Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: Le sugerez celor care au contracte cu STRACO să meargă la constructor pentru că banii lor sunt acolo

Bogdan Presecan

Publicat

în

Purtătorul de cuvânt al liberalilor din Alba, Florin Roman, a atacat dur în cadrul unei conferințe de presă susținute vineri 22 martie la sediul organizației județene a PNL, compania STRACO Grup SRL – canstructorul tronsonului II al autostrăzii Orăștie – Sibiu.

Reacția lui Roman vine după ce în presa locală au apărut informații, demontate cu această ocazie, potrivit cărora firme din Alba care lucrează la construirea autostrăzii se află în pragul falimentului din cauza faptului că CNADNR nu plătește pentru lucrările efectuate.

Vicepreședintele PNL Alba a precizat că astăzi, direcorul Companiei Naționale pentru Autostrăzi și Drumuri Naționale din România i-a confirmat că nu există niciun fel de datorie pentru constructorii de pe coridorul 4 și  că toate plățile sunt la zi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Problemele apar însă pe tronsonul Cunța-Vințu, unde contractele celor care prestau servicii pentru firma Straco Grup, cea care a câștigat licitația pentru realizarea autostrăzii pe acest tronson, nu mai erau directe cu firma Straco ci cu firma  Straco SuperMix (intrată zilele trecute în insolvență). Banii au ajuns la constructori ei fiind cei care nu plătesc mai departe subcontractorilor.

“Dacă constructorul Straco va continua să mintă că nu aprimit baniii de la CNADNR înseamnă că ceva e putred pe tronsonul Cunța-Vințu (…) le sugerez celor care au contracte cu Straco să facă un demers comun și să meragă împreună cu toți muncitorii la constructor pentru că banii lor sunt acolo. CNADNR-ul nu poate interveni în contractele dintre două firme private”, a spus Florin Roman.

Liberalul a asemănat firma Straco cu compania Romstrade a afaceristului penal Nelu Iordache, afirmând că cei care se afl[ ]n spatele acestor societăți “nu înțeleg că a trecut vremea în care în calitate de oameni de casă ai PDL, ca asfaltatori deștepți, făceau ce vroiau în țara asta”.

Vezi mai jos declarația integrală (text și video) a lui Florin Roman:

“În această dimineață am luat legătura cu Mircea Pop director interimar al Companiei Naționale pentru Autostrăzi și Drumuri Naționale din România care mi-a confirmat că nu există niciun fel de datorie pentru constructorii de pe coridorul 4 și  că toate plățile sunt la zi.

La  noi în județul Alba problema apare pe Vințu – Cunța unde lucrează firma Straco. În legătură cu această situație vreau să vă spun următoarea poveste interesantă. Lucrurile au mers bine la firma Straco până anul trecut, când, după un model care seamănă izbitor cu cel de la firma Romstrade, contractele celor care prestau servicii pentru firma Straco, cea care a câștigat licitația pentru realizarea autostrăzii pe acest tronson, nu mai erau directe cu firma Straco ci cu firma Straco SuperMix. Banii ajung la constructor și cei care nu plătesc sunt constructorii.

Mai mult decât atît, de câteva zile firma Straco SuperMix a intrat în insolvență, ca urmare a unei hotărâri a instanței Tribunalului, ceea ce înseamnă că toți cei care au de încasat bani se vor înscrie la masa credală pentru a-și recupera banii. Mie mi se pare foarte straniu că aceste probleme apar doar la firmele de casă ale PDL, cum este cazul Romstrade și Straco, care au fost abonate la banul public pe vremea Partidului Democrat Liberal.

Oamenii aștia nu înțeleg că a trecut vremea în care în calitate de oameni de casă ai PDL, ca asfaltatori deștepți, făceau ce vroiau în țara asta.

Din păcate această situație conduce spre faliment și firmele care au subcontractat lucrările de la acești constructori, pentru că ele și-au plătit TVA-ul, și-au plătit taxele și impozitele și practic ei nu încasează. La nivelul județului Alba vorbim de câteva zeci de miliarde de lei.

Prin urmare, dacă constructorul Straco va continua să mintă că nu aprimit baniii de la CNADNR înseamnă că ceva e putred pe tronsonul Cunța-Vințu. „

Din acest motiv le sugerez celor care au contracte cu Straco să facă un demers comun și să meragă împreună cu totți muncitorii la constructor pentru că banii lor sunt acolo. Cnadnr-ul nu poate interveni în contractele dintre două firme private.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: Peste 15.000 de moți au primit factura redusă cu 50% la energie electrică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: Peste 15.000 de moți au primit factura redusă cu 50% la energie electrică

Electrica Furnizare a emis peste 20.000 de facturi reduse cu 50%, care au ajuns in aceste zile la beneficiari. 15501 facturi au fost emise pentru moții din Alba, după cum urmează: Abrud – 1622, Albac – 552, Almasu Mare – 189, Arieseni – 519, Avram Iancu – 514, Baia de Aries – 1071, Bistra – 1337, Bucium – 467, Cimpeni – 2184, Ciuruleasa – 253, Garda de Sus – 441, Horea – 479, Intregalde – 93, Lupsa – 792, Mogos – 186, Ocolis – 160, Poiana Vadului – 283, Ponor – 97, Posaga – 310, Salciua – 443, Scarisoara – 351, Sohodol – 425, Vadu Moților – 383, Vidra – 441, Zlatna -1909.

Am promis ca rezolv problema și am rezolvat-o. Nu sunt genul de parlamentar care doar se plânge, este contemplativ. Prefer soluții, nu discuții.

Elit - Gustul Desăvârșit

Beneficiile prevăzute de Ordonanța Guvernului nr. 27 din 1996, vor fi acordate retroactiv dacă clienții îndeplinesc criteriile de încadrare prevăzute in legislație.
Pentru a beneficia de prevederile Ordonanței Guvernului nr. 27 din 1996 clienții trebuie să:
• fie titularii contratului de furnizare a energiei electrice sau a gazelor naturale;
• să aibă locuința sau sa desfășoare activitatea in localitățile din Munții Apuseni, așa cum sunt definite prin Hotărârea Guvernului României nr. 323 din 10 mai 1996 privind aprobarea Programului special pentru sprijinirea dezvoltării economice-sociale a unor localități din Munții Apuseni;
• nu aibă facturi restante.
Criteriile de încadrare și documentele justificative vor fi evaluate de către Unitatea Administrativ Teritoriala (Primărie). După verificarea criteriilor de încadrare, Unitatea Administrativ Teritorială va trimite listele cu clienții beneficiari către furnizorul de energie electrică și de gaze naturale. Furnizorul va aplica, ulterior, reducerea corespunzătoare pe factura dvs. începând cu data de 1 a lunii următoare primirii listelor.
Acum, la finalul acestui demers, nu îmi rămâne decât satisfacția faptului ca am reușit sa ajut 15000 de familii de mot. Cu bunul Dumnezeu înainte!

Florin Roman, deputat PNL


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Primarul Gabriel Pleșa admite că este „curtat” de partide: „Mă onorează, înseamnă că prestația mea și a echipei mele este apreciată”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primarul Gabriel Pleșa admite că este „curtat” de partide: „Mă onorează, înseamnă că prestația mea și a echipei mele este apreciată”

Primarul din partea USR al municipiului Alba Iulia, a admis că este curtat și de alte partide politice, mai ales că se apropie cu pași repezi anul electoral 2024.

Edilul a spus, la Radio Unirea FM, că este onorat de acest interes, din care deduce că prestația sa în funcție este apreciată.

„Da am fost curtat de alte partide, dar repet este firesc și mă onorează, înseamnă că prestația mea și a echipei mele este apreciată. Sunt discuții, se fac anumite propuneri în anumite condiții, însă nu aș vrea să fac mai multe comentarii pentru că nu este nimic concret.

Elit - Gustul Desăvârșit

Indiferent de culoarea politcă, când a trebuit să merg la orice om cu funcție importantă în stat de care depind niște lucruri pentru deblocarea unor finanțări sau pentru urgentarea unor documente am făcut-o fără nici o problemă, consider că e în fișa postului și e de datoria mea să fac acest lucru. Între toți oamenii politici sunt discuții, despre susținere de proiecte, despre finanțări. În primul rând mă interesează orașul, proiectele trebuie duse mai departe și facem orice discuție pe care o considerăm necesară pentru acest lucru”, a spus Gabriel Pleșa la Radio Unirea FM.

Gabriel Pleșa spune că este primarul USR în exercițiu și dacă va fi vreodată cazul să se schimbe ceva va fi primul care o să anunțe public acest lucru, însă deocamdată nu sunt decât speculații.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Ion Dumitrel, LAUDE pentru un primar PSD din Alba: „Un primar cu inițiativă, care derulează o mulțime de proiecte!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ion Dumitrel, LAUDE pentru un primar PSD din Alba: „Un primar cu inițiativă, care derulează o mulțime de proiecte!”

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a realizat un lucru mai puțin obișnuit în cursul zilei trecute, când l-a lăudat pe primarul PSD din Gârbova, Ioan Muntean, pe pagina sa de Facebook.

„Gârbova, o comună frumoasă din Podișul Secașelor, se dezvoltă într-un ritm alert.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sub conducerea lui Ioan Muntean, un primar cu inițiativă, se derulează o mulțime de proiecte, în beneficiul oamenilor de aici.

Un exemplu elocvent în acest sens este proiectul prin care, de-a lungul drumului județean, au fost realizate rigole, accese la proprietăți și sistemul de scurgere al apelor pluviale. Domnul primar își dorește ca pe viitor toate străzile din comună să arate la fel.

Investițiile în infrastructură și bunul mod de gospodărire atrag după sine și investitorii privați: fabrica de sucuri naturale, Pontonul – zona de agrement cu ștrand, lac și pavilion de evenimente, cât și alte investiții în agricultură și turism.”, au fost cuvintele lui Ion Dumitrel, în mediul online.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare