Rămâi conectat

Sport

FOTO: Adorian Himcinschi, la al treilea baraj de promovare din carieră *Performanţa Ighiu, campioana judeţului, râvneşte la Liga a 3-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Trei” este numărul ce însoţeştePerformanţa Ighiu în această perioadă. Astfel, echipa din comuna ighiană a câştigat pentru a treia oară campionatul Ligii a IV-a, trecându-şi în cont titlurile din 2010, 2011 şi 2015 (a treia oară în ultimii şase ani) şi va reprezenta judeţul la barajul pentru Liga a 3-a.Performanta Ighiu - Muresul Vintu73

Tot în trei rânduri a fost prezent şi antrenorul Adorian Himcinschi pe banca unei echipe devenită campioană în Alba, precedentele situaţii fiind în 2007, cu Kozara Vinţu de Jos (câştigat cu AS Cisnădie) şi 2008, cu Arieşul Câmpeni (pierdut cu Naţional Sebiş). Tehnicianul ce şi-a legat cariera de Unirea Alba Iulia, atât ca jucător, cât şi ca antrenor speră ca Performanţa să reuşească promovarea în eşalonul superior. Echipa pe care a condus-o a dus o luptă dură cu Mureşul Vinţu de Jos, ecuaţia tranşându-se în derby-ul din penultima rundă. Performanţa se mândreşte că a dominat stagiunea având cel mai prolific atac şi cea mai bună defensivă.

*”A fost o luptă aspră”

Himcinschi a preluat echipa din Ighiu după etapa a 5-a când gruparea condusă de Paul Ciucă a pierdut la Teiuş (1-2). „Comparativ cu celelalte două campanii de promovare, aceasta a fost cea mai disputată, dar şi cea mai frumoasă. Mureşul Vinţu a reprezentat o grupare foarte puternică, organizată. Disputa dintre cele două combatante a ţinut treaz interesul pentru competiţie, una echilibrată până la final”, a precizat Adorian Himcinschi Acesta se mândreşte cu faptul este neînvins în 2015 în cele două competiţii abordate, Cupa României şi campionatul Ligii a IV-a (având 15 victorii în retur).

*”Hopul este barajul pentru Liga a 3-a”

Principalul campioanei susţine că Performanţa Ighiu dispune de forţă pentru a promova, în Liga a 3-a, în a treia încercare, după ce precedentele au fost eşecuri. „Cred că avem veleităţi pentru eşalonul terţ, valoric şi fotbalistic putem face faţă. Hopul mare va fi dubla manşă a barajului”, a spus Himcinschi. Performanta Ighiu - Muresul Vintu72În 11 iunie va fi stabilit numele adversarului, partidele pentru promovare fiind programate în 20 şi 27 iunie, Până atunci urmează finala Cupei României, faza judeţeană, vineri, 12 iunie, pe „Cetate”, cu rivala Mureşul Vinţu de Jos.

*”Promovarea reprezintă adevăratul obiectiv”

„Scopul final al acestei campanii este promovarea în Liga a 3-a. Deocamdată suntem doar la jumătatea drumului şi ştim acest lucru”, a mai menţionat Adorian Himcinschi, acesta suferind un singur eşec la cârma noii campioane (în etapa a 10-a, acasă, cu Viitorul Sântimbru). Performanţa a avut la un moment dat de recuperat un ecart de 8 puncte, raportat la Mureşul Vinţu de Jos, pe care a reuşit să o detroneze din fotoliul de lider în etapa a 17-a, preluând şefia după ce oponenţii au remizat la Aiud, cu Olimpia. „Categoric că este o realizare acest titlu, reuşit în condiţiile unei concurenţe acerbe. M-am consumat foarte mult, m-am implicat şi am reuşit, la nivelul lotului, să formăm un adevărat grup, sănătos din toate punctele de vedere. Băieţii au înţeles că lupta pentru promovare merită orice sacrificiu şi efort”, a conchis Adorian Himcinschi.

Performanţa nădăjduieşte să preia ştafeta câştigătoare de la precedentele trei (aceeaşi cifră) campioane, Europa Alba Iulia, Metalurgistul Cugir şi Industria Galda de Jos, ce au bifat fericit, prin promovare, prezenţa la baraj, în ultimii ani.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea