Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Albaiulianul Marcel Cercea, bronz la Campionatul European de judo Under 23

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulianul Marcel Cercea a reușit să cucerească medalia de bronz în cadrul Campionatului European Under 23, organizat la Gyor, în Ungaria, singura distincție a delegației tricolore.

Judoka din Cetatea Marii Uniri (foto principal,  în dreapta) l-a învins pe macedoneanul Borce Angelov ca mai apoi să treacă de Timo Allemann din Elvetia. În sferturile de finală Cercea s-a impus în fața austriacului Christopher Wagner, dar a pierdut în semifinală cu Akil Gjakova (Kosovo). În meciul pentru medalia de bronz, Marcel Cercea a câștigat prin Ippon în fața georgianului Aleko Mamiasvili. Cercea, a împlinit 22 de ani la 1 mai și până în 2017 a fost legitimat la CSȘ Alba Iulia și pregătit de Ioan Todor, trecând ulterior la CSU Pitești. Declarat sportivul anului în două rânduri în Alba, în 2013 și 2015, sportivul este component al lotului olimpic al României, pregătindu-se la Cluj-Napoca. “La judo, nu-mi amintesc ca vreun sportiv din județ să fi urcat pe podium la un concurs de asemenea avnergură, în ultimele trei decenii. Sunt mândru de ce a realizat, este rezultatul carierei de până în prezent”, a declarat antrenorul Ioan Todor, ce a lucrat 14 ani cu Cercea, pe care l-a inițiat în tainele sportului pe tatami. Considerat o mare speranță a judo-ului autohton, performerul din Alba Iulia este un obișnuit al concursurilor internaționale, miza fiind prezența la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo, unde deja a și fost în câteva stagii de pregătire, anul viitor urmând să treacă la seniori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea