Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Aiudul fotbalistic produce… pentru alții! Ultimul exemplu, Ștefan Hetea (Olimpia), plecat la “U” Cluj

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rămas fără echipă de seniori de un an de zile nici măcar la nivel de Liga 4, Aiudul produce în continuare fotbaliști. Sunt tineri talentați în municipiu, care însă pleacă la alte cluburi mai puternice pentru a crește și a-și valorifica potențialul.

Ultimul exemplu în acest sens este al mijlocașului Ștefan Emil Hetea, ajuns la “U” Cluj Elite. Fotbalistul născut în 2010, a ajuns la Govora, la faza finală a selecției Federației Române de Fotbal. Conform lui Ioan Demeter, reprezentantul clubului Olimpia Aiud (ajuns în 2019 în “careul de ași” la nivel naționala la Under 19), Hetea este doar ultimul nume din lista celor transferați. La „U” Cluj Elite, sezonul anterior a evoluat Alexandru Cîșlariu (2007)

Adăugăm aici pe Luca Alexandru Boancă (născut în 2008), golgheter sezonul trecut la Under 16, cu 28 de goluri, ajuns la Ripensia Timișoara, unde este deja de doi ani aiudeanul Youssef Elmanhaly (2006)

De asemenea, portarul Traian Nicu Pop (2009) a semnat cu Sporting Cluj, iar Mihai Damian (2007) a trecut la CFR Cluj Under 17 Elite. Șase sunt jucătorii cedați de Olimpia în această vară, pe listă intrând Robert Turzai și Bogdan Dănilă (ambii din 2006, la CS Universitatea Alba Iulia).

“O luăm de la capăt, pentru că scopul nostru e acesta. Un scop al progresului, să creștem jucători pentru echipa mare, care, din păcate nu o avem, sau să producem jucători care să facă pasul la un nivel superior”, a sintetizat antrenorul Marius Ștefan Călușer (Olimpia Aiud).

*La Viitorul Cluj, 4 aiudeni!

De altfel, “U” Cluj reprezintă un magnet pentru tinerii fotbaliști din Aiud sau Ocna Mureș. Spre Someș au făcut pasul în timp, numeroși fotbaliști aiudeni, inclusiv de la Juniorul Aiud, alte echipe fiind Sporting sau Viitorul Cluj. Ultima formație, oponentă a formației Optimum Alba Iulia în Cupa Elitelor Under 15, are în efectiv 4 aiudeni. Iulian Moldovan a fost desemnat MVP-ul finalei în care Viitorul a cucerit trofeul, în lot mai fiind portarul Antonio Fufezan, apărătorul Ianis Matei, mijlocașul Cătălin Gheorghiu.

*Marco Nicolae Lazăr, debut în Liga 2

Marco Nicolae Lazăr (august 2007), produs al clubului Juniorul Aiud, antrenor Cristian Biro, a debunat la nici 16 ani, în Liga a 2-a, ediția trecută, evoluând la Poli Timișoara. Fotbalul din Aiud există în prezent doar la nivel de copii și juniori, de curând Academia de Fotbal Bogdan Andone fiind afiliat provizioriu la AJF Alba, alături de Recolta Crăciunel și Star Pro Optimum Sebeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea