Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Florin Roman face lobby la ministere pentru finanţarea mai multor proiecte în judeţul Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman, s-a aflat săptămâna trecută la Bucureşti unde s-a întâlnit cu Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltării Regionale, şi mai mulţi secretari de stat de la ministerul Transporturilor şi cel al Economiei.

Promisiunile primite de la Bucureşti, sunt legate de alocarea fondurilor necesare pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere din judeţul Alba, în localităţi precum Unirea, Cergău, Sâncel, Ciuruleasa, Cergău, Capud, Sard – Câmpeni sau de la Buru.

O surpriză plăcută ar putea fi pentru Alba şi includerea în bugetul Ministerului Transporturilor, de anul viitor, a drumului expres Sebeş-Turda, pe lista celor 4-5 astfel de mini autostrăzi pentru care se va asigura finanţare guvernamentală.

“M-am întors de la Bucureşti după o zi si jumătate plină. La Ministerul Dezvoltării Regionale, ministrul liberal Eduard Hellvig ne-a dat o mana de ajutor si am primit noi finanţări pentru continuarea lucrărilor de alimentare cu apa la Unirea, Cergău si Sâncel. La fel pentru drumurile de interes local de la Ciuruleasa, Cergău si Capud. Veste buna este ca va fi mult mai buna alocarea de la sfârșitul lunii august când mai multe localități din Alba vor primii de la MRDT alocaţi financiare pentru alimentari cu apa si modernizări de drumuri.

La ministerul Transporturilor, conjudeţeanul nostru domnul Tiberiu Bărbuleţiu si secretarul de stat Septimiu Buzasu m-au asigurat ca pana in 2014 vor fi modernizate DN 74 si 75, adică drumurile de la Sard la Câmpeni şi de la Buru (Cluj) spre Arieşeni.

O alta veste bună este ca se trage puternic pentru modernizarea drumului naţional de la ieșirea din Blaj spre Copşa Mica, o modernizare extrem de importantă in vederea dezvoltării investiţiei Bosch la Blaj.

La Ministerul Economiei am clarificat problema Cuprumin: nu va trece in administrarea CJ Alba, iar actuala conducere urmează sa fie schimbată. Secretarul de stat Gelu Diaconu, fostul meu coleg din CA-ul de la Eximbank mi-a spus ca va vizita in perioada următoare județul Alba”, a declarat Florin Roman despre întâlnirile avute cu oficialii ministerelor.

Săptămâna trecută, Consiliul Judeţean Alba a recepţionat mai multe lucrări de infrastructură. De exemplu, in satul Lunca din Valea Lunga a fost recepţionat podul care face legătura cu Cenade. Lucrările au început in mai si au fost finalizate cu trei luni mai repede. Un alt exemplu este Drumul Judeţean ce face legătura dintre comuna Ciugud şi cartierul Oarda de Jos, din Alba Iulia. În ultimul an drumul s-a aflat într-o stare deplorabilă, după ce pe această rută a fost deviat traficul în perioada reabilitării podului de peste Mureş.

 foto: pod Cenade

sursa: facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea