Rămâi conectat

Actualitate

Florin Spătaru, Ministrul Economiei: ”Mă bucur că tot mai mulţi parteneri din Uniunea Europeană şi din cadrul alianţei Nord-Atlantice îşi manifestă interesul pentru industria de apărare din ţara noastră”

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Florin Spătaru, Ministrul Economiei: ”Mă bucur că tot mai mulţi parteneri din Uniunea Europeană şi din cadrul alianţei Nord-Atlantice îşi manifestă interesul pentru industria de apărare din ţara noastră”

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, s-a întâlnit cu Jens Ploetner, consilier pe politică externă şi securitate al Cancelarului Republicii Federale Germania şi cu Excelenţa sa, Dr. Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei în România, şi a transmis interesul pentru întărirea şi dezvoltarea industriei de apărare.

”Mă bucur că tot mai mulţi parteneri din Uniunea Europeană şi din cadrul alianţei Nord-Atlantice îşi manifestă interesul pentru industria de apărare din ţara noastră. Am discutat astăzi cu domnul Jens Ploetner despre buna cooperare economică dintre R.F. Germania şi România şi am convenit să facem paşi concreţi pentru dezvoltarea investiţiilor comune în industria de apărare având în vedere provocările cu care ne confruntăm de la începutul războiului în Ucraina. Pentru a duce la îndeplinire tot ceea ce ne-am propus în privinţa revitalizării industriei de apărare avem nevoie de investiţii. Astfel, am convenit să facem cât mai rapid paşii necesari şi concreţi în acest sens. Ministerul pe care îl conduc va continuă procesul de revitalizare a acestui sector, iar partenerii noştri externi deja văd asta” a declarat ministrul Florin Spătaru.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit oficialilor ministerului, în contextul geopolitic actual şi a ultimelor evoluţii din regiune, având în vedere conflictul armat de la graniţele ţării noastre, România, prin Ministerul Economiei, şi-a manifestat interesul pentru întărirea şi dezvoltarea industriei de apărare.

”Printre obiectivele principale se numără creşterea capabilităţilor de dezvoltare a armamentului şi a facilităţilor existente, dar şi dezvoltarea de noi tehnologii în acest sector pentru a putea răspunde nevoilor de înzestrare ale Forţelor Sistemului Naţional de Apărare, precum şi cerinţelor partenerilor noştri din Uniunea Europeană şi NATO”, au transmis oficialii Ministerului Economiei.

În cadrul întâlnirii cu Jens Ploetner şi Peer Gebauer, Florin Spătaru a salutat interesul manifestat de mediul de afaceri german pentru planurile de investiţii în România, dar şi încrederea pe care aceştia o au faţă de economia românească.

 

sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Guvernul olandez a decis că acceptă aderarea României și Croației la spațiul Schengen, însă nu și pe cea a Bulgariei

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Guvernul olandez a decis că acceptă aderarea României și Croației la spațiul Schengen, însă nu și pe cea a Bulgariei

Guvernul olandez a decis faptul că va accepta aderarea României și Croației la spațiul Schengen, însă va bloca aderarea Bulgariei, deoarece consideră că această țară nu întrunește condițiile necesare.

La şedinţa sa desfăşurată vineri, guvernul olandez a analizat posibila extindere a spaţiului Schengen inclusă pe agenda reuniunii Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 8 decembrie, analiză în urma căreia a hotărât să-şi dea acordul numai pentru admiterea României şi a Croaţiei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ministrul olandez de externe Wopke Hoekstra a declarat presei că ”încă este prea devreme” pentru a accepta aderarea Bulgariei la spaţiul Schengen, iar Olanda va face o nouă evaluare în vederea susţinerii acestui pas numai atunci când se va dovedi că Bulgaria este un stat constituţional capabil să combată corupţia şi criminalitatea organizată.

Potrivit premierului olandez Mark Rutte această nouă evaluare va fi efectuată ”probabil anul viitor” şi a atras atenţia că, la momentul actual, există în continuare preocupări asupra controlului graniţelor, întrucât ”există, teoretic, riscul iniţierii unui flux migrator printr-o ţară” anume, astfel că doreşte ca mai întâi să fie exclusă posibilitatea trecerilor ilegale ale frontierei Schengen în Bulgaria.

La rândul său, secretarul de stat olandez Eric van der Burg a spus că nu ştie dacă ţara sa este singura membră a spaţiului Schengen care va vota împotriva aderării Bulgariei, dar nici nu vede o problemă în asta.

”Dacă toate celelalte persoane sunt de acord cu ceva nu înseamnă că şi noi trebuie să fim la fel. Nu aşa funcţionează lucrurile”, a argumentat oficialul olandez, cu referire la faptul că decizia primirii unei noi ţări în spaţiul Schengen necesită o decizie unanimă a ţărilor deja membre în acest spaţiu european de liberă circulaţie.

”Există persoane în Europa care fac presiuni asupra noastră, dar în acelaşi timp noi putem rezista presiunii. Este simplu: dacă respecţi acordurile şi criteriile, eşti binevenit în Schengen”, a concluzionat Eric van der Burg.

Aplicarea integrală a acquis-ului Schengen în Bulgaria, Croaţia şi România, pe agenda JAI din decembrie

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 8-9 decembrie a inclus pe agendă chestiuni de actualitate legate de spaţiul Schengen. Miniştrii justiţiei şi afacerilor interne din Uniunea Europeană vor discuta pe 8 decembrie, la componenţa afaceri interne, despre aplicarea integrală a acquis-ului Schengen în Bulgaria, Croaţia şi România, care aspiră să adere la zona de liberă circulaţie, şi îşi propun să adopte decizii în această privinţă, conform agendei publicate pe site-ul Consiliului UE.

Miniştrii vor evalua, de asemenea, starea generală a spaţiului Schengen, ca parte a ciclului anual al Consiliului Schengen. Aceştia se vor concentra în special pe combaterea traficului de migranţi şi pe interoperabilitatea sistemelor informatice. Subiectul extinderii spaţiului Schengen va fi discutat în reuniunea COREPER din 7 decembrie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Accident dramatic în Târgu-Jiu: O ambulanță aflată în misiune s-a înfipt într-o cisternă. Asistenta e în comă

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Accident dramatic în Târgu-Jiu: O ambulanță aflată în misiune s-a înfipt într-o cisternă. Asistenta e în comă

O ambulanță aflată în misiune s-a ciocnit, sâmbătă, cu o cisternă, la ieșirea din Târgu-Jiu spre Romanești. Asistenta în vârstă de 42 de ani se află în comă, fiind preluată cu un elicopter şi dusă la spital, la Craiova. Șoferul ambulanței a rămas încarcerat. Rănit este și pacientul care era transportat. ISU Gorj informează că a intervenit cu 2 autospeciale pentru descarcerare la accident.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

O ambulanță care transporta un pacient s-a ciocnit cu o cisternă, la ieșirea din Târgu-Jiu spre Romanești. Șoferul ambulanței, în vârstă de 54 de ani, a rămas încarcerat, dar este conștient. Asistenta în vârstă de 42 de ani este în comă, fiind preluată de elicopterul SMURD și dusă la Craiova. Pacientul din ambulanță, în vârstă de 61 de ani, a suferit un traumatism toracic, dar este conștient.

Șoferul și pacientul au fost transportați la UPU Târgu Jiu.

sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Idei de cadouri de Moș Nicolae pentru colegi, parteneri de afaceri sau prieteni. Cele mai frumoase și amuzante daruri pentru cei apropiați

Ziarul Unirea

Publicat

în

În această perioadă, pe lângă pregătirile intense pentru sărbătorile de iarnă, puteți întâmpina un nou factor de stres: găsirea celor mai interesante cadouri pentru copii, părinţi, bunici, prieteni, colegi, parteneri de viaţă sau de afaceri. Venim în ajutorul celor care sunt în pană de idei şi vă prezentăm mai multe sugestii pentru desaga lui Moş Nicolae. Cadourile recomandate de noi au și un atu: nu lasă găuri mari în buget. 

Citește și:  Cadouri de Moș Nicolae pentru iubit. Idei de surprize pentru el

Ideile de cadouri de Moș Nicolae pe care vi le prezentăm sunt pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele. Pentru a vă asigura că faceţi alegerea potrivită pentru desaga moșului trebuie să luaţi în calcul şi hobby-urile, pasiunile sau preferinţele destinatarului cadoului dumneavoastră. În cazul colegilor sau partenerilor de afaceri, puteţi miza pe articole personalizate sau cadouri utile pentru birou.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: mesaje de Sfântul Nicolae

Cadouri pentru colegi sau partenerii de afaceri

1. Aspirator USB – Acest cadou este ideal pentru curăţarea tastaturii laptopului sau computerului. La aspiratorul USB puteţi adăuga şi un set de curăţare laptop.

2. Suport de pahar pentru PC – Suportul de pahar pentru PC poate fi ataşat de partea laterală a unui raft sau de birou şi constituie un cadou util în special pentru cei neîndemânatici.

3. Masă/cooler laptop – Pentru că mulţi preferă să îşi petreacă timpul liber lenevind în pat, cu laptopul în braţe, o masă/cooler pentru laptop reprezintă cadoul ideal pentru cei care nu au deja acasă un asemenea accesoriu.

4. Tort – Un cadou dulce este binevenit în perioada sărbătorilor de iarnă. Ca să nu vă epuizaţi economiile, puteţi cumpăra un tort de 1 kg cu decor de iarnă. Dacă vreţi un tort mai mare şi nu vă permiteţi să depăşiţi bugetul, puteţi cumpăra tortul din hipermarket.

5. Joc de şah din sticlă cu piese de sticlă transparentă şi sablată – Jocul de şah din sticlă este un cadou elegant, la un preţ accesibil, destinat persoanelor cu pretenţii. Jocul conţine 32 de piese de joc, 16 din sticlă sablată şi 16 din sticlă transparentă şi tablă de joc, şi o tablă de joc din sticlă combinată cu picioruşe antiaderente.

Citește și: mesaje de Mos Nicolae

6. Cană de ceai cu o cutie de ceai de plante. Persoanele care consumă des ceai vor fi foarte încântate dacă vor primi în dar o cană de ceai şi o cutie cu pliculeţele de ceai favorit. Puteţi face un asemenea cadou şi celor care nu obişnuiesc să bea ceai pentru a-i determina astfel să înlocuiască băuturile neprielnice organismului cu un ceai sănătos. Pentru a forma un set complet puteți cumpăra, pe lângă cana şi cutia de ceai, şi un infuzor de ceai şi o cutie metalică pentru păstrarea ceaiului.

7. O sticlă de vin spumos. În perioada sărbătorilor, vinul spumos este la mare căutare, iar un asemenea cadou nu poate fi refuzat nici de domni şi nici de doamne. În plus, găsiți pe rafturile tutror magazinelor numeroase sortimente la prețuri acceptabile.

8. Inele pentru şerveţele. Pentru persoanele atente la detalii şi nu numai, inelele pentru şerveţele ar putea fi cadouri utile, mai ales în preajma sărbătorilor. Puteți opta pentru un set format din opt inele cu motive de Crăciun.

9. Crăciuniţa sau Steaua Crăciunului, plantă de apartament denumită ştiinţific şi Poinsettia, a devenit tot mai des întâlnită în casele românilor. Fiind una dintre plantele care se îngrijesc uşor, Crăciuniţa ar putea fi dăruită tuturor doamnelor care iubesc florile, chiar şi celor care au programul încărcat. În magazinele de bricolaj sau în florării găsiți crăciunițe în ghiveci la prețuri chiar mici.

Citește și: Nume derivate din Nicolae care se sărbătoresc de Sf. Nicolae sau Mos Nicolae

10. Suport pentru cană cu încălzire prin USB – Hub-ul USB, un instrument 2 în 1, care se foloseşte atât pentru conectarea mai multor stick-uri sau a unor elemente periferice la calculator, cât şi ca suport pentru cană, este de mare ajutor atunci când cineva are nevoie de o cafea sau de un ceai fierbinte. Hub-ul cu sistem de încălzire pentru cană va creşte temperatura băuturii şi o va menţine fierbinte în funcţie de preferinţele fiecăruia. Astfel, un asemenea cadou este extrem de util pentru cei care petrec mult timp în faţa calculatorului şi au nevoie de un stimulent pentru concentrare sau pentru relaxare. Preţul unui asemenea cadou porneşte de la circa 20 lei şi diferă, în funcţie de capacitatea hub-ului, de dimensiuni sau de producător.

Cadouri pentru prieteni

1. Microfon wireless pentru Karaoke – Microfonul wireless pentru Karaoke este un cadou ideal pentru cei care vor să alunge monotonia la petreceri. Tot ce trebuie să faceţi este să vă convingeţi prietenii să vi se alăture la concertul karaoke din propria casă.

2. Articole Feng Shui – Dacă aveţi prieteni superstiţioşi, puteţi să le achiziţionaţi anumite obiecte care aduc noroc. Broasca râioasă cu trei picioare, despre care se spune că aduce bani, sau floarea de jad, care îi protejează pe cei din casă împotriva bolilor, sunt doar câteva din obiectele norocoase pe care le puteţi găsi la preţuri accesibile în magazinele de profil.

3. O lucrare de-a copilului înrămată. Dacă persoanele cărora vreţi să le faceţi cadouri în perioada sărbătorilor de iarnă sunt părinţi, le puteţi face o surpriză complotând cu copiii lor. Astfel, le puteţi cere celor mici un desen, o schiţă ori o lucrare plastică sau literară, pentru a le înrăma.

4. Set poker – Jocul de poker Texas Hold’em a devenit tot mai popular în ultimii ani, inclusiv în România. Dacă sunteţi în pană de idei, cu un set de poker vă puteţi asigura că nu veţi da greş dacă vreţi să îi surprindeţi plăcut în special pe bărbaţii pasionaţi de acest joc de noroc.

5. Prăjituri de casă şi reţeta lor. Dacă ştiţi că prietenii adoră prăjiturile de casă, le puteţi face un cadou pe gustul lor. Economia făcută şi satisfacţia persoanei care primeşte darul vă va determina, probabil, să nu regretaţi timpul pierdut în bucătărie. Să nu uitaţi să ataşaţi reţeta! Astfel, vă puteţi aştepta ca data viitoare să primiţi un dar la fel de gustos.

Citește și: Povestea lui Moș Nicolae: Legenda lui Moș Nicolae cu nobilul sărac și fetele pe care nu le putea mărita

6. Căşti wireless 5 în 1 – Un cadou util tuturor, căştile vor fi apreciate de cei care le folosesc frecvent. Castile wireless se pot cupla la intrarea transmitatorului oricarui dvd player, TV, calculator, MP3 player sau combina audio, au microfon incorporat și Radio FM cu autoscan.

7. Set de accesori pentru vin – Accesoriile pentru vin reprezintă un ”must have” în perioada sărbătorilor de iarnă. Pe site-uri găsiți numeroase seturi, care includ un tirbușon și unul sau mai multe dopuri, la prețuri mici.

8. Ceas de birou – Cei care vor să le facă prietenilor un cadou 2 în 1 pot cumpăra un ceas de birou într-o ramă foto. Puteți atașa acestui dar și o imagine în care ați surprins un moment important sau amuzant din viața dumneavoastră alături de prietenii respectivi.

9. Suport pentru sticle – Cum omul harnic îşi face iarna car şi vara sanie, cei care vor să le vină în ajutor prietenilor lor pentru a se pregăti de pe acum pentru temperaturile mari pot cumpăra un suport de sticle. Acest cadou este ideal pentru cei care vor să exploateze la maxim spaţiul din frigider, mai ales în timpul verii.

10. Decoraţiuni Crăciun – Decoraţiunile de sărbătoare niciodată nu par să fie suficiente pentru a transforma locuinţa într-o copie fidelă a casei lui Moş Crăciun. Astfel, cu un buget mic şi cu o doză de inspiraţie, puteţi alege un cadou surprinzător pentru cei dragi din miile de variante disponibile pe rafturile tuturor magazinelor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea