Rămâi conectat

Sport

FOTO| Albaiulianul Andrei Nana a alergat 500 de kilometri la competiția Vol State 500 în Tennessee

Ziarul Unirea

Publicat

în

Saptamana trecuta albaiulianul Andrei Nana care acum traieste in Florida a participat la competitia Vol State 500k, o cursă ce pornește din Dorena Landing, Missouri și se termină la Castle Rock in Georgia, mai mult sau mai putin traversand statul Tennessee in diagonala de la NW la SE, o distanta de 314 mile (500 km).

Andrei Nana04Timpul final a lui Andrei Nana a fost 143h:00min:52sec. El ne-a marturisit ca a sperat sa termine competitia in jur de 100 de ore, dar duritatea extraordinara a traseului combinata cu o vreme unde temperaturile au fost peste 40C in fiecare zi a dus la un progres mult mai lent decat cel planificat.

”Planul meu era să scot un timp cu vreo 43 de ore mai puțin. Cursa a fost însă extrem de dificilă, cu temperaturi peste zi de peste 40 grade. Nu am găsit magazine deschise peste noapte de unde să pot cumpăra mancare sau apa, așa că mult timp am alergat consumând resursele interne. Am avut parte și de rosături severe, ce au sîngerat și s-au infectat, iar asta m-a făcut să caut asistență medicală în afara traseului cursei fiind parte din categoria „screwed.” S-au adăugat astfel alți kilometri parcurși”, a spus acesta.

Vol State 500 are o istorie de 30 de ani si se poate alerga în două categorii: „crewed”, cu echipă de sprijin și „screwed” fără susținere. Alergătorii  „screwed” nu au voie să accepte ajutor de la echipele celor „crewed” (singura excepție este că ei pot accepta ajutor de la străini neasociați cu competiția, de exemplu dacă se trece printr-un sat, unde localnici oferă apă).

Recordul de timp al cursei deținut de către Joe Fejes (2013) de 80h:10min:16sec a fost doborat anul acesta de Greg Armstrong, care a terminat 79h:09min:49sec. Ambii detinatori de recorduri fiind la categoria „crewed.”

Andrei Nana a terminat 25 de competitii de peste 160 kilometri sau 24 de ore si deține și recordul de distanță într-o cursă de 24h, realizat de un alergător român, respectiv 204,4km. El este fondatorul fundatiei International 100+ UltraRunning foundation, a competitiei Icarus Florida UltraFest si managerul echipei US Spartathlon Team. Printr-o ramura a fundatiei sale el ajuta la dezvoltatrea ultraaltetismului in Romania si crearea unei echipe nationale.

Pe plan national Andrei Nana ne spune ca in Septembrie la Timisoara va avea loc prima editie a unei competitii oficiale de 24 ore din Romania – S24H (www.S24H.ro) astfel punand pe harta lumii si Romania din punct de vedere al ultraatletismului. Chiar daca el nu v-a participa la Timisoara, participand la Spartathlon o saptamana mai tarziu, Andrei Nana sustine competitia S24H si ofera sfaturi organizatorilor si atletilor doritori sa participe.
Andrei Nana ne-a marturisit ca participarea la competitii de 24 de ore este necesara pentru orice atlet dorind sa participe la competitii de ultraatletism deoarece ofera un punct de referinta clar cu privire la starea de fitness a atletului, forteaza atletii sa alerge toata noaptea – un antrenament bun pentru competitii ca si UltraBalaton sau Spartathlon si este probaba oficiala la Campionatele Mondiale si Europene de ultraatletism, fiind prima proba care va fi adoptata la Jocurile Olimpice intr-un viitor nu foare indepartat.

[nggallery id=2452]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea