Rămâi conectat

Sport

FOTO. Aiudeanul Benny Adegbuyi, sportivul care poartă cu mândrie tricolorul românesc pe umeri, după fiecare victorie

Publicat

în

FOTO. Aiudeanul Benny Adegbuyi, sportivul care poartă cu mândrie tricolorul românesc pe umeri, după fiecare victorie

Sângele patriot gâlgâie puternic prin venele sportivului aiudean, de origine nigeriană, Benny Adegbuyi. Locul 2 în clasamentul Glory, cea mai importantă promoție de kickboxing din lume, a postat pe pagina sa de Facebook un puternic mesaj patriotic, despre țara a cărui drapel îl poartă cu mândrie după fiecare victorie a sa.

Benny Adegbuyi poatră cu mândrie tricolorul românesc pe umeri după fiecare victorie, luptătorul declarând că „cea mai mare bucurie este să câștig un meci și să pot flutura tricolorul”.

Benny s-a născut la Cluj-Napoca, mama sa fiind româncă și tatăl nigerian, părinții săi cunoscându-se în timpul facultății. Pe când avea 3 ani, părinţii săi au decis să se mute în Lagos, capitala de atunci a Nigeriei, deoarece tatăl său a primit un post de profesor universitar. Însă, 5 ani mai târziu, pe când micuțul Benny avea 8 ani, mama sa a revenit în România, deoarece nu s-a putut adapta vieții din Nigeria, stabilindu-se la Aiud.

Electrica Furnizare Discount

Românul  cu cea mai rapidă ascensiune în sporturile de contact din România, a oferit un puternic mesaj patriotic, publicat pe pagina sa de Facebook:

„Mi s-a pus des întrebarea “Te consideri român?” Întotdeauna voi răspunde răspicat. Eu, fraților, sunt român și mă simt fericit că pot reprezenta România. Nu doar ieri, azi, ci în fiecare secundă. De ce? Pentru că România mi-a oferit totul. România este acasă! Pentru mine, ca luptător, cea mai mare bucurie este să câștig un meci și să pot flutura tricolorul. Iar, la final, să spun, cu mândrie că vin din România, patria Nadiei, a lui Hagi, Năstase și a Simonei Halep. Indiferent de prejudecăți, România este patria noastră, a tuturor. A celor care au fost, a celor care sunt și a celor care vor veni. Pentru ei trebuie să luptăm! Hai România!” a fost declarația sportivului român.

Sportivul este strănepotul fostului primar din Sălciua, Simion Gaja

Străbunicul său, Simion Gaja, a fost primar în comuna Sălciua de Sus, între anii 1929-1932. Bunica lui, fiică de a lui Gaja Simion, a trăit în Sălciua, după care a fost înfiată de un unchi din Aiud care nu putea avea copii. Bunica sa a murit acum vreo 10 ani și dorința sa a fost ca să fie înmormântată la Sălciua, în cimitirul vechi al comunei.

Benny și-a petrecut vacanțele la Sălciua, împreună cu sora sa mai mică, fiind aduși des de către mama lor. ”Veneau la casa părintească din partea bunicii, situată în centrul comunei. Participau cu drag la muncile de vară, culesul fânului și altele, în comună. Oamenii de la noi se mirau de ei, i-au îndrăgit”, spune primarul comunei, Vasile Lombrea.

Prin Hotărârea nr. 69 din 10 octombrie 2018 a Consiliului Local al Comunei Sălciua, Benny Adegbuyi a primit titlul  de Cetăţean de Onoare al Comunei Sălciua, în semn de preţuire şi recunoştinţă a performanţelor sportive obţinute pe plan naţional şi internaţional.

Poreclit ‘Mr. Gentleman’, Benny Adegbuyi deține un record Glory de 14 victorii, dintre care 6 prin KO și 4 înfrângeri, ocupând poziția secundă în topul celei mai importante promoții de kickboxing din lume.

Publicitate

Sport

FOTO: Reunire fără surprize la Metalurgistul Cugir, cea mai grăbită competitoare din Alba

Publicat

în

Metalurgistul Cugir, prima echipă din Alba ce a demarat pregătirile, a avut 23 de fotbaliști la antrenamentul ce a deschis anul, inclusiv golgheterul M. Lupu (în discuții cu Concordia Chiajna). Nicio noutate nu s-a regăsit sub comanda antrenorului Lucian Itu, “roș-albaștrii” despărțindu-se în intersezon de juniorii Al. Popescu și Tănăsescu (împrumutați de la Sport Team București).

Gruparea de sub Drăgana discută în această perioadă cu uniristul Paul Haj, ce vrea să se despartă de formația din Cetatea Marii Uniri (apropos, Fetița și Al. Giurgiu și-au reziliat contractele cu Unirea Alba Iulia, cei doi fiind curtați de celelalte divizionare terțe din Alba), un al nume pomenit în această iarnă fiind al mijlocașului de bandă C. Câmpean (Sănătatea Cluj). Peste o săptămână, mai precis în 24 ianuarie, este prevăzută reunirea și pentru CS Ocna Mureș și Unirea Alba Iulia, ultima având probleme financiare majore.

Cea mai bună echipă din Alba, ocupanta poziției secunde în Seria a 9-a și calificată deja în play-off, cu trei etape înaintea încheierii sezonului regular, și-a structurat programul de pregătire din această iarnă. Timp de două săptămâni, începând din 31 ianuarie se va derula un cantonament centralizat, la domiciliu, fiind fixate și jocurile de verificare din această perioadă, după cum urmează: cu Industria Galda de Jos (locul doi în Liga a 4-a) – sâmbătă, 29 ianuarie; cu SCM Zalău (locul 5 în Seria a 10-a a eșalonului terț, fostă adversară în barajul de promovare de anul trecut) – sâmbătă, 5 februarie (la Iclod); Politehnica Timișoara (poziția a 14-a, în Liga a 2-a), vineri, 11 februarie (deplasare), “U” Cluj (locul al 3-lea pe a doua scenă) – sâmbătă, 19 februarie (în deplasare); Jiul Petroșani (locul 6 în Seria a 7-a a Ligii a 3-a) – dublă în 26 februarie și 3 martie. Două dintre jocuri sunt cu echipe din eșalonul superior, formațiile studențești Politehnica Timișoara și “U” Cluj (ultima repetiție a “șepcilor roșii” înaintea startului sezonului), o dată liberă, pentru care se mai caută adversar fiind miercuri, 23 februarie.

Electrica Furnizare Discount

foto: Metalurgistul Cugir (facebook)

Citește mai mult

Sport

CS Ocna Mureș continuă căutările la nivelul achizițiilor | Tegbo, Frențiu și Neșan, primele plecări oficiale

Publicat

în

CS Ocna Mureș continuă căutările pentru întărirea efectivului în vederea returului din eșalonul terț, pe care-l va relua din postura de ocupantă a poziției a 6-a în Seria a 9-a.

Deocamdată, este sigură înregimentarea atacantului Andrei Vasinc (originar din comuna Unirea, fost la Someșul Dej), dar și trei despărțiri. Juniorul Neșan ce a a primit dezlegarea să evolueze în Liga a 4-a din județul Mureș, mijlocașul Răzvan Frențiu (s-au stabilit toate detaliile între cluburi și va evolua la CS Universitatea Alba Iulia) și atacantul Best Tegbo (cu care s-a reziliat înțelegerea, îndepând cu 1 ianuarie, după 6 luni petrecute în “alb-albastru”). În contrapartidă, în efectivul condus de antrenorul Paul Ciucă va fi prezent, la reluarea pregătirilor, juniorul localnic Oprinca (mijlocaș, din anul 2005). 

Pe de altă parte se așteaptă un răspuns de la Alexandru Giurgiu, căpitanul Unirii Alba Iulia, fotbalist care a cerut un răgaz de gândire întrucât în această perioadă a devenit tată. De asemenea, la reunirea ocnamureșenilor (luni, 24 ianuarie) sunt așteptați mijlocașul Alex Petruș (22 de ani, fost la CFR Cluj 2, Sănătatea Cluj și Minaur Baia Mare), fundașul lateral Dragoș Balint (20 de ani, ex-Someșul Dej 2) și Antonio Savu (n. 2001, fundaș sau mijlocaș central, legitimat la CSO Plopeni), Al. Hada (mijlocaș ce a mai evoluat la Soda, dar și la Industria Galda) dar și alți câțiva jucători în probe, ce vor fi urmăriți câteva zile la lucru de antrenorul Paul Ciucă. În funcție de rezolvarea transferurilor, pe “principiul domino-ului” se va decide și în privința altor plecări, pe lista de așteptare fiind Casian, Coltor sau Cl. Marcu.

Electrica Furnizare Discount

CS Ocna Mureș, cu 16 puncte, se pregătește de abordarea celor 10 jocuri din play-out, deși, teoretic, înaintea ultimelor 3 etape din returul Ligii a 3-a mai are șanse matematice la play-off (locul 4, cu 24 de puncte, Viitorul Cluj). Ocnamureșenii joacă în primele 3 runde din primăvară doar în Alba, acasă cu Sănătatea, apoi pe “Cetate” cu Unirea Alba Iulia, și iar acasă cu Gloria Bistrița.

Citește mai mult

Sport

Metalurgistul Cugir, prima echipă din Alba ce reia pregătirile | M. Lupu și Haj, așteptați la reunire

Publicat

în

Metalurgistul Cugir este cea mai grăbită formație din Alba, astăzi, la ora 15.00 fiind prevăzută prima ședință de pregătire a anului pentru formația de sub Drăgana (celelalte două conjudețene au fixată reunirea peste o săptămână, luni, 24 ianuarie).

“Roș-albaștrii”, deja calificați în play-off-ul Seriei a 9-a din Liga a 3-a, intenționează să ridice ștacheta în acest sezon, după ce în precdentul au fost prezenți la primul baraj al promovării în eșalonul superior. “În plan fotbalistic ne propunem să depășim ceea ce am realizat campionatul anterior. Știm că nu va fi ușor, că vom avea de tras și tocmai de aceea în această perioadă de pregătire este nevoie de multă muncă, să acumulăm din punct de vedere fizic. Din păcate, ne cam încurcă starea meteo din această perioadă”, a spus antrenorul Lucian Itu, cel care a preluat formația din orașul natal în vara anului 2019.

La antrenamentul prin care se pune punct unei vacanțe de  6 săptămâni sunt așteptați și atacantul Marius Lupu (golgheterul formației, cu 10 reușite, aflat în “cărți” pentru a pleca la divizionara secundă Concordia Chiajna) și mijlocașul unirist Paul Haj (18 ani, decis să se despartă de “alb-negri”, chiar și printr-un memoriu de a deveni liber de contract, tânărul jucător având numeroase restanțe). De asemenea vor fi și câțiva jucători în probe, printre care mijlocașul de bandă Casian Cîmpean (n. 2002, Sănătatea Cluj).

Electrica Furnizare Discount

Cu Marius Lupu mai așteptăm câteva zile. Deocamdată nu e nimic concret și am amânat o decizie”, a spus președintele Călin Mureșan. În acest context, al modificărilor din efectiv, tinerii Al. Popescu și Tănăsescu, împrumutați pentru un sezon de la Sport Team București, au fost anunțați că sunt liberi să își caute alte destinații. Să mai precizăm faptul că atacantul Daniel Nicula (două reușite în prima parte a stagiunii) împrumutat până în vară la Metalurgistul Cugir, a semnat un nou contract, pe o perioadă de 5 ani de zile, cu prim-divizionara Gaz Metan Mediaș.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare