Florin Roman, liderul deputatilor PNL: Spitalul județean Alba inclus în sistemul național de diagnosticare COVID

Liderul deputaților PNL, Florin Roman a anunțat că, începând de luni, 6 aprilie, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia va fi inclus în sistemul național de diagnostic pentru COVID-19.

Aceste demersuri pentru includerea unității medicale din Alba Iulia au fost începute de acesta, la solicitarea președintelui Consiliului județean Alba, Ion Dumitrel și a managerului spitalului județean, Diana Mârza, în calitate de parlamentar de Alba.

ELIT

Potrivit lui Florin Roman, astăzi, ministrul Sănătății, dr. Nelu Tatar și secretarul de stat Andrei Baciu mi-au confirmat că de luni, după publicarea ordinului de ministru în Monitorul Oficial, spitalul județean devine pate a sistemului național, ceea ce înseamnă o creștere a capacității de testare la nivelul județului Alba. Totodată, includerea în rețeaua naționala, asigură fluxul necesar de kituri de testare din partea companiei Unifarm, dar și decontarea a sumei de 200 lei/test, de către stat, prin Ministerul Sănătății.

„În calitate de parlamentar mulțumesc conducerii Ministerului Sănătății pentru celeritatea cu care a răspuns solicitărilor noastre, dar și firmei Transavia, care a donat unul din cele mai performante PCR-uri de testare din România, peste 3500 de kituri și contravaloarea extractoarelor automatizate.

Așadar, cu DSP Alba și spitalul județean Alba, ca centre autorizate de testare la nivel național, Alba devine practic unul din cele mai importante centre de la nivel național, cu o putere de testare ca marile orașe și rezultate în doar câteva ore. Asta înseamnă că putem apăra medicii, pacienții și bolnavii, că putem depista virusul în timp util și lua măsurile care se impun. Pe scurt: salvarea de vieți omenești! Doamne ajuta!”, a fost mesajul liderului deputaților liberali.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...