Rămâi conectat

Actualitate

Formularul de localizare a pasagerului, obligatoriu din 20 decembrie: Anunțul ministrului Sănătății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Formularul de localizare a pasagerului, obligatoriu din 20 decembrie: Anunțul ministrului Sănătății

În cursul zilei de miercuri, 15 decembrie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), a anunţat că în şedinţa de Guvern s-a aprobat Ordonanţa de Urgenţă privind implementarea formularului digital de intrare în România pentru pasageri, dezvoltat de STS, şi care trebuie completat de toate persoanele care circulă cu avionul, trenul, mijloacele de transport pentru persoane, rutiere şi navale. Acesta devine obligatoriu din 20 decembrie.

Formularul poate fi completat electronic, pe site-ul plf.gov.ro urmând a fi completat şi prezentat la intrarea în ţară, personalului autorizat din punctele de frontieră.

18 state din UE folosesc acest formular introdus după apariţia tulpinii Omicron a noului coronavirus.

„Nu impiedica in vreun fel circulatia, din contra, ne ajuta sa localizam rapid contactii unei persoane infectate si DSP-urile sa poata face anchetele epidemiologice si sa ia masurile care se impun, de testare sau izolare, dupa caz. Este o procedura de identificare rapida a contactilor persoanelor infectate. Acest certificat nu va produce complicatii cetetenilor care il completeaza. Cetatenii romani trebuie sa completeze acest certificat cu 24 de ore inaintea intrarii in Romania”, a spus Rafila.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea