul după succesul net de la Daia Română | Viitorul Vama Seacă – prima victorie

Publicat

în

CS Universitatea Alba Iulia este noul lider al Ligii a 4-a, după ce Viitorul Sântimbru a câștigat net, 3-0, la Daia Română, împotriva formației ce avea maximum de puncte după 4 runde! De asemenea, și Viitorul Vama Seacă a repurtat primul succe stagional.

Viitorul Vama Seacă – Hidromecanica Șugag 2-1 (2-0)

Trupa din comuna Hopârta a spart gheața și și-a trecut în drept primul succes stagional (în precedentele două jocuri interne a strâns un singur punct. Viitorul s-a desprins după nicio jumătate de joc, golurile fiind marcate de Vaida (2) și I. Cociș (28), diferență cu care s-a intrat la vestiare. La reluare, C. Diaconu (75) a redus diferența dar nu a fost îndeajuns pentru nou-venita în Liga a 4-a ce a avut trei deplasări (toate înfrângeri) în aceste 4 runde.

Electrica Furnizare Discount

Spicul Daia Română – Viitorul Sântimbru 0-3 (0-2)

Imprevizibila formație din Galtiu a furnizat surpriza rundei: 3-0 la Daia Română, împotriva fostului lider ce avea maximum de puncte după 4 partide. A fost un meci al orgoliilor în condițiile în care antrenorul gazdelor Ștefan Fogoroși a colaborat cu familia Hulea în Liga a 3-a, ediția trecută, la Industria, despărțirea producându-se după o gluimă deloc gustată, de 1 aprilie. Defensiva dăiană, cea mai bună a eșalonului până la ora acestui meci, învinsă o singură dată, în prima rundă, cu Energia Săsciori, a fost răpusă de reușitele lui Biro (22), Cos. Olălău (41) și Mucea (88). Viitorul Sântimbur venea după trei eșecuri, însă a câștigat pe un teren greu și a schimbat liderul, CS Universitatea prelunând șefia

Citește mai mult

Sport

Liga a 4-a: Industria Galda a urcat pe trei, CIL Blaj – remiză cu Olimpia, Performanța Ighiu – prima victorie

Publicat

în

Alte trei jocuri din etapa a 5-a a Ligii a 4-a:

Kinder Teiuș – Performanța Ighiu 1-3 (1-2)

Au marcat: D. Stanciu (36, penalty), respectiv C. Dănilă (8), Tripșa (22, penalty), S. Turuș (75).

Electrica Furnizare Discount

Duelul dintre cele două grupări ce nu au câștigat în acest sezon a fost tranșat de vizitatori. Performanța reușește primul succes al campionatului (a mai câștigat și cu Târnevele Tiur, dar rezultatul a fost anulat de retragerea oponenților). Teiușenii gustă din nou din cupa amărăciunii și rămân cu “lanterna roșie”, fără punct acumulat. În actul secund, pentru aproximativ 10 minute, în ofensiva oaspeților au fost concomitent în teren tatăl Călin Dănilă (46 de ani) și fiul Cătălin Dănilă (17 ani).

CIL Blaj – Olimpia 1-1 (1-1)

Au marcat: Timiș (5), respectiv An. Bălan (25).

Formația din “Mica Romă” și-a menținut imbatabilitatea stagională și după al 5-lea val., însă a pierdut primele puncte interne, contra vecinei din ierarhie. Olimpia, o altă formație revelație a acestui start de sezon, la fel ca gruparea blăjeană, a realizat prima remiză, rezultat stabilit în prima jumătate de oră. Gazdele veneau după două succese consecutive, iar aiudenii au bifat a doua deplasare succesivă, etapa precedentă, la Zlatna, suferind primul eșec, într-un moment în care acumulaseră trei succese la rând.

Industria Galda de Jos – Inter Unirea 3-2 (2-1)

Au marcat: Bălaș (32), P. Medrea (39), An. David (58), respectiv Val. Drăgan (16), Sas (89).

Întâlnire spectaculoasă, cu răsturnări de sitiuații pe tabelă. Oaspeții au punctat primii, prin Val. Drăgan (ce a marcat iarăși, după ce a făcut-o și runda precedentă contra trupei lui Mihai Manea), dar amfitrionii au preluat inițiativa și s-au distanțat la 3-1, diferență decisivă în economia disputei. Industria venea după două remize acasă (cu același scor 1-1, cu CS Universitatea și CS Zlatna – o uriașă surpriză), acum reușind primul succes în fața fanilor (a doua partidă câștigată la rănd) și urcând pe treapta a treia a podiumului. “Interiștii” s-au predat greu, la fel ca etapa anterioară, pierzând la o diferență minimă în fața unei alte protagoniste la lupta la vârf.

Partidele Viitorul Vama Seacă – Hidromecanica Șugag și Spicul Daia Română – Viitorul Sântimbru sunt la ora 17.00

Lucian DĂRĂMUȘ

Citește mai mult

Sport

Liga a 4-a: Goluri la foc automat pe „Cetate” şi la Stremţ în primele meciuri ale etapei a 5-a

Publicat

în

În primele jocuri din runda a 5-a a Ligii a 4-a s-a înscris la foc automat, fiind marcate în total 14 goluri, împărţite frăţeşte, în mod egal, în disputele de pe stadionul „Cetate” din Alba Iulia şi de la Stremţ.

Iată rezultatele înregistrate:

*CS Universitatea Alba Iulia – Energia Săsciori 7-0 (3-0)

Electrica Furnizare Discount

Au marcat: M. Domşa (3, 45, 58), Bucurică (30), R. Trif (48), B. Sava (60 – autogol), Baghiu (75).

Golul care a deblocat tabela a fost înscris devreme, ceea ce a simplificat şi mai mult misiunea formaţiei universitare, care a furnizat, pe „Cetate”, scorul de până acum al ediţiei 2021-2022 a campionatului. Asta în faţa unei formaţii, gruparea din Săsciori, care începuse extrem de promiţător această ediţie a Ligii a 4-a. Omul disputei a fost, fără, îndoială, M. Domşa, autor a trei goluri.

*Voința Stremț – CS Zlatna 5-2 (2-1)

Au marcat: Al. Juncan (1, 22), Csegoldi (54), A. Breaz (57, 82), respectiv D. Cristea (10), Novăcean (88).

Stremţemii au obţinut al doilea succes stagional în Liga a 4-a. Zlătnenii au avut reacţie imediată după primirea, rapidă, a primul gol, restabilind egalitatea. Ulterior, însă, gazdele şi-au impus punctul de vedere şi au punctat în patru rânduri, stabilind o diferenţă confortabilă, redusă puţin pe final.

Duminică se vor disputa celelalte meciuri ale etapei, după următorul program: *ora 11.00: Kinder Teiuș – Performanța Ighiu, CIL Blaj – Olimpia Aiud, *ora 12.00: Industria Galda de Jos – Inter Unirea; ora 17.00, Viitorul Vama Seacă – Hidromecanica Șugag și Spicul Daia Română – Viitorul Sântimbru; GT Sport Alba Iulia stă.

Lucian DĂRĂMUȘ

foto: Sorin Stanciu (CSU Alba Iulia)

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare