Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Acțiuni ale polițiștilor din Alba pentru prevenirea furturilor din locuinţe: Recomandări pentru cetățeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acțiuni ale polițiștilor din Alba pentru prevenirea furturilor din locuinţe: Recomandări pentru cetățeni

În această perioadă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, desfăşoară acţiuni pentru prevenirea furturilor din locuinţe şi informarea cetăţenilor cu privire la tentativele de phishing.

Activităţile vizează informarea cetăţenilor cu privire la anumite moduri de operare în cazul infracţiunii de furt din locuinţă şi transmiterea de recomandări legate de protecţia imobilului atât în perioadele în care proprietarii lipsesc de acasă, cât şi atunci când sunt la domiciliu. Astfel, peste 200 de persoane din municipiul Alba Iulia şi din împrejurimi au fost informate cu privire la ce trebuie să facă şi ce trebuie să evite, pentru a nu deveni ţinte ale hoţilor şi victime ale infracţiunii de furt din locuinţă.

Poliţiştii discută şi cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari şi distribuie materiale informativ-preventive cu recomandări menite să sporească siguranţa locuinţelor.

Modalităţile de comitere a faptelor de furt sunt multiple, de la efracţie, folosirea de chei potrivite şi escaladarea, până la metoda împrietenirii. În acest ultim caz, autorii se recomandă ca fiind reprezentanţii unor societăţi comerciale, care prestează diverse servicii sau oferă, spre vânzare, bunuri şi urmăresc să pătrundă în locuinţă pentru a observa locul în care potenţialele victime îşi ţin banii sau bunurile de valoare.

Poliţiştii din Alba Iulia şi din Teiuş i-au sfătuit pe cetăţeni să fie prudenţi, să nu comunice date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă şi să nu posteze pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţin, în locuinţă, bunuri de valoare.

De asemenea, recomandăm să îşi închidă ferestrele şi uşa, chiar dacă lipsesc de acasă pentru scurt timp şi să îşi monteze încuietori de calitate, alarme şi sisteme de supraveghere video.

Totodată, poliţiştii îi informează pe cetăţeni cu privire la existenţa unei noi tentative de phishing, în care sunt utilizate referinţe legate de Poliţia Română, sub forma unor ,,citaţii”, fiind folosite numele unor poliţişti, iar la prima vedere, aceste mesaje par legitime. Recomandarea poliţiştilor este de a citi cu atenţie mesajele primite, de a nu descărca ataşamentele din astfel de mesaje şi de a nu divulga date personale, financiare ori de securitate. Poliţia Română nu foloseşte e-mailul pentru a vă anunţa că sunteţi bănuiţi de comiterea unei infracţiuni!

Sfaturile preventive vă pot feri de neplăceri! Manifestaţi precauţie în legătură cu persoanele necunoscute, verificaţi cu atenţie adresele de e-mail, când primiţi solicitări de informaţii sensibile şi nu răspundeţi la astfel de mesaje, iar dacă aveţi dubii, efectuaţi verificări suplimentare!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Paștele ORTODOX 2024: Programul slujbelor religioase la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, în Săptămâna Mare, 28 aprilie – 5 mai 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Paștele ORTODOX 2024: Programul slujbelor religioase la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, în Săptămâna Mare, 28 aprilie – 5 mai 2024 Săptămâna Mare sau a Patimilor exprimă perioada de la Florii până în Sâmbăta cea Mare inclusiv. Conform rânduielilor canonice, în aceasta săptămână se ajuneaza până spre seara. Caracteristica esenţiala a acestei săptămâni sunt Deniile. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea