Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO. ADR Centru a reprezentat Regiunea Centru la evenimentul Zilele Landului Brandenburg

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a participat pentru a patra oara consecutiv la evenimentul ”Zilele Brandenburg – Editia a XV-a”, desfasurata in localitatea Hoppegarten, langa Berlin, in perioada 3-4 septembrie. Astfel, Regiunea de dezvoltare formata din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu a fost din nou prezentata locuitorilor Landului Brandenburg din Germania. Pe parcursul manifestarii, standul Regiunii Centru a fost vizitat de mai multe oficialitati, care s-au aratat interesate de a dezvolta colaborarea germana cu Transilvania si de a creste gradul de implicare economico-sociala a companiilor din zona de est a Germaniei in judetele regiunii noastre.

ADR Centru05Aceasta participare a ADR Centru a continuat cu succes seria deschisa in 2008, de reprezentare a Regiunii Centru in cadrul manifestarilor si evenimentelor organizate cu ocazia Zilelor Landului Brandenburg. La aceasta editie a manifestarii au participat in total peste 120.000 vizitatori, tinand cont de apropierea localitatii gazda de Capitala Germaniei, afluxul cel mai mare de oameni inregistrandu-se in seara de 3 septembrie, cand oraselul german a fost asaltat de peste 40.000 de vizitatori. Standul Regiunii Centru, cel mai mare din ultimii ani, a fost amplasat chiar in zona centrala a orasului Hoppegarten, aproape de Centrul de Presa si de standurile Parlamentului Landului si al Ministerului de Justitie si Siguranta Publica. In cadrul prezentarii din acest an, pe langa materialele traditionale si informatiile tiparite primite de la reprezentantii municipiilor si judetelor din intreaga Regiune, precum si alaturi de materialele de informare editate de ADR Centru, vizitatorilor standului le-au fost prezentate si materiale video din toate judetele regiunii. Astfel, germanii s-au putut documenta mai usor despre oportunitatile, atractiile deosebite si traditiile din regiune, obtinand multe informatii despre posibilitatile de petrecere a timpului liber in regiunea noastra, dar si despre oportunitatile de investitii in Romania.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

O atentie deosebita a fost acordata singurului stand romanesc de la aceasta manifestare, de catre domnul Stefan Ludwig, Ministrul de Justitie si Siguranta publica al Landului, care are in atributiuni si dezvoltarea parteneriatelor cu alte regiuni europene. Domnul ministru Ludwig a vorbit despre importanta parteneriatului bilateral sustinut in Regiunea Centru de reprezentantul pentru chestiuni de parteneriat, doamna dr. Birgit Schliewenz. Dansul a precizat ca este posibil ca in anul urmator sa faca o vizita in Regiunea Centru, iar in aceasta toamna este in curs de perfectare, cu reprezentanta de parteneriat bilateral, a unei vizite in regiunea noastra a doamnei Anne Quart, Secretar de Stat in cadrul ministerului condus de domnul Ludwig, responsabila pentru activitatile privind Siguranta publica si relatiile europene in cadrul Landului Brandenburg.

Delegatia Regiunii Centru a avut, pe parcursul vizitei in Germania si intrevederi cu domnii Thomas Kralinski si Martin Gorholt, Secretari de Stat in Cancelaria de Stat a Landului, precum si o scurta discutie cu Primul Ministru al landului, Dr. Dietmar Woidke. Vorbind despre parteneriatul bilateral Domnul Woidke a aratat ca, pentru Landul Brandenburg, colaborarea cu Regiunea Centru este importanta in special prin prisma transferului de cunostinte, a dezvoltarii investitiilor si a cooperarii in domeniul economic dintre cele doua regiuni. In aceste sens, partea germana va sustine toate initiativele din regiunea noastra prin care se creeaza cele mai bune forme de cooperare intre firmele romanesti si germane, concomitent cu un sprijin institutional, pentru intarirea parteneriatelor dintre cele judetele romanesti si cele din landul german.

Referitor la participarea la acest eveniment si parteneriatul cu Landul Brandenburg, domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, a declarat: ”Activitatea noastra bilaterala se dezvolta de aproape 15 ani, dar nu ne concentram atentia doar pe atragerea de turisti din Germania in Regiunea Centru. In colaborare cu fiecare judet din Regiune, dar si in mod coordonat, prezentam tot mai des posibilitatile de investitii in intreaga regiune. Furnizam informatii legate de climatul economico-social si sustinem permanent activitatile de parteneriat derulate de factorii de decizie politico-administrativa. Promovam cat mai bine posibil facilitatile oferite celor care investesc in Regiunea noastra, deoarece cresterea sustenabila vine doar dupa dezvoltarea relatiilor economice benefice ambelor parti. Ne bucuram ca la nivelul Cancelariei de Stat a Landului Brandenburg se acorda o mare importanta relatiilor noastre bilaterale si noi cautam permanent, impreuna cu reprezentantul de Parteneriat bilateral, noi posibilitati de cooperare. Ne dorim sa concretizam cat mai multe proiecte comune si consideram ca, beneficiind de sprijinul partenerilor germani, vom realiza aici, in mijlocul Transilvaniei, un climat socio-economic cat mai apropiat de cel din Germania”.

[nggallery id=2613]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Obiceiuri în a doua zi de Paște: Tradiția stropitului fetelor de măritat ori a nevestelor este păstrata cu sfințenie în unele localități

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri în a doua zi de Paște: Tradiția stropitului fetelor de măritat ori a nevestelor este păstrata cu sfințenie în unele localități Udatul fetelor de Paşti. În a doua zi de Paște, fetele sunt stropite cu parfum, obiceiul fiind preluat de la germani şi maghiari, dar este păstrat atât la ţară, cât şi la oraş. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea