Ziarul Unirea

Florin Roman: Îi invit pe toţi politicienii din Alba să îşi prezinte fişele fiscale

Văd că unii au început campania electorală, vorbind despre alţii. Aş fi preferat să aud din partea acestor adversari politici răspunsuri la întrebările pe care albaiulienii le pun: de ce nu avem investiţii şi locuri de muncă în Alba Iulia, oraşul nostru înseamnă doar Cetatea, nu şi celelalte cartiere, de ce se risipesc banii publici către clienţii politici?

Vreau să fac referire la materialele din presă, la adresa mea. Nimic din ce s-a scris nu este ilegal, aşa cum susţin chiar şi adversarii politici, în speţă domnul Blejnar de Alba, Dorin Nistor.

ELIT

Am încasat venituri legale, care însemnau acum 7 ani foarte multe responsabilităţi, inclusiv răspunderi penale. Vă amintesc aici doar contractul cu Ford, pe care în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Daewoo Craiova, l-am semnat. A fost o privatizare de peste jumătate de miliard de euro, despre care chiar Traian Băsescu a spus că a fost cea mai curată şi transparentă din România. Această muncă a fost retribuită conform legii, la fel, şi înainte şi după plecarea mea. Au fost amestecate intenţionat cifre din 2006 şi 2007, deşi perioadele au variat între o lună şi câteva luni, ele au fost date de-a valma. Tocmai pentru că am avut o şansă pe care nu mulţi au avut-o, am decis să întorc o parte din aceşti bani către comunitate, nu să-i ascund pe afară ca alţii.

Vă amintesc de contribuţia la secţia de Oncologie, la premierea olimpicilor de zilele oraşului, de susţinerea financiară a campaniei pentru Capitala Culturală Europeană, proiect îngropat de primarul Hava pentru a nu deranja interesele prietenilor politici, şi nu în ultimul rând asigurarea de meditaţii gratuite pentru 750 de copii din Alba Iulia, timp de 3 ani. În calitate de membru în Consiliul de Administraţie la Eon Gaz am asigurat finanţarea modernizării şi dotării dispensarului de la Biia. Am făcut la fel cum se procedează în lumea civilizată.

Nu vreau să mă laud cu aceste gesturi, dar sunt forţat de aceste împrejurări să vorbesc despre ele. Acele venituri nu le-am decis eu în favoarea mea, ci reglementările legale. Ştiu că este o oportunitate pe care nu mulţi o au, dar consider că m-am achitat foarte bine şi am dobândit o experienţă necesară pentru administraţia publică. Toate partidele ar trebui să susţină acolo oameni integri şi pregătiţi. Eu consider că am făcut faţă acestor cerinţe. Nu cred că este cazul să fiu pus în aceeaşi balanţă, cu ilegalităţi presupuse de milioane de euro, la nivelul unei primării verificate în ultimii ani, non-stop de DNA.

Absolut tot ce am câştigat este la vedere, spre deosebire de alţii, cărora le sunt furaţi zeci sau sute de mii de euro din casă, care stau mai mult în străinătate decât la primărie, care merg în vacanţe de lux din salariul lor de bugetari. Evident, nu-şi pot justifica averile impresionante! Dacă eu vin azi în faţa dumneavoastră şi discut deschis aceste probleme, sunt curios ce răspunsuri ar da primarul Mircea Hava, în faţa vilei lui, dacă ar organiza o conferinţă de presă.

Dumneavoastră ştiţi cum a câştigat legal Florin Roman aceşti bani, dar noi toţi nu ştim cum şi-a dobândit Mircea Hava averea din salariul lui de bugetar din ultimii 20 de ani. Şi e de notorietate că primarii au salarii mici. În funcţii de responsabilitate publică, chiar la nivel judeţean, astfel de posturi sunt bine plătite. Este cazul lui Nicuşor Moldovan, omul de încredere al primarului, care împreună cu familia duce de la Primăria Alba Iulia, PAEM şi AIDA aproape la 6385 de euro, adică 344.817 lei, potrivit declaraţiei de avere. Sau al finului domnului Hava, şi anume Dorin Nistor, un salariat de lux la AIDA, deşi a căzut lamentabil la concursul pentru şefia OIR POSDRU.

E normal să fie bine plătiţi pentru că au şi responsabilităţi. Nu am vorbit despre aceste lucruri până acum, întrucât eu consider că nu aşa se face politica.

Florin ROMAN, vicepreşedinte al CJ Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă| Florin Roman, deputat PNL de Alba: „DN 75 intră în reabilitare”

În pofida zvonurilor alarmiste aruncate pe piața de unii și de alții, care de regulă, vorbesc sa se afle in… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

30 Comentarii

alex 23 martie 2014 at 19:23

Nerusinatule! Ai capusat banii nostri ai celor care ne rupem mainile ziua la munca si noaptea ne sfarmam creierii ca sa gasim o solutie sa ne hranim copii

@alex 23 martie 2014 at 20:38

16.500 de euro in mana pe luna, doar el, familia probabil tot atata! Bani de la statul roman, adica de la noi, doar pentru ca era de acord cu ce spuneau specialistii care chiar munceau acolo, el nu are nici pregatire, nici nu stie, nici nu poate!

Ahordel prieten cu Oana B 24 martie 2014 at 21:14

Las ca face sorela Oana si pentu noi ceva ca sa manace si gura noastra ceva fra. Las ca o ajuta tovarasu Hava ca e da lui.
Florinele frate lasai pa astia sa vorbeasca fra ca se rupe spina in iei da invidie mancatas

zeus 23 martie 2014 at 19:27

Ce tupeist infect… Bai baiatule tu efectiv l-ai inselat pe Dumnezeu de zile si pe contribuabilul roman de bani tot timpul in care ai „activat” prin consiliile de administratie prin cere te-ai plimbat cu nerusinare.

f 23 martie 2014 at 19:45

Ba ….cat ai putut munci in toate Consiliile de Administratie, cum ai reusit sa te imparti intre toate, cred ca munceai intr-o zi cat altii in 10 si te-ai spetit f***** m***** m****!!!!Ba …. cum vorbesti despre privatizare cand tu abia ti-ai luat carnetul de conducere. Aminteste-ti ca Mihai Coser a rugat in direct la Radio Sica ProFM pe soferii din Municipiu ca colegul lui Florin Roman se chinuie sa-si ia examenul!!!!

Carcotasul 23 martie 2014 at 19:54

Sigur Piticul Atomic, a fost sa zicem liberal, numai inainte de a pleca la Bucuresti, cand vindea ziare prin Alba, numai atunci a avut o activitate cu adevarat lucrativa, in rest numai a capusat banul public. Legal sau ilegal(ca in Romania), derbedei si-au facut legi pentru interesele propii, si au umplut puscariile cu Gainari, ca sa nu mai fie loc de „gulerele albe”, dar nu au fost castiguri morale, intrucat a ocupat aceste functii administrative, propulsat de „proptele” politice. Vorbeste acest impostor infect, ca Hava ar fii ingropat „Proiectul Alba-Iulia, capitala culturala europeana 2020”, dar ma intreb cui i-a fatat mintea cu o asemenea aberatie, lui Hava sau Piticului Atomic, ce Dracu, acesta tampenie(pusa la cale la un spritz) nu a fost nici macar un proiect PDL, a fost doar o „halucinatie” a unei minti bolnave de „Sindromul Piticului(Complexul lui Napoleon)”!

Carcotasul 23 martie 2014 at 19:59

Spunea cineva, ca Ada Rus(alta pasare ce capuseaza banul public), numita si „Biroul de Presa PNL(in timpul serviciului ca functionar public), ar fii fost vazuta „in vizita”, la Piticul Atomic, la CJ Alba. Acest articol este „capodopera”, acestei vizite!

ioan toma 23 martie 2014 at 20:02

…este credibila afirmatia pe care o face Domnul Florin Roman, cum ca veniturile obtinute , nu le-a decis dumnealui ca favoare penru sine ci reglementarile legale…si atunci pentru persoanele la care dinsul face referire in articol, nu sunt statuate ca si posibile aceleasi reglementari legale de cistiguri mari?…ori de ce nu ar fi ?,…era doar intrebari la care nu astept nici un raspuns, …numai interbarile fara raspuns ramin interbari de fapt…

Raisa 23 martie 2014 at 21:35

D-le Roman, ceea ce spuneti e incredibil!
Refuz sa cred ca cineva v-a incredintat astfel de responsabilitati!
Pe baza caror competente profesionale? Va ia de pe strada sa va puna in functii Teodor Atanasiu? Cu cat sunteti mai someri, cu atat mai inalte sunt responsabilitatile publice ….
Erati un jurnalist modest al unei gazete locale, care emiteti fraze bombastice.
D-voastra nu detineti informatii uzuale cu privire la managementul public!
Intreaga d-voastra activitate la Consiliul Judetean Alba s-a
exteriorizat in informatii publice eronate, transmise in mod intentionat, ca sa manipulati electoratul.
Nici acum nu cunoasteti la modul minimal legislatia in domeniu si atributiile C.J. Alba!
Refuz sa cred ca un partid poate promova oameni lipsiti de orice experienta sau cunostinte de specialitate , in astfel de functii!
D-voastra nu detineti minime competente sociale, si in opinia mea aveti un comportament infractional! Amenintarea e infractiune, calomnia e infractiune, utilizarea violentei , in toate formele ei e infractiune!
Eu, timp de 3 ani, la d-voastra nu am remarcat alt comportament social!
V-ati agresat inadmisibil colegii!

spetznaz 24 martie 2014 at 10:44

nu cunosc nici un presedinte de consiliu de administratie care sa fie numit pe competente profesionale ci , invariabil, toti sunt numiti politic- deci nu conteaza competenta profesionala ci atasamentul de partid, cum le da de baut la unul si la altul la chefuri si cum se linguseste pe langa sefii de partid; asa ca nu merita cautat ce tip de competenta a avut pentru a fii sef ce CA la Ford ca putea sa fie cu aceleasi cunostinte si in oricare alt loc, in invatamant de exmplu; pe baza caror competente a ajuns timis la minister? pe baza caror competente au ajuns multi altii? atasamentul de partid si cu seful de partid din zona- aia se numara

unu 23 martie 2014 at 21:38

Io nu stiu cum dracu il numiti pe pacaliciu asta domnu asta habar nu are cum se manca cu lingura.Numai rebuturi si umpluturi in politca.

Nae 23 martie 2014 at 21:49

Sa nu fim ipocriti !
Ce trebuia sa faca, sa refuze banii, daca erau pe fluturasul de salariu ?! Vedem ca sunt atatia care nu se abtin de la spaga, deci de la primirea banilor ilegali.
Insa poate suntem putin invidiosi pe sansa lui. Chiar si el a recunoscut ca a fost vorba de sansa, de noroc.
O fi avand Roman defecte, insa sigur zgarcenia nu este printre ele.
N-a pus multi la ciorap, ci pe cei multi i-a investit in lucruri pentru oamenii din Alba (pentru operatii scumpe, meditatii pt. bac a sute de copii, dispensare la tara, onorariile avocatilor pentru castigarea grupelor de munca, si multe altele). Sigur gasiti persoanele care sa confirme, doar faceti o strigare pe forum.

Carcotasul 24 martie 2014 at 13:21

Nu dragul meu, Piticul Atomic, nu a investit in „operatii scumpe”, „meditatii”, „dispensare”, sau „spaga la avocati”, eventual a investit in cumnatii lui din Pianu de Jos, carora le-a cumparat masini noi, si le-a reparat casele! Defectele Piticului Atomic sunt arhicunoscute, „mult mai ascunse sunt calitatile lui(daca nu lipsesc cu desavarsire)!

Ursu 23 martie 2014 at 22:47

Oare acea femeie ada rus care si a pervertit colegii de partid in presa din obsesia ei bolnavicioasa pentru a obtine functia de director la oirposdrucentru, cum a luat concursul? Doar se stie cum sunt pusi directorii politic. Psd ul ar trebui sa o puna sa mai dea un concurs, poate de data asta cu o adevarata corectitudine va lua macar nota 3 cu stelute.

Aiudeanul 23 martie 2014 at 22:50

Poate ca nu stiati, toate articolele cvasiziaristei de scandal ada rus sunt supervizate de seful ei roman

misu 23 martie 2014 at 22:50

invidiosi???? putin spus, multi nu incercam sa visam un venit similar decum sa avem, dar cum noi mergem pe rpincipiu sa moara capra vecinului….se intelege iar eu nu pot decat sa confirm afirmatia lu Nae

Adelina 23 martie 2014 at 22:57

Roman asta din cate se observa uita ca exista un Dumnezeu pe lumea asta, si oare cine ii va plati pacatele nenorocitului inconstient? Oare chiar nu se trezeste la realitate din bezna in care zace de cand a dat de bani?

Status-Quo 23 martie 2014 at 23:41

M-sieur Roman,

ai ajuns un fel de haiduc. Unu modern. Adica: intri in diverse consiglii de administratie (legal, monser, legal !) iei banutii si apoi ii imparti cu sectia de oncologie si restu la meditatii. OK. Thanks for sharing!

Chestiunea e de moralitate nu de legalitate. Ai ocolit-o subtil. Nu ne lua de prosti oentru ca ar insemna ca suferi de miopie acuta.

De abia astept sa vad cat castiga Nistor in cuibusorul caldut asigurat de Hava. Si de ce pe functia lui Nistor nu s-a putut face concurs unde sa vedem un tanar ajuns pe merit si mai ales care nu e conectat politic.

Asa e! NU SE POATE in Romania de azi.

Propun: concursurile pentru functii publice sa fie obligatorii iar fraudarea concursurilor sa implice pedepse si pierderea automata a functiilor pentru cei implicati.

Cam toti sunteti la fel. Ciuguliti de unde puteti, cat puteti. OK. Pe tine te-a bagat Atanasiu iar pe Nistor Hava. Din punctul meu de vedere e imoral in ambele cazuri.

Daca citesti asta astept sa vad fisa fiscala a lui Nistor. Trebuie pus si el exact in locul pe care-l merita. Fa-i favorul asta.

Si apropo: daca ai marfa cu Hava si averea lui nu-l uita nici pe asta.

Caracatita 24 martie 2014 at 0:14

Ar fi interesant de verificat si triunghiul amoros HAVA-FLOREA-VOICU! Sau MAFIA Hava – Elis! sau Hava – Nistor- Alpin57Lux, Plus Nistor -Hava -Mercur! Sa vedeti ce minuni gasiti pe aici! Spor!

@Status-Quo 24 martie 2014 at 1:45

Roman castiga de 16 ori mai mult decat castiga Nistor, trebuie doar sa citesti mintua sedintelor de CL si scrie acolo, a fost un adevarat foileton si prin presa. Cat despre primar, a fost de verificat si „rasverificat” de toti cei abilitati la toate reclamatiile facute de cretinii astia si tot NUP a primit. La dat cu parerea si acuzat toti suntem experti, mai greu cu doveditul.

@Status-Quo 24 martie 2014 at 1:52

🙂 minuta sedintelor de CL

Status-Quo 24 martie 2014 at 10:39

Monser,
1. Scrie pseudonimul la nume iar in text cui te adresezi – sa stiu si eu cu cine anume discut. M-am saturat de tot genul de fantome.
2. Asta facem aici, ne dam cu parerea. Suntem buni sau mai putin, asta e… ce sa-i faci daca ne doare! Era o acuzatie clara la averea lui Hava. N-am idee daca a fost sau nu verificat in acest sens. Eu unul n-am auzit. Nu stiu ce casa are dar intr-un Touareg l-am vazut la volan. O fi fost de imprumut…:-) de la vreun pretin. Parea destul de nou.
3. Te rog sa dai linkuri la documente referitor la veniturile lui Nistor.

Marin 23 martie 2014 at 23:56

Mor de ciuda PSD-istii ca Roman creste in sondaje! Iar Pedeleii fac cu capul ca este in sfarsit cineva care sa-l dea cu c.ru de pamant pe hotul HAVA!

Carcotasul 24 martie 2014 at 13:27

Ii adevarat, PNL a ajuns in Alba sa bata catre 10%! Imi amintesc o „alta crestere” asemanatoare cu acesta, „cresterea nivelului de trai” in ultimi ani a lui Ceausescu, de care circula o poezioare de 2 versuri:
– „Creste nivelul de trai
Ca „p…”, dupa „f…i”!
Cam asa creste si Piticul Atomic impreuna cu PeNaLi, in sondaje!

w1 24 martie 2014 at 1:05

Cine ma Roman ? Tu cred ca ai cazut si te-i lovit la cap…

Nelu Chelu 24 martie 2014 at 6:55

Raisa are dreptate cand spune „D-le Roman, ceea ce spuneti e incredibil! Refuz sa cred ca cineva v-a incredintat astfel de responsabilitati! Pe baza caror competente profesionale? Va ia de pe strada sa va puna in functii Teodor Atanasiu? Cu cat sunteti mai someri, cu atat mai inalte sunt responsabilitatile publice ….
Erati un jurnalist modest al unei gazete locale, care emiteti fraze bombastice.” Asa este. Inainte Roman era lingaul lui Presecan (Dumnezeu sa-l odihneasca) care a fost un om milos si de treaba. Dupa accident s-a pus sub aripa pui SAtanasiu si a inceput linsul intens. Acxeasta l-a dus la obtinerea functiilor. Cata scoala are si cata pricepere se vede destul de bine acum, asa ca ne putem da seama cam ce contributie majora a avut in privatizari sau in conducerea unor institutii.

Mariana 24 martie 2014 at 23:02

Cand ai stele nu-ti trebuie scoala ! Mai vedeti voi.

s 24 martie 2014 at 9:23

rococo 24 martie 2014 at 14:47

Sa ma ierte cel de sus, dar sa iei doar pt tine toate consiliile de administratie babane, ca si cind oi fi cel mai capabil, singurul si cel mai util, inseamna ca la partidul care te tine nu mai exista si alti colegi pe asa masura ! Sa bati intreaga tara in domenii diferite ca sa-ti manifesti asa zisa stiinta, cum se poate numi ? Sincer, ar fi interesant de aflat ce studii sunt la baza ( la zi, seral, fara frecventa, etc. ).

blajinul 24 martie 2014 at 15:36

Domnule Roman, am ramas dezamagit !!! Am votat PNL si nu eram dezmagit daca ati fi facut ,, mia culpa,, si nu ati fi asteptat ca alti colegi sau dusmani sa scoata la iveala LINGURA MARE cu care ati mancat din banii nostri ani la rand… ati pierdut votul meu si cu siguranta incca multe atat d-voastra personal cat si PNL-ul… Rusine !!!!

Comentariile sunt oprite