Rămâi conectat

Curier Județean

Fotbal Club Unirea – conturi blocate şi zile numărate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

   Clubul de fotbal albaiulian FC Unirea traversează o perioadă dezastruoasă, fără precedent din punct de vedere financiar. Echipa a rămas fără principalii „sponsori” – Consiliul Local Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba care în ultimii şase ani au bagăt în club peste 11,5 de milioane lei, ceea ce înseamnă aproximativ 3 milioane de euro. CL Alba Iulia, care a fost mult mai generos cu echipa de fotbal şi în perioada 2005-2010 a găsit resurse pentru a o ajuta cu peste 8 milioane de lei, a oprit finanţările în 2010. Consiliul Judeţean Alba în schimb a alocat în total echipei de fotbal în total 3,5 milioane de lei. Autorităţile judeţene au renunţat să mai dea bani la fotbal încă din 2009, pe de o parte din cauza crizei financiare dar şi din cauza rezultatelor slabe înregistrate de echipă. Atât CJ Alba cât şi CL Alba au câte un reprezentant la Club, pe Oliviu Feneşan, respectiv Horia Bărdaş.
Colac peste pupăză, conturile Clubului au fost blocate din cauza datoriilor de circa 9 milioane de lei pe care societatea care administrează Clubul de fotbal, S.C. Fotbal Unirea 2006 S.A. le înregistrează la bugetul de stat. Restanţele financiare au fost calculate de inspectorii DGFP Alba, care au fost recent într-un control la club.
Numele şi conducerea echipei au fost târâte într-un dosar penal născut în vara anului trecut şi aflat încă pe rolul organelor de cercetare penală, în speţă DNA Alba Iulia. Procurorii anchetează în ce condiţii s-a făcut o returnare de TVA în valoare de 1 milion de lei către S.C. Fotbal Unirea 2006 S.A. Controalele vizează şi cum au fost cheltuiţi banii publici acordaţi de CL Alba Iulia şi CJ Alba echipei de fotbal prin Asociaţia Fotbal Club Unirea 1924 unde cele două autorităţi deţineau calitatea de membri fondatori. Anchetatorii spun că banii publici au fost transferaţi ilegal din conturile asociaţiei în cele ale societăţii comerciale care apoi a solicitat DGFP Alba returnare de TVA în valoare de 1 milion de lei.
Astfel, din sponsori, cele două autorităţi publice vor deveni părţi vătămate în dosarul instrumentat de DNA Alba Iulia care le-au cerut să spună dacă se constituie părţi civile în proces. În raport cu CL Alba Iulia procurorii au stabilit un prejudiciu de peste 8 milioane de lei, urmând ca prejudiciul în dauna CJ Alba să fie comunicat în perioada următoare. Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a declarat că le-a transmis procurorilor DNA înainte de Crăciunul 2011 că a decis să se constituie parte civilă în proces. Consilierii locali au luat act în şedinţa de săptămâna trecută de prejudiciul comunicat de DNA şi vor decide prin vot, în şedinţa din 24 ianuarie 2012, dacă se vor constitui sau nu parte civilă şi cu ce sumă.
Reprezentanţii Clubului au anunţat la sfârşitul săptămânii trecute amânarea reunirii pentru pregătirea de iarnă.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri după-masa, în jurul orei 17.00, în Sebeș. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE VIDEO INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Secția de pompieri Sebeș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea