Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Alexia Mărginean (TC SUN Alba Iulia), iarăși campioană națională la individual și vicecampioană națională la dublu! 2018, un an de senzație pentru tenismena din Aiud

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Talentata tenismenă Alexia Mărginean, legitimată la TC Sun Alba Iulia, are un an 2018 de senzație, ultimele rezultate impresionante fiind la Campionatul Național individual de vară Under 12, unde aiudeanca a devenit campioană națională la simplu și vicecampioană națională la dublu, alături de partenera sa Ruxandra Bertea (Fortuna Brăila), pe care a învins-o în finala de simplu.

La competiția desfășurată la Centrul Național de Tenis București, Alexia a reușit, la individual, să câștige toate meciurile fără să piardă vreun set. Favorită numărul unu pe tabloul feminin, Alexia Iulia Mărginean (TC Sun Alba Iulia) a avut un parcurs impecabil până la titlul național: dublu 6-0 cu Daniela Popescu (Asociația Club Sportiv Monaco), dublu 6-0 cu Andreea Mihart (ATC Elite Tg. Jiu), dublu 6-0 cu Andreea Moise (LPS-CSȘ Constanța), 6-4 și 6-2 cu Sofia Bărbulescu (ASC Academia de Tenis Herăstrău) – sferturi de finală, 6-2 și 6-1 cu Theodora Stăncescu (AS Club) – semifinală și 6-0, 6-3 în finală cu Elena Bertea (Fortuna Brăila).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Prin rezultatele excelente avute în această primă jumătate de an Alexia și-a asigurat din nou selecționarea în echipa națională a României Under 12 care va participa la turneul internațional de calificare Nations Challenge by Head ce se va desășura la Galați în perioada 27-29 iulie. “Un an 2018 foarte bun atât prin prisma rezultatelor obținute, dar mai ales prin jocul practicat de Alexia, care a dus la obținerea acestor performanțe. A fost o jumătate de an foarte plină, cu multe turnee, atât naționale, cât și internaționale la care Alexia a jucat cu pasiune și cu multă perseverență. Rezultatele reprezintă un mic pas pe drumul lung al performanței și suntem conștienți că pe Alexia o așteaptă multă muncă și multe sacrificii dacă vrea să ajungă ca și idolul ei, Simona Halep. În momentul de față, suntem mândri de ceea ce a reușit Alexia, de implicarea ei și munca depusă la antrenamente și ne dorim să reușim să o susținem până la capăt. Mulțumim antrenorului Radu Gheorghe care a reușit să o pregătească pe Alexia și să o aducă la nivelul actual, implicându-se total pentru a reuși aceasta. De asemenea, noi părinții suntem mândri de faptul că Alexia, deși a lipsit mult de la școală datorită turneelor, a terminat clasa a V-a cu media 10 la toate materiile. Îi dorim multă sănătate pentru a putea continua să muncească la fel și să își urmeze visurile”, a declarat Ovidiu Mărginean tatăl proaspetei campioane.

*Selecționată în premieră în echipa României

Având-o idol pe Simona Halep, proaspăt laureata la Roland Garros, Alexia Mărginean a debutat în forță în 2018. După ce a devenit numărul unul în clasamentul national la categoria 12 ani, tenismena din Aiud a cucerit primul trofeu internațional (campioană la dublu la Belgrad), apoi a câștigat titlul național la campionatul national de iarnă (tot fără a pierde vreun set), fiind vicecampioană națională la dublu, trăind și un alt vis devenit realitate: selecționarea în reprezentativa României pentru Campionatele Europene, turneul de calificare din Austria și apoi turneul final de la Sunderland (Anglia) – cu cele mai bune șapte echipe din Europa.

Anul a continuat în forță pentru sportive antrenată de Radu Gheorghe, care a participat la turnee importante atât internaționale, cât și naționale. În aprilie, la turneul national Selecția Națională de primăvară Under 12 s-au întâlnit cele mai bune 16 jucătoare din țară pentru definitivarea lotului național al României U12 în vederea participării României la turneul internațional pe echipe Nations Challenge by Head 2018. La acest turneu Alexia a reușit să câștige locul întâi, practicând un tenis foarte bun, fără să piardă vreun set împotriva celorlalte competitoare și având următoarele rezultate: 6-2, 6-0 cu Zbranca Iris; 6-0, 6-0 cu Florea Alessia; 6-2, 6-2 cu Mocanu Ana; 6-0 6-1 cu Sauciuc Anca; 6-2, 6-1 cu Neacșu Alexandra, 7-6(1) abandon cu Stăncescu Theodora; 6-0, 6-3 cu Bertea Ruxandra.

Următoarea competiție importantă s-a desfășurat la Arad, turneul internațional Under 12 Tennis Europe “HAI Cup”, cu jucătoare din România, Serbia, Germania, Ucraina, Moldova, Lituania. Alexia a reușit un dublu succes cucerind locul întâi atât în proba de simplu, cât și în proba de dublu alături de Eva Ionescu, fără a pierde vreun set, demonstrând un nivel ridicat al jocului. Talentata aiudeancă este sprijinită total de către părinții ei pe drumul către marea performanță, aceștia dedicându-se trup și suflet susținerii visului ei de a deveni o mare jucătoare de tenis ca și idolul ei Simona Halep.

[nggallery id=5817]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea