Rămâi conectat

Monden-Clubbing

FOTO: Albaiulianul care confecționează papioane din beton și din rășină. Pentru Anul Centenar, în colecție, se regăsește și Papionul Călător… cu tricolor

Mondoc Adriana

Publicat

în

Papionul este un accesoriu care a devenit destul de popular. Dar, papioanele handmade, sunt realizate pentru domni și doamne ce aleg accesorii vestimentare inedite și unice.

Uțu, are 33 de ani. Este absolvent de fizică-chimie. A învățat singur să facă papioane. Dintr-o pasiune și din dorința de a-și sublinia personalitatea.

Primul papion creat a fost din carton. Primele modele au fost destul de stângace și greoaie. Pentru că lucrează într-un laborator de încercări în construcții, are de-a face zilnic cu betonul. A încercat să facă un papion din beton. De la un model mai simplu, a ajuns să se joace cu diverse modele și culori. Și-a creat mai multe șabloane.

Din mâinile lui ies papioane felurite: sobre şi simple, colorate ori funny. Papioanele create de Uțu, sunt modele menite să spargă tiparele, să atragă atenţia, dar şi să ofere un aer de distincţie și originalitate. Cu multă răbdare, tânărul albaiulian transformă cu căldură, pasiune  și dăruire duritatea betonului brut în creaţii numai bune de accesorizat ţinutele într-un mod inedit.

Dar, niciodată nu e mulțumit. Uțu este ambițios și foarte creativ. Mereu vrea mai mult, mai bine, mai… altceva. Și a început să facă papioane din rășină. Rășină epoxidică sau poliuretanică, care îți permite, dacă ai o matriță, o formă anume, să pui orice înăuntru.  A combinat apoi betonul cu rășina și a reușit să facă o colecție, cu adevărate opere de artă. Și-a cumpărat o mașină de cusut, și s-a apucat să își facă singur fiecare particică a papionului.

”Provocarea a fost să creez un accesoriu pentru barbați care să încorporeze un design industrial unic combinat cu stilul urban. După mai multe sesiuni de brainstorming, urmate de tot atâtea încercări, finalizate cu testul purtării în public, a luat viață papionul din beton. Deși, în general, betonul este asociat cu greutatea, duritatea și chiar disconfortul, purtarea unui papion din beton este la fel de simplă ca purtarea unuia dintr-un material textil. În plus, denotă curajul, încrederea în sine și acceptarea provocării de a te arăta cu ceva nonconformist, unic și creat manual. (…) Purtarea acestui accesoriu nu ține de meseria pe care o practici, ci de personalitatea și stilul fiecăruia”, ne spune Uțu.

Ca să poată crea papionul perfect pentru fiecare, personalizat, Uțu se inspiră din personalitatea omului și din natura evenimentului.

Pentru că e Anul Centenar, Uțu a creat Papionul Călător cu… tricolor. Papionul a scris câte o poveste prin fiecare colțișor de lume unde a poposit. A plecat din satul Cioara, a vizitat Parcul Dendrologic Simeria, Cazanele Dunării, dar și Thailanda, Londra, Egipt sau Muntenegru.

Pasiune, talent, frumusețe, măiestrie, artă. Un astfel de papion este o mică operă de artă, și nu poate fi purtat de oricine. Și toate au un singur nume: Uțu.

[nggallery id=6263]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 29 martie – 4 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 29 martie – 4 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall The First Omen / Întâia profeție Avanpremiera Regia: Arkasha Stevenson Cu: Bill Nighy, Ralph Ineson, Nell Tiger Free, Sonia Braga, Andrea Arcangeli Gen Film: Horror Durată: 125 min Rating: N 15 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea