Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: Simulacru de concurs pentru șefia Inspectoratului Școlar Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un concurs profund viciat, organizat in mare graba si cu scopul clar de a fixa pe posturi oamenii PSD, este ceea ce s-a intamplat ieri la sediul Ministerului Educatiei din Bucuresti.

La proba scrisa peste 50% dintre cei care s-au prezentat la examen au obtinut note sub 7, fiind automat respinsi. Majoritatea dintre acestia erau inspectori generali „pe functie”, adica propusi si sustinuti de PSD. Prima neregula majora a fost ca acestora li s-a sugerat sa se retraga din concurs, ca si cum nici n-ar fi participat, iar notele acestora nici nu apar in tabelul cu rezultatele concursului, afisat de catre Minister. Corect si legal era sa apara ca fiind respinsi la proba scrisa si doar la proba orala sa apara ca s-au retras, o proba orala la care nici n-ar mai fi avut rost sa se prezinte. Dar, pe tabelul cu rezultate, apare ca s-au retras de la toate probele, desi sunt elemente doveditoare care arata ca au fost prezenti si ca au sustinut proba scrisa.

Mai mult de atat! Desi au fost picati, acesti oameni au fost numiti membri in comisia de concurs pentru alte judete. Cred ca putem vorbi in aceasta situatie de fals si instigare la fals.

In ce priveste judetul Alba:

– la proba scrisa era un termen limita de 30 minute, cronometrat, in care trebuia sa te incadrezi (conditie obligatorie). D-na profesor Marcela Daramus, presedinta organizatiei judetene de femei a PSD Alba, nu s-a incadrat in timpul legal, unul din membrii comisiei a anuntat expirarea timpului si faptul ca lucrarea nu mai poate fi luata in considerare, deoarece asa prevede metodologia, iar candidatii din zilele anterioare, aflati in aceeasi situatie, au fost respinsi. Au mai trecut insa 5 minute (5 minute la o jumatate de ora inseamna proportional o jumatate de ora prelungire a timpului la examenul de bacalaureat) si abia dupa aceea i s-a luat lucrarea, iar in cele din urma, probabil pe considerente de „culoare rosie”, lucrarea i-a fost acceptata.

 Consider ca pentru comisie acest fapt reprezinta un abuz in serviciu si v-a fi tratat ca atare. In ce priveste evaluarea doamnei profesor Elena Ignat, la proba de CV a fost depunctata cu 1,5 puncte.  Probabil a fost prea lung CV-ul si examinatorii l-au citit pe diagonala… La interviu, un secretar de stat cu atitudine de activist al PCR, format in acele vremuri si reciclat acum, in democratie, nu pricepea mare lucru din management,  fiind permanent incurcat de termenii „capitalisti”.

Acestea sunt doar cateva aspecte pe care doamna profesor Elena Ignat le-a semnalat in urma concursului; ea va depune cu siguranta o contestatie si probabil va face si o plangere penala in urma acestui simulacru de examen.

 comunicat de presă

Florin ROMAN,

Prim-Vicepresedinte al PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea