Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Florin Roman: Programul de guvernare al PSD – o gogoașă electorală umflată

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul de guvernare al PSD – o gogoașă electorală umflată

Recentele măsuri anunțate de liderul penal al PSD, Liviu Dragnea, (condamnat la un an de închisoare cu suspendare), sub forma unui program de guvernare, seamănă cu un nou capitol din volumul „Demagogie și populism” servit românilor în prag de alegeri parlamentare.

Pentru a obține voturile românilor, condamnatul Dragnea și acoliții lui promit orice, chiar dacă PSD știe că aceste promisiuni nu vor putea fi puse în practică niciodată. Mai mult decât atât, măsurile populiste propuse de PSD încep să-și producă efectele din… 2018, adică nu de mâine, cum lasă să se creadă. Niciunde, liderii PSD nu vorbesc de unde vor avea banii să pună în aplicare un program de guvernare fantezist, care seamănă izbitor cu ce au promis și altădată, dar pe care niciodată nu l-au pus în practică.

Doar câteva cazuri concrete: pesediștii vorbesc de reducerea a 120 de taxe! Bravo, foarte bine! Întrebarea firească care se pune este de ce nu le-au redus în timpul guvernării Ponta, când numărul de taxe a crescut cu…40??! Mai vorbesc socialiștii lui Ponta de eliminaflorin-romanrea unor taxe, cum este, de exemplu, taxa pentru cazier judiciar. Este foarte bine că a aflat și PSD acum că această taxă a fost eliminată încă de anul trecut. O altă minciună a PSD din programul de guvernare este că modificarea de taxe este de fapt o modificare de tarife! Vă amintiți, probabil, și de introducerea accizei la carburanți de guvernul Ponta și care a însemnat carburanți mai scumpi la pompă pentru orice deținător de mașină, sau de taxa pe stâlp.

Foarte grav este că socialiștii doresc o cotă unică în trepte, progresivă, după principiul „luăm mai mulți bani de la românii care câștigă cinstit, pentru a da ajutoare sociale la tot poporul, inclusiv acelora care vin să-și ridice ajutorul social cu Mercedesul!”.
PNL este adeptul „Generalizării cotei unice la 16%, inclusiv cota standard de TVA și pentru contribuțiile sociale plătite de angajat și angajator”. Aplicarea acestei măsuri înseamnă că mai mulți bani rămân în buzunarele celor care muncesc cinstit!
PNL va lansa, în câteva zile, programul de guvernare, care își propune măsuri concrete pentru Reclădirea națională a României la 100 de ani de la Marea Unire, făcută de liberali.

Florin Roman, secretar general adjunct al PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea