Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO / Aiudenul Levente Ioan Polgar, invitat la ”Ştafeta Veteranilor”, organizată cu ocazia Zilei Armatei României. El va fi cel care va preda ștafeta în Anul Centenar

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ultramaratonistul aiudean Levente Ioan Polgar a acceptat invitația de a participa și anul acesta la competiția ”Ștafeta Veteranilor”, organizată cu ocazia Zilei Armatei Române. Levi, este singurul alergător din județ care a fost invitat, de două ori consecutiv, la această competiție.

”Voi încheia și anul acesta ștafeta, 108 km, la Carei. Voi trece linia albastră și voi preda ștafeta unui oficial. Ștafeta este de fapt drapelul României pe care se semnează toți care au purtat pe traseul respectiv, albastru un drapel, roșu altul, galben altul”, a declarat Levi. ”Acestă invitație este mai mult decât o invitație, este o chemare alături de eroi, să îi cinstim prin prezență și respect”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Evenimentul se desfăşoară în perioada 8-25 octombrie 2018.

Sunt 100 de trasee. Traseele sunt grupate pe trei direcții, pornind din Oltenia, București și Dobrogea, către Carei. Alergătorii însoțiți de bicicliști pleacă din Tulcea, Giurgiu şi Timișoara, și se întâlnesc pe 25 octombrie la Carei.

Participanţii la acest eveniment se vor opri pe traseu, la monumente închinate Eroilor Neamului, pentru a-şi arăta respectul faţă de eroismul şi jertfa acestora. „Ştafeta Veteranilor” este o activitate cu participanţi voluntari din întregul spectru al societăţii noastre. Sistemul naţional de apărare, asociaţii nonguvernamentale, militari, sportivi civili precum şi alte categorii care îşi aduc un aport substanţial la desfăşurarea activităţii naţionale. Este un eveniment comun civil şi militar, bazat pe ştafetă la care participă peste 200 de maratonişti şi biciclişti, care parcurg peste 3.300 km, având ca scop să promoveze valorile naţionale şi respectul faţă de veteranii şi eroii României din toate războaiele.

Invictus, România! Sacrifiul înseamnă Respect!

[nggallery id=6178]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea