Rămâi conectat

Curier Județean

Fotbal Club Unirea – conturi blocate şi zile numărate

Publicat

în

   Clubul de fotbal albaiulian FC Unirea traversează o perioadă dezastruoasă, fără precedent din punct de vedere financiar. Echipa a rămas fără principalii „sponsori” – Consiliul Local Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba care în ultimii şase ani au bagăt în club peste 11,5 de milioane lei, ceea ce înseamnă aproximativ 3 milioane de euro. CL Alba Iulia, care a fost mult mai generos cu echipa de fotbal şi în perioada 2005-2010 a găsit resurse pentru a o ajuta cu peste 8 milioane de lei, a oprit finanţările în 2010. Consiliul Judeţean Alba în schimb a alocat în total echipei de fotbal în total 3,5 milioane de lei. Autorităţile judeţene au renunţat să mai dea bani la fotbal încă din 2009, pe de o parte din cauza crizei financiare dar şi din cauza rezultatelor slabe înregistrate de echipă. Atât CJ Alba cât şi CL Alba au câte un reprezentant la Club, pe Oliviu Feneşan, respectiv Horia Bărdaş.
Colac peste pupăză, conturile Clubului au fost blocate din cauza datoriilor de circa 9 milioane de lei pe care societatea care administrează Clubul de fotbal, S.C. Fotbal Unirea 2006 S.A. le înregistrează la bugetul de stat. Restanţele financiare au fost calculate de inspectorii DGFP Alba, care au fost recent într-un control la club.
Numele şi conducerea echipei au fost târâte într-un dosar penal născut în vara anului trecut şi aflat încă pe rolul organelor de cercetare penală, în speţă DNA Alba Iulia. Procurorii anchetează în ce condiţii s-a făcut o returnare de TVA în valoare de 1 milion de lei către S.C. Fotbal Unirea 2006 S.A. Controalele vizează şi cum au fost cheltuiţi banii publici acordaţi de CL Alba Iulia şi CJ Alba echipei de fotbal prin Asociaţia Fotbal Club Unirea 1924 unde cele două autorităţi deţineau calitatea de membri fondatori. Anchetatorii spun că banii publici au fost transferaţi ilegal din conturile asociaţiei în cele ale societăţii comerciale care apoi a solicitat DGFP Alba returnare de TVA în valoare de 1 milion de lei.
Astfel, din sponsori, cele două autorităţi publice vor deveni părţi vătămate în dosarul instrumentat de DNA Alba Iulia care le-au cerut să spună dacă se constituie părţi civile în proces. În raport cu CL Alba Iulia procurorii au stabilit un prejudiciu de peste 8 milioane de lei, urmând ca prejudiciul în dauna CJ Alba să fie comunicat în perioada următoare. Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a declarat că le-a transmis procurorilor DNA înainte de Crăciunul 2011 că a decis să se constituie parte civilă în proces. Consilierii locali au luat act în şedinţa de săptămâna trecută de prejudiciul comunicat de DNA şi vor decide prin vot, în şedinţa din 24 ianuarie 2012, dacă se vor constitui sau nu parte civilă şi cu ce sumă.
Reprezentanţii Clubului au anunţat la sfârşitul săptămânii trecute amânarea reunirii pentru pregătirea de iarnă.

Ioana PITICARIU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Mihaela Mih Dehelean, sportivă a CS Unirea Alba Iulia, evoluție foarte bună la o competiție internațională de prim rang. Progres vizibil de la un an la altul

Publicat

în

Mihaela Mih Dehelean, sportivă a CS Unirea Alba Iulia, evoluție foarte bună la o competiție internațională de prim rang. Progres vizibil de la un an la altul

Mihaela Mih Dehelean, sportivă legitimată la CS Unirea Alba Iulia, a avut o evoluție foarte bună la competiția internațională de culturism și fitness Tiger Classic, desfășurată la București în perioada 14-15 mai. Mihaela Mih Dehelean a concurat la categoria ”Women`s Bikini”, cu cele mai bune sportive din Europa, și s-a clasat pe locul 5. Progresul sportivei noastre, pe scena competițională, este vizibil de la un an la altul.

”Ce ciudat se comprimă timpul în câteva fotografii, în câteva competiții și într-un rând de aplauze… Ceea ce am obținut azi în cadrul Tiger Classic, o competiție internațională de prim rang, are în spate mii de ore de antrenament, probe de credință și determinare, căderi și ridicări care au demonstrat odată în plus că viața îi testează cu precădere pe oamenii puternici. Ceea ce am învățat azi este că evoluția nu se oprește niciodată, că mâine ne așteaptă o nouă provocare și că viața nu îi menționează pe cei care renunță. Le mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine, nu sunt mulți dar au contat mereu. Mulțumesc familiei mele pentru suportul permanent și în special soțului meu Emil pentru răbdare, înțelegere și sacrificii. Antrenorului meu Călin Brehaita îi sunt recunoscătoare pentru profesionalism și pentru încrederea acordată potențialului pe care îl am. Dincolo de toate însă îi mulțumesc bunului Dumnezeu pentru putere, înțelepciune și determinare. La finalul zilei rămân bucuria, medaliile, admirația celor care înțeleg cât de lung e acest drum al performanței și un singur cuvânt, mulţumesc”, a transmis Mihaela Mih Dehelean.

Sportiva noastră subliniază că performanța în acest sport presupune o disciplină deosebită, un genetic bun, extrem de multe sacrificii, pornind de la alimentație, antrenamente și ore de odihnă. La fel de importante sunt seriozitatea, perseverența și rezistența.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Când pășești pe scenă simți că toate eforturile îți sunt răsplătite”, a mai spus Mihaela Mih Dehelean.

Ea a reînceput antrenamentele încă din prima zi după terminarea acestui concurs întrucât se pregătește să participe la Campionatul Național de Culturism și Fitness, respectiv la GRAND PRIX-ul internațional de la Sibiu.

CS Unirea Alba Iulia transmite felicitări tuturor sportivilor și antrenorilor!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| ASCOR Alba Iulia, prezentă la evenimentul „Studentul ieșean” în capitala Moldovei. Conferință cu tema „Rugăciunea – drum către tine(ri)”

Publicat

în

FOTO| ASCOR Alba Iulia, prezentă la evenimentul „Studentul ieșean” în capitala Moldovei. Conferință cu tema „Rugăciunea – drum către tine(ri)”

Sâmbătă, 14 mai a.c., ASCOR Iași a organizat ediția a VIII-a a evenimentului „Studentul ieșean”, la care au participat și tinerii ascoriști albaiulieni.

„Studentul ieșean”, unul din cele mai importante evenimente organizate de ASCOR Iași, a ajuns anul acesta la cea de-a VIII-a ediție. Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, 14 mai, și, ca în fiecare an, a debutat cu participarea studenților la Sfânta Liturghie săvârșită la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” – Talpalari din Iași.

Elit - Gustul Desăvârșit

În continuare, studenții s-au deplasat către sala „Iustin Moisescu” din cadrul ansamblului mitropolitan, unde voluntarii ASCOR au organizat conferința cu tema „Rugăciunea – drum către tine(ri)”, susținută de părintele Serapion Pantea de la mănăstirea Partoș (jud. Timiș).

În cea de-a doua parte a zilei, tinerii studenți, organizați pe grupe de lucru, au participat la ateliere interactive organizate pe tema rugăciunii în viața creștinului. De asemenea, a avut loc evenimentul cultural Noaptea Muzeelor 2022, iar tinerii ascoriști ai celor două filiale s-au bucurat de vizitarea unor muzee din municipiul Iași.”, a transmis Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Mitropolia Ardealului


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| PREMII la Concursul Național de Fizică „Constantin Sălceanu”, primite de elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Publicat

în

PREMII la Concursul Național de Fizică „Constantin Sălceanu”, primite de elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, pasionați de domeniul științei și de disciplina fizică, au obținut premii la Concursul Național de Fizică „Constantin Sălceanu”.

Organizat începând cu anul 2003 de către de Facultatea de Fizică din cadrul Universității de Vest Timișoara, concursul are ca scop promovarea interesului pentru fizică în rândul elevilor de liceu și selectarea de studenți. Anul acesta, concursul s-a desfășurat online atât la Facultatea de Fizică din Timișaora, cât și în centrele de concurs din Alba Iulia (Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”), Reșița și Drobeta Turnu-Severin, reunind peste 300 de liceeni.

Premierea câștigătorilor a avut loc în weekend la Facultatea de Fizică din Timișoara, ocazie cu care, premianții au avut posibilitatea de a lua contact cu mediul academic, de la vizita facultatea, laboratoarele și sălile de curs și de a se familiariza cu dispozitivele experimentale din cabinetele de fizică.

Elit - Gustul Desăvârșit

Elevii colegiului militar, coordonați de doamnele profesoare Dorina Filipescu, Sanda Irimie și Laura Ciobanu au obținut la acest concurs premii și mențiuni astfel:

Premiul II:
Eleva sergent Diana Olteanu (clasa a XII-a);
Eleva sergent Andreea Ghițoiu (clasa a XII-a);
Elev sergent major Andrei Zobrinschi (clasa a XII-a);
Premiul III:
Elev sergent Denis Rus (clasa a XII-a);
Eleva sergent Diana Dandu (clasa a XII-a);
Eleva plutonier adjutant Anamaria Șteopoae (clasa a XII-a);
Eleva sergent major Larisa Filip (clasa a XII-a);
Eleva sergent Maria Noja (clasa a XI-a);
Elev sergent Adi Tuță (clasa a XI-a).

Felicitări tuturor!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare