FOTO: Acord bilateral între Alba și districtul Prignitz din Germania. Replica unui inel gravat aurit vechi de peste 1000 de ani, cadou de la delegația germană

În aceste zile, județul Alba este gazda delegației germane din districtul Prignitz (landul Brandenburg), condusă de domnul Thorsten Uhe – Președintele Districtului, alături de care am finalizat semnarea acordului bilateral dintre cele două părți.

Documentul prevede un parteneriat strâns în domenii precum turismul și promovarea turistică, cooperarea economică și încurajarea legăturilor comerciale, cooperarea în domeniul dezvoltării sociale, depopularea spațiului rural, mobilitatea tinerilor profesioniști, educație și formare.

Inițierea acestei înțelegeri este rezultatul legăturilor solide de prietenie şi colaborare, care dăinuie de mai bine de 10 ani, între Regiunea Centru şi Landul Brandenburg. Pe baza acestui parteneriat, relațiile de prietenie româno-germane vor fi duse la un nivel mai apropiat de cetățeni, urmând a fi dezvoltate domenii de activitate specifice competențelor administraţiei județene.

Ca semn al prețuirii acestui parteneriat, delegația germană a oferit județului Alba un inel gravat aurit, replica unui inel care se află de peste 1000 de ani în districtul german, precum și steagul oficial al unității administrative.

Cristian Radu

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...