Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Florin Roman: ”Mircea Hava nu este nici măcar fratele vitreg al autostrăzii Sebeș-Turda!”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

florin romanPreședintele PNL Alba Iulia, Florin Roman, a declarat astăzi că nu primarul Mircea Hava a ”rezolvat” legarea municipiului Alba Iulia prin două noduri la autostrada Sebeș-Turda și că acesta a întârziat nejustificat eliberarea avizului pentru certificatul de urbanism.

Liberalul albaiulian, care este și vicepreședintele CJ Alba, a demonstrat prin prezentarea unor documente oficiale, că cel de-al doilea nod de legătură la autostradă, de la intrarea de nord a municipiului Alba Iulia, a fost aprobat de CNADR la solicitarea Consiliului Județean Alba, înainte ca acest lucru să fie cerut de primarul Mircea Hava la întâlnirea din 17 iunie, de la Aiud.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Roman a arătat că CNADR a solicitat de la CJ Alba eliberarea certificatului de urbanism pentru autostradă în data de 3 iunie; în aceeași zi CJ Alba a transmis către toate primăriile unităților administrativ-teritoriale prin care trece autostrada solicitarea de eliberare a avizelor pentru certificatul de urbanism; în perioada 4-7 iunie sosesc avizele de la primării, singurul răspuns negativ fiind de la Primăria Alba Iulia; în 7 iunie CJ Alba solicită înființarea celui de-al doilea nod rutier pentru Alba Iulia, cerere aprobată de CNADR în data de 8 iunie; în data de 10 iunie primarul Mircea Hava explică în ședința de Consiliu Local că s-a dat aviz negativ deoarece se dorește o cât mai buna negociere atât în privința legării municipiului la autostradă cât și în privința problemelor semnalate de cetățenii din Oarda; în 17 iunie la consultarea cu primarii și reprezentanții CNADR de la Aiud, primarul Mircea Hava condiționează eliberarea avizului de construirea celui de-al doilea nod rutier; în 19 iunie Primăria Alba Iulia eliberează avizul cu condiția construirii celor două noduri rutiere.

În 17 iunie primarul a solicitat o chestiune pentru care era deja dat acordul în data de 8 iunie. V-am prezentat aceste documente oficiale ca să putem înțelege fiecare că de fapt asistăm la un joc. Primarul nu mai avea ce să negocieze în condițiile în care ceea ce a solicitat era deja aprobat. (…) Un primar aflat în opoziție nu poate să determine niște lucruri pe o investiție a Guvernului României făcută din fonduri europene. Asta ca să-i dau un răspuns acelui personaj care întreba cine e mama și tatăl autostrăzii și să-i spun că el nu este nici măcar fratele vitreg. Adică nu are absolut niciun fel de treabă. Primăria Alba Iulia putea propune și luna de pe cer”, a spus Roman dând de înțeles că problema nu s-ar fi rezolvat fără intervenția Consiliului Județean Alba.

De exemplu, eu personal, și vă poate confirma și primarul de la Ocna Mureș, i-am convins pe cei de la CNADR de necesitatea nodului rutier de la Decea. Acolo sunt primari PDL la Ocna Mureș, Unirea și Mirăslău. Asta înseamnă ceea ce trebuie să facă cineva în fruntea unei administrații. Nu poți să lași 40.000 de oameni fără ieșire la autostradă doar pentru că acolo sunt primari PDL”, a mai spus Florin Roman pentru a demonstra că implicarea sa în realizarea autostrăzii pe teritoriul județului Alba nu are nicio legătură cu rivalitatea politică.

În ceea ce privește traseul autostrăzii de pe teritoriul cartierului Oarda, vicepreședintele CJ Alba a declarat că acesta nu poate fi deviat din cauza costurilor foarte mari (aproximativ 128 de milioane de euro) și din cauza existenți unei zone protejate în care nu se poate construi, însă a dorit să le transmită cetățenilor că se va asigura că acolo vor exista cele mai bune panouri antifonice și cele mai performante perdele chimice împotriva poluării. De asemenea, se vor face demersuri pentru despăgubirea celor care sunt foarte deranjați de apropierea autostrăzii și doresc să se mute în alte locații.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista USR Alba a depus lista de candidați pentru Consiliul Județean Alba. În fruntea listei se află Marius Nicolae Rof, un lider remarcabil, cu studii juridice avansate și o vastă experiență în atragerea fondurilor europene. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea