Florin Roman: Iată dovada scrisă că veniturile din sănătate au scăzut, deși PSD și ALDE au promis că vor crește (FOTO)

Paul Voicu - Primar 2020

Am dovada scrisă că veniturile din Sănătate au scăzut și, în același timp, proba că guvernarea PSD-ALDE a mințit că salariile angajaților din sistemul de sănătate vor crește.

Potrivit unui memoriu al Spitalului Județean de Urgență Alba-Iulia adresat autorităților centrale, veniturile multor angajați au scăzut: “aceste categorii de personal sunt- chimist, biolog, profesor CFM, psiholog, kinetoterapeut, sociolog, asistent social, registrator medical, infirmier, brancardier, îngrijitoare de curățenie, astfel că un număr de 273 de salariați din totalul de 1227 au suferit scăderi de venituri comparativ cu luna anterioară, respectiv comparând salariile pe martie 2018 cu cele din februarie 2018. (vezi în imaginile de mai jos)

ELIT

Această situație ne arată că angajații din sănătate au fost și ei păcăliți ca și alți angajați din sistemul bugetar. Grav este faptul că personalul medical a ajunsnu doar să aibă salarii mai mici, ci să existe discriminări în funcție de unitățile medicale în care profesează. Ministerul Sănătății a aplicat regulamentul de sporuri în mod diferit la nivelul județelor, iar salariile s-au calculat fără o bază legală reală.

Având în vedere această situație atât de evidentă, protestele sindicatelor din sănătate sunt justificate! Este clar că niciun angajat nu protestează dacă îi este mai bine, ci doar dacă drepturile îi sunt încălcate.

Mihail David - 2020

Coaliția majoritară din Parlament a refuzat amendamentele PNL aduse legii salarizării și ordonanțelor de modificare, deși propunerile noastre ar fi evitat haosul din așa-zis lege a salarizării unitare. Această realitate ne arată
iresponsabilitatea majorității parlamentare.

Florin Roman, deputat PNL

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

El 13 aprilie 2018 at 17:19

Mi.ar fi rușine să vin cu astfel de dovezi, când sunt o mulțime de oameni care trăiesc cu minimul de economie. De ce nu vi Florinel și cu fluturașul tau de parlamentar, sa vedem ce salariu mic ai și cât a crescut?

1 15 aprilie 2018 at 9:46

Toata stima pentru categoriile enumerate.
Cred, totusi, ca in principal trebuie avute in vedere situatia doctorilor si asistentelor, pentru a-i putea tine in spitale.
Apropo, cum poti sa fi asa mic si sa ai o gura asa mare?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...