Rămâi conectat

Sport

FOTO Albaiulianul Andrei Nana a participat din nou la competiția de atletism, Spartathlon

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Andrei Nana01Atletul albaiulian stabilit în Florida, Andrei Nana a participat weekendul acesta în Grecia la competiția Spartathlon pentru al doilea an, parte din echipa americana.

Spartathlonul este o competiție de ultra atletism modelată după legenda lui Pheiddipeides, un soldat trimis in 490BC de la Atena la Sparta să ceara suport militar de la regele Leonidas pentru a preveni invazia iminenta a Greciei de către armata persiana. Pentru mulți ani relatarea experienței de către istoricul Herodot a fost considerată o legenda deoarece nu a fost considerat posibil să se alerge 246 km în mai puțin de 36 ore. Dar în 1982 cinci ofițeri britanici în cooperare cu profesori de la universitatea din Cambridge au studiat documentele lui Herodotus și au pus la încercare ‘legenda’.

Unul dintre cei cinci ofițeri atleți a reușit să termine cursa în sub 36 de ore si astfel competiția Spartathlon s-a născut. În fiecare an 350 ultra atleți selecționați dintre mii de aplicanți sunt invitați să participe în aceasta competiție legendară. Albailulianul Andrei Nana este singurul atlet de origine română care a reușit să ajungă la linia de sosire a competiției.

Anul trecut el a terminat într-un timp de 30 ore 52 minute, iar anul acesta a terminat în 33 ore si 57 minute. Andrei a alergat competiția anul acesta cu mai putina pregătire, în parte datorata unor probleme medicale. Andrei ne-a relatat că scopul competiției este să ajungi la statuia regelui Leonida

în Sparta, depășind toate obstacolele puse de vreme, probleme medicale, probleme fizice, mentale sau spirituale. De fiecare dată când el începe o competiție de ultra atletism nu îsi oferă nici o alta posibilitate decât de a ajunge la linia de sosire. Așa cum el a exprimat atunci când nu ai posibilitatea de abandon, mintea si corpul vor crea circumstanțe care te vor duce la linia de sosire, chiar dacă în anumite momente obstacolele pe care trebuie să le depășești par imposibile.

Andrei Nana02Andrei locuiește in Florida unde lucrează ca și avocat, iar în puținul timp liber împreuna cu soția lui Claire organizează competiții de atletism, scrie articole, prezinta la diferite evenimente si se antrenează.
Luna viitoare, in noiembrie el este organizatorul evenimentului Icarus Florida UltraFest, o competiție de elita in domeniul ultra atletismului. La aceasta competiție atleți din jurul lumii vor alerga 6 zile fără oprire sau cu pauze foarte mici încercând sa abandoneze toate limitele umane cunoscute.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea