Rămâi conectat

Politică Administrație

Fondul forestier al municipiului Alba Iulia trece în administrarea regiei autonome de interes local Ocolul Silvic Sebeş R.A.

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Fondul forestier al municipiului Alba Iulia trece în administrarea regiei autonome de interes local Ocolul Silvic Sebeş R.A.

La propunerea Primăriei Sebeș, Consiliul Local Alba Iulia a aprobat intrarea municipiului ca membru asociat în cadrul regiei autonome de interes local Ocolul Silvic Sebeș R.A., cu suprafața de teren acoperit cu vegetație forestieră pe care Alba Iulia o deține conform titlurilor de proprietate, în total 947 de hectare. Până acum, această suprafață era administrată de trei ocoale silvice distincte, cu tarife între 84 și 55 de lei pe hectar pe an. În noua asociere, oferta de preț este de 53 de lei/ha pentru toată suprafața de pădure deținută, iar gospodărirea fondului forestier de interes local va fi cu siguranță mai eficientă, fiind asigurată de o singură entitate administrativă.

Asocierea aduce unificarea sistemelor de recoltare și valorificare a lemnului, a activităților de pază și protecție a pădurilor, precum și aplicarea prin intermediul amenajamentelor silvice a măsurilor conforme codului silvic prin normele tehnice silvice în vigoare, în mod unitar și coordonat cu necesitățile arboretelor. Iată și câteva dintre obiectivele concrete ale asocierii, conform raportului de specialitate al proiectului recent aprobat de consilierii albaiulieni: reconstrucția ecologică prin lucrări de conservare; revizuirea anticipată a amenajamentelor silvice aflate în situații neconforme; reglementarea unitară a sistemului de exploatare și valorificare a lemnului rezultat din tăieri corecte; interzicerea cu desăvârșire a tăierii lemnului destinat exploatării de către persoanele fizice și transportul lemnului din pădure la depozit de către alte persoane, fizice sau juridice, decât titularul contractului de vânzare-cumpărare; înlocuirea și plantarea unor specii rezistente la secetă. Din asociere mai fac parte comunele Berghin, Ohaba și Roșia de Secaș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Profesor universitar de la ASE, propunere legată de comasarea alegerilor: ”Comasarea PNL cu PSD…”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Profesor universitar de la ASE, propunere legată de comasarea alegerilor: ”Comasarea PNL cu PSD…” Cunoscutul profesor unviersitar de la ASE, Cristian Păun, orginar din Alba Iulia, propune ca pe lângă comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, să aibă loc și alte ”comasări”, printre care, ”comasarea PNL cu PSD: Citește și: E OFICIAL! S-a anunțat comasarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea