Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: 30 de tineri albaiulieni au descoperit ”Misterele Cetății” în turul cu bicicletele din proiectul Hidden

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Treizeci de tineri, în majoritate elevi, au răspuns astăzi invitaţiei liceenilor din echipa Kalyteros care au propus un Tur cu Bicicletele, pentru a descoperi “Misterele Cetăţii” avându-i drept ghizi pe prof. Daniela Cetean și arh. Constantin Inel. Evenimentul face parte din cadrul proiectului Hidden Alba Iulia, finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank.

Bicicliștii s-au oprit, începând de la Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina, la fiecare punct încărcat de istorie unde au primit informații de la cei doi specialiști, au pus întrebări sau au arătat care sunt cunoștințele lor legate de obiectivele prezentate.

Prin proiectul Hidden echipa Kalyteros, formată din liceeni din Alba Iulia, și-a propus creşterea nivelului de cunoaştere a monumentelor istorice din Alba Iulia în rândul tinerilor. Din seria de activităţi ce se vor desfășura în acest scop mai fac parte un concurs de “Treasure Hunt” (prima etapă – 11 mai, finala 25 mai, spectacolul de premiere 30 mai), care se va desfăşura pe întreaga arie albaiuliană şi un concurs de fotografie prin intermediul site-ului de socializare, Facebook. La la finalul proiectului va fi organizat un spectacol de premiere.

Proiectul este finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank, având ca parteneri locali Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Teatrul Skepsis, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a, din anul viitor Din cauza promovabilității foarte proaste la sesiunile de vară și de toamnă ale examenului de bacalaureat din anul 2023, 4 licee din județul Alba nu vor mai avea dreptul să organizeze […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea