Rămâi conectat

Sport

FOTO: Albaiuliencele Ana Rodean şi Mihaela Acatrinei, prezente la Cupa Europei de marş, de la Podebrady

Dan HENEGAR

Publicat

în

Două mărşăluitoare din Cetatea Marii Uniri, Ana Rodean şi Mihaela Acatrinei (dublă legitimare CS Universitatea Reşiţa şi CS Unirea Alba Iulia) au făcut parte din delegaţia României prezentă la Prodebrady, în Cehia, la a 12-a ediţie a Cupei Europeni de marş pentru seniori şi juniori.

A fost prima competiţie internaţională majoră ale celor două sportive din 2017, pe acestea aşteptându-le, la vară, Mondialele de seniori, respectiv Europenele de tineret.

Prezentă anul trecut la Jocurile Olimpice de la Rio şi desemnată sportiva anului 2016 în judeţul Alba, Ana Rodean a încheiat cursa de 20 de kilometri pe poziţia a 23-a, cu rezultatul de o oră 36 de minute şi şase secunde. Mihaela Acatrinei s-a clasat pe locul 34, la senioare, timpul înregistrat fiind de o oră, 40 de minute şi 47 de secunde, atleta în vârstă de 22 de ani confirmându-şi prezenţa la Campionatele Europene pentru tineret din Polonia, din perioada 11-15 iulie. În schimb, Ana Rodean avea asigurată încă de anul trecut calificarea la Campionatele Mondiale de atletism din această vară de la Londra. În echipa de senioare a României, la 20 km au concurat Ana Rodean, Mihaela Pușcașu (CSU Reşiţa) și Mihaela Acatrinei.

*Gabriel Avram: “Sunt rezultate peste aşteptări”

Prezent în Cehia, antrenorul Gabriel Avram a caracterizat rezultatele celor două atlete albaiuliene. “Pentru mine a fost o surpriză cursa realizată de Ana Rodean, în condiţiile în care a fost accidentată, iar în ultimele două luni a reuşit un singur antrenament la intensitate, din aceste motive medicale. Mihaela Acatrinei s-a comportat mult mai bine decât la naţionalele de marş, şi a ajuns la al 7-lea concurs internaţional în care nu a primit niciun avertisment, situaţie total diferită de ce se întâmplă în ţară„, a spus Gabriel Avram.

Lotul “tricolor” a fost compus din 10 atleţi, de la Reşiţa, Suceava, Alba Iulia şi Oneşti, trei antrenori şi un masor, deplasarea fiind făcută cu autocarul

După Cupa Europei avem confirmarea prezenței a încă unui mărșăluitor de la CSU Reșița la Campionatul Mondial de la Londra: în proba de 50 km marș, lui Narcis Mihăilă, care a obținut baremul în urma cursei olimpice de la Rio de Janeiro, i s-a alăturat acum și Alin Știrbu. Tot la Londra va concura și Ana Rodean, în proba feminină de 20 km marș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea