Rămâi conectat

Actualitate

Florin Roman: „Orban forțează o procedură care din punctul meu de vedere are un singur scop, acela de a dărâma Guvernul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Florin Roman: „Orban forțează o procedură care din punctul meu de vedere are un singur scop, acela de a dărâma Guvernul”

Ludovic Orban, președintele partidului PNL, a fost atacat de către deputatul Florin Roman, în urma deciziei acestuia de a comunica moțiunea de cenzură Guvernului și pentru convocarea plenului Parlamentului pentru citirea moțiunii depuse de către USR PLUS și AUR. Acesta consideră că scopul acestui demers este dărâmarea Guvernului, în condițiile în care premierul Florin Cîțu este contracandidatul acestuia la alegerile interne PNL.

„Ceea ce invocă dl Orban este o decizie a CCR care se bate cap în cap cu alte două decizii despre care nu a mai pomenit. Noi funcționăm în baza statutului și a regulamentului, în cazul birourilor permanente reunite și a plenului reunit. Atâta timp cât BPR nu a avut cvorum, nu avem o moțiune, nu avem un „calendar, nu avem practic nimic”, a spus Roman, într-o conferință de presă.

Ceea ce face dl Orban – forțează, pe baza unei interpretări din două pasaje a unei decizii CCR, o procedură care din punctul meu de vedere are un singur scop, acela de a dărâma Guvernul, în cheia jocurilor interne din interiorul PNL”, a mai spus el.

„Am fost lider de grup în perioada în care dl Orban era premierul Guvernului. Aveam circa 20% în Parlament și susțineam minoritar un guvern care și-a trecut majoritatea legilor de adoptare a OUG-urilor Guvernului printr-o majoritate destul de largă. Dacă dl Orban dorește să discutăm despre acest mod de lucru în Parlament, inclusiv relația cu PSD, sunt dispus să merg oriunde să discut cu domnia sa pe această temă”, a continuat Roman.

Declația vine după ce Orban, care este președinte al Camerei Deputaților, și șefa Senatului, Anca Dragu, au convocat, pentru joi, de la ora 16:00, plenul reunit al Parlamentului pentru prezentarea moțiunii de cenzură susținute de USR PLUS și AUR împotriva Cabinetului Cîțu. Liderii celor două Camere invocă patru decizii CCR pentru a trimite moțiunea la dezbaterea și votul parlamentarilor.

Pe de altă parte, Florin Cîțu a anunțat că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională a României în privința moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR, despre care consideră că a fost depusă nelegal.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș ANAF pregătește controale la soții sau fraţii care au firme împreună în România Este ideea ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, care a modificat Codul Fiscal la finalul anului trecut, iar această prevedere ar urma să intre în vigoare din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea