Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: Iată dovada scrisă că veniturile din sănătate au scăzut, deși PSD și ALDE au promis că vor crește (FOTO)

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Am dovada scrisă că veniturile din Sănătate au scăzut și, în același timp, proba că guvernarea PSD-ALDE a mințit că salariile angajaților din sistemul de sănătate vor crește.

Potrivit unui memoriu al Spitalului Județean de Urgență Alba-Iulia adresat autorităților centrale, veniturile multor angajați au scăzut: “aceste categorii de personal sunt- chimist, biolog, profesor CFM, psiholog, kinetoterapeut, sociolog, asistent social, registrator medical, infirmier, brancardier, îngrijitoare de curățenie, astfel că un număr de 273 de salariați din totalul de 1227 au suferit scăderi de venituri comparativ cu luna anterioară, respectiv comparând salariile pe martie 2018 cu cele din februarie 2018. (vezi în imaginile de mai jos)

Această situație ne arată că angajații din sănătate au fost și ei păcăliți ca și alți angajați din sistemul bugetar. Grav este faptul că personalul medical a ajunsnu doar să aibă salarii mai mici, ci să existe discriminări în funcție de unitățile medicale în care profesează. Ministerul Sănătății a aplicat regulamentul de sporuri în mod diferit la nivelul județelor, iar salariile s-au calculat fără o bază legală reală.

Având în vedere această situație atât de evidentă, protestele sindicatelor din sănătate sunt justificate! Este clar că niciun angajat nu protestează dacă îi este mai bine, ci doar dacă drepturile îi sunt încălcate.

Coaliția majoritară din Parlament a refuzat amendamentele PNL aduse legii salarizării și ordonanțelor de modificare, deși propunerile noastre ar fi evitat haosul din așa-zis lege a salarizării unitare. Această realitate ne arată
iresponsabilitatea majorității parlamentare.

Florin Roman, deputat PNL

[nggallery id=5436]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea