Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO Alba Iulia, după două zile de IARNĂ: Au fost luate autoritățile prin surprindere?

Dragoş Suciu

Publicat

în

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cod galben de ninsori, precipitații mixte și polei în județul Alba, în zilele de 28-29 decembrie, iar la Alba Iulia avertizarea meteo s-a resimțit din plin. De două zile a nins aproape continuu, stratul de zăpadă fiind, în unele locuri, de peste 10 centimetri.

Alba Iulia zapada03

Luni, în jurul orelor 22.00, la aproximativ 30 de minute după ce ninsoarea a încetat, pe principalele artere ale orașului, I.C. Brătianu, strada Ardealului, Tudor Vladimirescu se circula în condiții bune, iar cei care veneau dinspre Sebeș și mergeau spre Teiuș nu întâmpinau probleme.

Se circula în condiții bune și pe principalele străzi din cartierul Cetate: Calea Moților, Bulevardul Revoluției 1918, strada Cloșca sau Bulevardul Horea.

Alba Iulia zapada04

Probleme s-au înregistrat pe arterele secundare unde nu s-a aruncat material antiderapant, iar utilajele de deszăpezire nu au ajuns. Se pot exemplifica străzile Ion Arion, paralelă cu București (centru) Aurel Vlaicu (paralelă cu Horea) sau străzile din cartierul rezidențial Schit. Totodată, un strat gros și bătucit de zăpadă se regăsește și pe drumurile din Cetatea Alba Carolina.

Alba Iulia zapada01

Taximetriștii, în mare parte, s-au arătat mulțumiți de modul în care autoritățile au acționat în primele două zile de iarnă.

”Acum se circulă bine. Mai greu a fost în timp ce ningea. Utilajele făceau față cu greu. Drumul e curat, se poate circula. Sper să nu înghețe în această noapte. La bord îmi arată -5 grade Celsius”, a spus un șofer de taxi.

”Ei, ce să facem. Iarna nu-i ca vara. Mai greu e pe arterele secundare, în rest merge bine. Zăpadă multă în două zile”, a afirmat un alt șofer.

”Sperăm să fie bine, să nu înghețe la noapte. Pe trotuar se alunecă. Am noroc că eu circul cu mașina”, a spus alt taximetrist.

Alba Iulia zapada02

În județul Alba, nu au existat drumuri blocate sau circulație oprită din cauza ninsorii.

În țară, circulația a fost restricționată în peste 20 de drumuri naționale, cât și pe Autostrada A2 pe tronsonul Lehliu – Feteşti.

[nggallery id=2855]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea