Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: Îi invit pe toţi politicienii din Alba să îşi prezinte fişele fiscale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Văd că unii au început campania electorală, vorbind despre alţii. Aş fi preferat să aud din partea acestor adversari politici răspunsuri la întrebările pe care albaiulienii le pun: de ce nu avem investiţii şi locuri de muncă în Alba Iulia, oraşul nostru înseamnă doar Cetatea, nu şi celelalte cartiere, de ce se risipesc banii publici către clienţii politici?

Vreau să fac referire la materialele din presă, la adresa mea. Nimic din ce s-a scris nu este ilegal, aşa cum susţin chiar şi adversarii politici, în speţă domnul Blejnar de Alba, Dorin Nistor.

Am încasat venituri legale, care însemnau acum 7 ani foarte multe responsabilităţi, inclusiv răspunderi penale. Vă amintesc aici doar contractul cu Ford, pe care în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Daewoo Craiova, l-am semnat. A fost o privatizare de peste jumătate de miliard de euro, despre care chiar Traian Băsescu a spus că a fost cea mai curată şi transparentă din România. Această muncă a fost retribuită conform legii, la fel, şi înainte şi după plecarea mea. Au fost amestecate intenţionat cifre din 2006 şi 2007, deşi perioadele au variat între o lună şi câteva luni, ele au fost date de-a valma. Tocmai pentru că am avut o şansă pe care nu mulţi au avut-o, am decis să întorc o parte din aceşti bani către comunitate, nu să-i ascund pe afară ca alţii.

Vă amintesc de contribuţia la secţia de Oncologie, la premierea olimpicilor de zilele oraşului, de susţinerea financiară a campaniei pentru Capitala Culturală Europeană, proiect îngropat de primarul Hava pentru a nu deranja interesele prietenilor politici, şi nu în ultimul rând asigurarea de meditaţii gratuite pentru 750 de copii din Alba Iulia, timp de 3 ani. În calitate de membru în Consiliul de Administraţie la Eon Gaz am asigurat finanţarea modernizării şi dotării dispensarului de la Biia. Am făcut la fel cum se procedează în lumea civilizată.

Nu vreau să mă laud cu aceste gesturi, dar sunt forţat de aceste împrejurări să vorbesc despre ele. Acele venituri nu le-am decis eu în favoarea mea, ci reglementările legale. Ştiu că este o oportunitate pe care nu mulţi o au, dar consider că m-am achitat foarte bine şi am dobândit o experienţă necesară pentru administraţia publică. Toate partidele ar trebui să susţină acolo oameni integri şi pregătiţi. Eu consider că am făcut faţă acestor cerinţe. Nu cred că este cazul să fiu pus în aceeaşi balanţă, cu ilegalităţi presupuse de milioane de euro, la nivelul unei primării verificate în ultimii ani, non-stop de DNA.

Absolut tot ce am câştigat este la vedere, spre deosebire de alţii, cărora le sunt furaţi zeci sau sute de mii de euro din casă, care stau mai mult în străinătate decât la primărie, care merg în vacanţe de lux din salariul lor de bugetari. Evident, nu-şi pot justifica averile impresionante! Dacă eu vin azi în faţa dumneavoastră şi discut deschis aceste probleme, sunt curios ce răspunsuri ar da primarul Mircea Hava, în faţa vilei lui, dacă ar organiza o conferinţă de presă.

Dumneavoastră ştiţi cum a câştigat legal Florin Roman aceşti bani, dar noi toţi nu ştim cum şi-a dobândit Mircea Hava averea din salariul lui de bugetar din ultimii 20 de ani. Şi e de notorietate că primarii au salarii mici. În funcţii de responsabilitate publică, chiar la nivel judeţean, astfel de posturi sunt bine plătite. Este cazul lui Nicuşor Moldovan, omul de încredere al primarului, care împreună cu familia duce de la Primăria Alba Iulia, PAEM şi AIDA aproape la 6385 de euro, adică 344.817 lei, potrivit declaraţiei de avere. Sau al finului domnului Hava, şi anume Dorin Nistor, un salariat de lux la AIDA, deşi a căzut lamentabil la concursul pentru şefia OIR POSDRU.

E normal să fie bine plătiţi pentru că au şi responsabilităţi. Nu am vorbit despre aceste lucruri până acum, întrucât eu consider că nu aşa se face politica.

Florin ROMAN, vicepreşedinte al CJ Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea