Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO. Aiudeanul Benny Adegbuyi, sportivul care poartă cu mândrie tricolorul românesc pe umeri, după fiecare victorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO. Aiudeanul Benny Adegbuyi, sportivul care poartă cu mândrie tricolorul românesc pe umeri, după fiecare victorie

Sângele patriot gâlgâie puternic prin venele sportivului aiudean, de origine nigeriană, Benny Adegbuyi. Locul 2 în clasamentul Glory, cea mai importantă promoție de kickboxing din lume, a postat pe pagina sa de Facebook un puternic mesaj patriotic, despre țara a cărui drapel îl poartă cu mândrie după fiecare victorie a sa.

Benny Adegbuyi poatră cu mândrie tricolorul românesc pe umeri după fiecare victorie, luptătorul declarând că „cea mai mare bucurie este să câștig un meci și să pot flutura tricolorul”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Benny s-a născut la Cluj-Napoca, mama sa fiind româncă și tatăl nigerian, părinții săi cunoscându-se în timpul facultății. Pe când avea 3 ani, părinţii săi au decis să se mute în Lagos, capitala de atunci a Nigeriei, deoarece tatăl său a primit un post de profesor universitar. Însă, 5 ani mai târziu, pe când micuțul Benny avea 8 ani, mama sa a revenit în România, deoarece nu s-a putut adapta vieții din Nigeria, stabilindu-se la Aiud.

Românul  cu cea mai rapidă ascensiune în sporturile de contact din România, a oferit un puternic mesaj patriotic, publicat pe pagina sa de Facebook:

„Mi s-a pus des întrebarea “Te consideri român?” Întotdeauna voi răspunde răspicat. Eu, fraților, sunt român și mă simt fericit că pot reprezenta România. Nu doar ieri, azi, ci în fiecare secundă. De ce? Pentru că România mi-a oferit totul. România este acasă! Pentru mine, ca luptător, cea mai mare bucurie este să câștig un meci și să pot flutura tricolorul. Iar, la final, să spun, cu mândrie că vin din România, patria Nadiei, a lui Hagi, Năstase și a Simonei Halep. Indiferent de prejudecăți, România este patria noastră, a tuturor. A celor care au fost, a celor care sunt și a celor care vor veni. Pentru ei trebuie să luptăm! Hai România!” a fost declarația sportivului român.

Sportivul este strănepotul fostului primar din Sălciua, Simion Gaja

Străbunicul său, Simion Gaja, a fost primar în comuna Sălciua de Sus, între anii 1929-1932. Bunica lui, fiică de a lui Gaja Simion, a trăit în Sălciua, după care a fost înfiată de un unchi din Aiud care nu putea avea copii. Bunica sa a murit acum vreo 10 ani și dorința sa a fost ca să fie înmormântată la Sălciua, în cimitirul vechi al comunei.

Benny și-a petrecut vacanțele la Sălciua, împreună cu sora sa mai mică, fiind aduși des de către mama lor. ”Veneau la casa părintească din partea bunicii, situată în centrul comunei. Participau cu drag la muncile de vară, culesul fânului și altele, în comună. Oamenii de la noi se mirau de ei, i-au îndrăgit”, spune primarul comunei, Vasile Lombrea.

Prin Hotărârea nr. 69 din 10 octombrie 2018 a Consiliului Local al Comunei Sălciua, Benny Adegbuyi a primit titlul  de Cetăţean de Onoare al Comunei Sălciua, în semn de preţuire şi recunoştinţă a performanţelor sportive obţinute pe plan naţional şi internaţional.

Poreclit ‘Mr. Gentleman’, Benny Adegbuyi deține un record Glory de 14 victorii, dintre care 6 prin KO și 4 înfrângeri, ocupând poziția secundă în topul celei mai importante promoții de kickboxing din lume.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea