Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman cere finanţare suplimentară de la centru, pentru învăţământul din Alba: „60% din suprafaţa judeţului se află în zonă montană”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Florin Roman01Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman a avut ieri, 4 februarie o întâlnire cu profesorii şi cadrele didactice din judeţ pentru a discuta despre finanţarea învăţământului din judeţul Alba. „Vicele” a spus că Alba are nevoie de o finanţare mai mare a învăţământului decât judeţe precum Olt şi Călăraşi sau alte judeţe situate preponderent în zonă de câmpie. Alba are costuri mai mari cu circa 20% cu plata profesorilor întrucât 60% se află din suprafaţa judeţului se află în zonă montană, este concluzia lui Roman.

„După mai multe ore de discuţii cu profesorii şi cadrele didactice din judeţ am stabilit ca dânşii, indiferent de culoarea politică să formeze un colectiv de lucru şi să vină cu o concluzie, care să ducă la o propunere legislativă de modificare a costului per elev. La nivelul judeţului Alba este o problemă, avem costuri mai mari cu circa 20% cu plata profesorilor întrucât 60% din suprafaţa judeţului se află în zonă de montană. Nu poţi finanţa judeţul Alba în acelaşi mod în care finanţezi Olt sau Călăraşi. Sper ca în două săptămâni să am această propunere pentru ca parlamentarii de Alba să poată o poată susţine. Pe actualul cost per elev, şcolile de la Ponor, Râmeţ şi Mogoş din martie nu vor mai avea finanţare” a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Luni, 29 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi

Bogdan Ilea

Publicat

în

Luni, 29 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi Consiliul Local Alba Iulia este convocat în ședință ordinară, pe data de 29 aprilie 2024. Între proiectele de hotărâre de pe Ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea