Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: Activitățile preșcolarilor ecologiști de la Grădinița PP Step by Step nr 12, Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La invitaţia Agenţiei Române de Reciclare RoRec, începând cu anul școlar 2013-2014, Grădiniţa cu P.P. Step by Step Nr. 12 din Alba Iulia, condusă de d-na Director Suciu Veronica, s-a înscris în Patrula de Reciclare – program naţional de educaţie pentru mediu. Programul Patrula de reciclare a venit în întâmpinarea misiunii grădiniţei de a forma o generație de tineri responsabili, preocupați de grija față de mediul înconjurător și care generează schimbări benefice în comunitățile lor.

Și în acest an școlar, Patrula de Reciclare de la Grădinița Nr.12 și-a propus să pună în practică propriile activități (educative, de informare, de creație), pentru a încuraja colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și valorificarea materialelor reciclabile, în scopul stimulării creativității copiilor şi aplicării cunoştinţelor dobândite prin acest proiect. Prin urmare, membrii echipajului Patrulei au fost îndrumați să identifice categorii de deşeuri reciclabile, cu ajutorul cărora au reușit să realizeze obiecte diverse și ingenioase: Cadoul meu pentru România, Daruri pentru copiii nevoiași, Jucării eco, Coșuri pentru emoții și nu numai, aceste acțiuni tematice urmând să se desfășoare și în continuare la Grădinița Nr. 12.

Este important să menționăm și faptul că preșcolarii grupei mijlocii „Bobocei pufoși” din această unitate, au participat în repetate rânduri la marşuri ecologice, pentru a atrage atenția tuturor că trebuie să protejăm planeta noastră. Ei au împărțit oamenilor pliante, cu scopul de a-i informa și de a-i ajuta să conștientize importanța colectării selective a deșeurilor, în special a DEEE (DESEURI DE ECHIPAMENTE  ELECTRICE ȘI ELECTRONICE).

ŞI TU POȚI FI ECOLOGIST!, SALVAȚI PĂMÂNTUL!, OCROTIȚI PĂDUREA!, RECICLAȚI STICLĂ, PLASTIC, HÂRTIE, DEEE (DEŞEURI DE ECHIPAMENTE ELECTRICE)!, GRĂDINIȚA CU P.P. STEP NR.12 RECICLEAZĂ!, sunt mesajele pe care preșcolarii Grădiniței cu P.P. Step by Step Nr.12 din Alba Iulia le transmit întregii comunități.

[nggallery id=7130]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea