Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Florin Roman: ”Sunt 100% sigur că vom avea finanțare pentru autostrada Sebeș – Turda”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Florin RomanVicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, a prezentat în această dimineață ultima variantă a traseului autostrăzii Sebeș – Turda, stabilită de CNADR, care, în opinia sa va mai suferi foarte puține corecții. În următoarele zile se va stabili în câte loturi va fi împărțită, pentru a se putea lucra simultan, iar lucrările vor demara în martie 2014.

Ultimele modificări apărute sunt: la inelul de sud de la Alba Iulia unde la solicitarea primăriei se vaface o modificare la o bretea; la inelul de nord se va face o bretea care va ieşi pe DN 74 între Miceşti-Şard; la Mirăslău, la km 53-54 se face o legătură pentru cei care doresc să meargă spre Luduş-Tg.Mureş. În prezent se discută despre mici corecții în zona căii ferate de la Teiuș, unde există un depozit pentru care trebuie stabilite condițiile de siguranță.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pentru localitatea Oarda nu mai sunt prevăzute modificări. În ultima variantă două case sunt propuse pentru demolare iar pentru cei aflați în apropiere există promisiunea de a fi instalat un sistem protecţie fonică şi chimică de calitate europeană.

Vreau să le spun oamenilor că dacă nu au încredere în autorităţile române, măcar să aibă încredere în autorităţile europene, care finanţează cu 85 la sută acest proiect. Eu îi asigur pe aceşti locuitori că aşa cum m-am luptat pentru autostradă tot aşa mă voi lupta ca ei să aibă un sistem european de protecţie fonică şi chimică”.

Construcția autostrăzii se va efectua pe 4 sau 6 tronsoane care vor fi scoase la licitație, costurile estimative au rămas aceleași – aproximativ 950 de milioane de euro iar în privința finanțării Florin Roman a declarat că este 100% sigur că este asigurată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea