Ziarul Unirea

Florin Roman: Le sugerez celor care au contracte cu STRACO să meargă la constructor pentru că banii lor sunt acolo

Purtătorul de cuvânt al liberalilor din Alba, Florin Roman, a atacat dur în cadrul unei conferințe de presă susținute vineri 22 martie la sediul organizației județene a PNL, compania STRACO Grup SRL – canstructorul tronsonului II al autostrăzii Orăștie – Sibiu.

Reacția lui Roman vine după ce în presa locală au apărut informații, demontate cu această ocazie, potrivit cărora firme din Alba care lucrează la construirea autostrăzii se află în pragul falimentului din cauza faptului că CNADNR nu plătește pentru lucrările efectuate.

ELIT

Vicepreședintele PNL Alba a precizat că astăzi, direcorul Companiei Naționale pentru Autostrăzi și Drumuri Naționale din România i-a confirmat că nu există niciun fel de datorie pentru constructorii de pe coridorul 4 și  că toate plățile sunt la zi.

Problemele apar însă pe tronsonul Cunța-Vințu, unde contractele celor care prestau servicii pentru firma Straco Grup, cea care a câștigat licitația pentru realizarea autostrăzii pe acest tronson, nu mai erau directe cu firma Straco ci cu firma  Straco SuperMix (intrată zilele trecute în insolvență). Banii au ajuns la constructori ei fiind cei care nu plătesc mai departe subcontractorilor.

“Dacă constructorul Straco va continua să mintă că nu aprimit baniii de la CNADNR înseamnă că ceva e putred pe tronsonul Cunța-Vințu (…) le sugerez celor care au contracte cu Straco să facă un demers comun și să meragă împreună cu toți muncitorii la constructor pentru că banii lor sunt acolo. CNADNR-ul nu poate interveni în contractele dintre două firme private”, a spus Florin Roman.

Liberalul a asemănat firma Straco cu compania Romstrade a afaceristului penal Nelu Iordache, afirmând că cei care se afl[ ]n spatele acestor societăți “nu înțeleg că a trecut vremea în care în calitate de oameni de casă ai PDL, ca asfaltatori deștepți, făceau ce vroiau în țara asta”.

Vezi mai jos declarația integrală (text și video) a lui Florin Roman:

“În această dimineață am luat legătura cu Mircea Pop director interimar al Companiei Naționale pentru Autostrăzi și Drumuri Naționale din România care mi-a confirmat că nu există niciun fel de datorie pentru constructorii de pe coridorul 4 și  că toate plățile sunt la zi.

La  noi în județul Alba problema apare pe Vințu – Cunța unde lucrează firma Straco. În legătură cu această situație vreau să vă spun următoarea poveste interesantă. Lucrurile au mers bine la firma Straco până anul trecut, când, după un model care seamănă izbitor cu cel de la firma Romstrade, contractele celor care prestau servicii pentru firma Straco, cea care a câștigat licitația pentru realizarea autostrăzii pe acest tronson, nu mai erau directe cu firma Straco ci cu firma Straco SuperMix. Banii ajung la constructor și cei care nu plătesc sunt constructorii.

Mai mult decât atît, de câteva zile firma Straco SuperMix a intrat în insolvență, ca urmare a unei hotărâri a instanței Tribunalului, ceea ce înseamnă că toți cei care au de încasat bani se vor înscrie la masa credală pentru a-și recupera banii. Mie mi se pare foarte straniu că aceste probleme apar doar la firmele de casă ale PDL, cum este cazul Romstrade și Straco, care au fost abonate la banul public pe vremea Partidului Democrat Liberal.

Oamenii aștia nu înțeleg că a trecut vremea în care în calitate de oameni de casă ai PDL, ca asfaltatori deștepți, făceau ce vroiau în țara asta.

Din păcate această situație conduce spre faliment și firmele care au subcontractat lucrările de la acești constructori, pentru că ele și-au plătit TVA-ul, și-au plătit taxele și impozitele și practic ei nu încasează. La nivelul județului Alba vorbim de câteva zeci de miliarde de lei.

Prin urmare, dacă constructorul Straco va continua să mintă că nu aprimit baniii de la CNADNR înseamnă că ceva e putred pe tronsonul Cunța-Vințu. „

Din acest motiv le sugerez celor care au contracte cu Straco să facă un demers comun și să meragă împreună cu totți muncitorii la constructor pentru că banii lor sunt acolo. Cnadnr-ul nu poate interveni în contractele dintre două firme private.”

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

CIORNĂ – SONDAJ | Comasarea voluntară prin absorbție a U.A.T-ului Alba Iulia și a U.A.T-ului Ciugud. Ce declară actualii primari

Prezentul sondaj dorește să determine opinia cetățenilor din U.A.T – ul Alba Iulia și din U.A.T – ul Ciugud cu… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

1 comentariu

alinuta 22 martie 2013 at 14:59

dar poate tremite finantele in control …

Comentariile sunt oprite