Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Albaiulianul Iulian Costea s-a întrecut cu peste 300 de endurişti în “Enduro Panorama”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

motoLa 20 de ani, Iulian Costea a concurat, de la egal la egal, cu nume grele ale enduro-ului european şi naţional în a VI-a ediţie a „Enduro Panorama”. Competiţia a fost organizată în perioada 2-4 mai, în Munţii Poiana Ruscă din judeţul Hunedoara, pe un traseu de dificultate mare.

Principalul competitor a fost vremea nefavorabilă, care a încheiat concursul pentru cei mai mulţi participanţi, încă din prima zi. Albaiulianul a reuşit să obţină poziţia 52 din 300 după Prolog, cei 30 de kilmetri de recunoaştere ai traseului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Iulian Costea a stabilit o performanţă obţinând locul 63 în clasamentul general, ducând numele municipiului Alba Iulia şi în acest gen de întreceri. Iulian a parcurs 90 de km în şase ore, numai în prima zi de confruntare, zi în care a plouat fără încetare, iar traseul montan a ridicat tot mai multe obstacole. La sfârşitul zilei de sâmbătă, doar 80 de sportivi au trecut linia de finish.

Abandonurile au aparut din prima zi, după primii 20 de kilometri parcurşi pe un traseu variat. A fost foarte greu. Problemele au apărut din cauza vremii nefavorabile. A doua zi nici nu m-am încumentat să mai particip, am fost epuizat şi nu am vrut să risc o accidentare sau să stric motorul”, ne-a mai spus Iulian.

Motociclistul a renunţat la întrecerea clasei B Mediu – Hobby, în ultima zi de concurs. Riderul albaiulian este pasionat de enduro-motocross de la 9 ani, iar de patru ani practică acest sport în competiţii de gen, alături de cei mai buni motociclişti.

Această competiţie a fost organizată  de către Moto Club Haita şi a adus în lupta pentru glorie concurenţi din Germania, Austria, Cehia, Polonia, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Danemarca, Suedia, Olanda, SUA, Italia, România, etc. Organizatorii cred că Enduro Panorama a devenit una din cele mai prestigioase competiţii de acest gen din Europa, cu cea mai numeroasă participare din ţară, depăşind celebra „Red Bull Romaniacs”.

Nicoleta MATEIU

[nggallery id=1635]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea