FOTO: A luat startul concursul Cugir Race – o atractivă competiție de trail running, pentru promovarea mișcării în aer liber și a unui stil de viață sănătos

 A luat startul concursul Cugir Race – o atractivă competiție de trail running, pentru promovarea mișcării în aer liber și a unui stil de viață sănătos

În această dimineață, la ora 08.00, aproximativ 300 de alergători din toată țara au luat startul competiției de trail running ,,Cugir Race”  eveniment ce se dorește a fi o manifestare sportivă pentru copii, amatori și profesioniști și are ca scop promovarea mișcării în aer liber și a unui stil de viața sănătos. Este un demers al organizației pentru protecția mediului înconjurător Raw Nature Experience, care sunt și organizatorii competiției CugirRace, cu sprijinul Consiliul Județean Alba, Primăriei și Consiliului Local Cugir, Clubul Sportiv Orășănesc (CSO) Cugir,Serviciul Public Județean SALVAMONT Alba. Competiția a fost structurată pe patru curse, astfel:

Cea mai lungă cursă dintre cele patru, este cea de

Ultramaraton Cugirace 2019 start ora 08:00 – Traseul este destinat alergătorilor cu experiență și care are o diferența de nivel de 2500 m.

Crosul Cugirace 2019, start ora 09:00 care se desfășoară pe un traseu de 10 km ( Stadion Cugir Arena – satul Vaidei – Cugir Arena),fiind destinat mai ales începătorilor, având o diferența de nivel de doar 300 m.

Semimaraton Cugirace 2019 start ora 09:00 Are o diferență pozitivă de nivel de 800m și un timp limită de 6 ore, pe traseul Stadion Cugir Arena – sat Vaidei – Turnul de Apă Cugir – Cugir Arena.

Cursa Copiilor, start ora 12:00 se va desfășura în incinta Cugir Arena, cursă care adresează categoriilor de copii sub 6 ani și de la 6 – 16 ani. Concurenții au parte de un traseu care va porni de la stadionul Cugir Arena – Fețeni – Cabana Prislop – Bocșitura – Bucuru – Turnul de Apă Cugir –Cugir Arena. Pentru cei dintre sportivi care vor dori un loc de campare, conducerea Clubului Sportiv Orășănesc (CSO) Cugir, a pus la dispoziția organizatorilor, sala de sport din incinta Colegiului Tehnic „I.D.Lăzărescu” Cugir.

Poliția rutieră a orașului Cugir, Jandarmeria și Poliția locală din Cugir au asigurat ordinea pe tot parcursul concursului. Promotorul cursei este ultramaratonistul cugirean Andrei Grațian Sovereșan. Acesta s –a născut și a crescut în Cugir, a terminat Ultra-Trail du Mont-Blanc, cel mai greu ultramaraton din lume, pe teritoriul a trei țări: Franța, Italia și Elveția, în 36 de ore și 19 minute. Sovereșan, unul dintre cei mai buni alergători de maratoane montane din România, dar și din străinătate, a inițiat proiectul Arc peste Carpați, în cadrul căruia a alergat, în luna iulie 2018, întreg arcul carpatic, din Sighetul Marmației urmând principalele creste montane carpatice, până la Orșova.

Întregul traseu are aproximativ 1.500 de kilometri. A alergat pentru a strânge fonduri pentru Asociaţia 1Leu, asociaţie ce îşi propune să construiască Spitalul Copiilor. Acest demers presupune construirea unui spital pentru copiii cu afecţiuni oncologice, în Bucureşti.    (C.P.)

Facebook Twitter Google+ YouTube 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...