Rămâi conectat

Actualitate

FOTO Absolvenții Facultății de Filologie au organizat cursul festiv în amfiteatrul A9 al Universității din Alba Iulia   

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Absolvenții Facultății de Filologie au organizat, sâmbătă, cursul festiv în amfiteatrul A9 al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în prezența rudelor, apropiaților și a profesorilor.

Absolventi Filologie30Conf. univ. dr. Diana Câmpan le-a spus absolvenților că meseria de dascăl le oferă o avere, o bucurie, pe care nu le-o poate fura nimeni. Ea le-a amintit, totodată, și alte oportunități pe care le au absolvind una dintre cele trei specializări ale Facultății de Filologie: Romană-franceză, Romană-engleză sau Franceză-engleză.

”Primul mare lucru pe care vreau să vi-l pun la suflet este că în meseria de dascăl veți avea genul de averi, genul de bucurii, pe care nu vi le poate jefui nimeni, niciodată. Toate celelalte ale lumii pot fi furate. Bucuriile care vă rămân de la viitorii voștri elevi nu vi le poate fura nimeni. Suntem teribil de bogați și latura aceasta pecuniară, absolut neserioasă, nu ar trebuie să vă intereseze. Noi am încercat vreme de trei ani să vedem cam cum v-ar sta de partea cealaltă a catedrei. V-ar sta bine. Dacă vreți să urmați o carieră didactică noi ne-am dat seama că sunteți pregătiți și aveți acele competențe, acele haruri și daruri pe care cei mai mulți le-ați avut din familie, de la bunul Dumnezeu”, a spus Diana Câmpan care este și purtător de cuvânt al Universității din Alba Iulia.

Absolventi Filologie64Dacă nu doresc să urmeze o carieră didactică Diana Câmpan a precizat că absolvenții au posibilitatea să lucreze în instituții arondate Uniunii Europene, ca traducător, translator, director de imagine, director de protocol. Totodată absolvenții pot urma un masterat și o școală doctorală la Universitatea din Alba Iulia.  ”Orice potecă veți urma trebuie să înțelegeți că sunteți oameni construiți din cărți. Cel mai importat în destinul pe care-l aveți este să învățați să dăruiți. Până acum ați fost precum un burete: ați tot absorbit ce vi s-a oferit. Un om care este o bibliotecă în sine și care nu se comunică celorlalți este un om mort. Cărțile sunt aidoma oamenilor: dacă nu le deschizi și nu le citești, ele nu există”, a mai spus Diana Câmpan.

În cadrul festivității, absolvenții au oferit flori profesorilor care i-au îndrumat în cei trei ani. Totodată, ei au predat cheia celor din anul II de studiu.

Universitatea din Alba Iulia organizează admitere, în baza mediei examenului de Bacalaureat, pe locuri bugetate sau cu taxă, și în 2015, la Facultatea de Filologie, specializările: Limba şi lit. română – Limba şi lit. franceză, Limba şi lit. română – Limba şi lit.  engleză Limba şi lit. franceză – Limba şi lit. engleză, Traducere şi interpretare.

Admiterea se organizează în perioada 13 iulie – 21 august 2015, conform următorului calendar:

  • 13 iulie – 23 iulie: înscrierea candidaţilor (cu excluderea zilei de duminică, 19 iulie);
  • 24 iulie: susţinerea probei scrise şi a probelor de aptitudini/eliminatorie/competenţă lingvistică (la specializările unde este cazul);
  • 25 iulie: ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie;
  • 27 iulie: comunicarea rezultatelor admiterii;
  • 27 iulie – 31 iulie: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă;
  • 3 – 7 august, 10 – 14 august şi 17 – 21 august: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri cu taxă (realizată la nivel de secretariate ale facultăţilor).

[nggallery id=562]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea