Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Fostul primar din comuna Poiana Vadului a pierdut prima etapă a procesului cu ANI

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ilie Avram, în prezent consilier local, a fost identificat în conflict de interese administrativ

Fostul primar al comunei Poiana Vadului, Ilie Avram (PNL), a pierdut prima etapă a procesului de conflict de interese cu Agenția Națională de Integritate. Curtea de Apel Alba Iulia a respins în 24 octombrie 2017 acțiunea fostului primar și a decis să mențină raportul ANI din octombrie 2016.

Ilie Avram, în prezent consilier local, a fost identificat în stare de conflict de interese administrativ pentru că, în perioada exercitării mandatului de primar, a încheiat și semnat un act adițional privind prelungirea contractului de închiriere și a actului adițional încheiat între Consiliul Local Poiana Vadului și Asociația Crescătorilor de Taurine Poiana Vadului, asociație în cadrul căreia soția acestuia deține funcția de secretar în cadrul comitetului de conducere.

”Respinge ca nefondată acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Avram Ilie așa cum a fost precizată în contradictoriu cu pârâta Agenția Națională de Integritate. Respinge cererea reclamantului privind obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul și motivele de recurs se depun la Curtea de Apel Alba Iulia, sub sancţiunea nulităţii”, se afirmă în dispozitivul deciziei de la instanța de judecată.

Consilierul local a contestat hotărârea Curții de Apel, iar dosarul urmează să ajungă la Înalta Curte de Casație și Justiție. În cazul în care va pierde procesul, Ilie Avram nu va mai putea ocupa timp de 3 ani o funcție publică. Alesul local a mai avut un proces cu ANI, care l-ar fi găsit în incompatibilitate întrucât a deținut simultan funcțiile de primar şi membru în consiliul de administrație al școlii gimnaziale din comună, pe care, însă, l-a câștigat definitiv.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Ighiu a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul numit „Reabilitare drum comunal DC 195 Bucerdea Vinoasa, comuna Ighiu, judetul Alba,” prin care se dorește reabilitarea drumului comunal DC […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea