Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| 12 cadre universitare din Polonia și Spania, prezente la Alba Iulia, în 8-12 iunie, la Săptămâna Erasmus+

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nouă cadre universitare din Polonia și trei din Spania sunt prezente la Alba Iulia, în perioada 8-12 iunie, la Săptămâna internațională Erasmus+, eveniment organizat de Centrul de Relații Internaționale al Universității „1 Decembrie 1918”.

Erasmus+14Evenimentul de deschidere a avut loc marți, în Sala Senatului din Palatul Apor. Directorul Centrului pentru Relaţii Internaţionale, coordonator al programului Erasmus, Teodora Iordăchescu, a precizat că programul a fost realizat astfel încât partenerii din universitățile străine să aibă parte de o experiență deosebită, să cunoască atât administrativ universitatea cât și din punct de vedere cultural și istoric. Totodată, ei vor avea ocazia să-și prezinte universitățile unde predau.

Prof. Diana Câmpan le-a spus oaspeților că este foarte important ca studenții din Alba Iulia să se simtă ca într-o familie atunci când merg să studieze, prin programul Erasmus, la instituțiile de învățământ partenere din Spania și Polonia.

La deschidere a fost prezent și rectorul Daniel Breaz și prorectorul Moise Achim.

În această săptămână vor avea loc o serie de evenimente dedicate internaționalizării învățământului superior european, în concordanță cu strategia Consiliului Europei pentru Educație.

În fiecare dintre cele 5 zile sunt organizate workshop-uri, vizite la obiective turistice din județul Alba, și din județele învecinate sau sesiuni interactive.

[nggallery id=620]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident între două mașini în Alba Iulia pe strada Tudor Vladimirescu: O persoană este grav ranită

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident între două mașini în Alba Iulia pe strada Tudor Vladimirescu: O persoană este grav ranită Un accident s-a petrecut miercuri seara, 1 mai, pe strada Tudor Vladimirescu între două autoturisme.  IPJ Alba intervine cu 3 autospeciale pentru acordarea măsurilor specifice la un accident rutier. Potrivit IPJ Alba, detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea