Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Florin Roman către senatorul Alexandru Peres și deputatul Clement Negruț: Dacă nu puteți ajuta macar nu stricați!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noul președinte al PNL Alba Iulia a reluat astăzi tema Autostrăzii Sebeș – Turda, insitând pe rolul pe care această investiție îl va avea pentru scoaterea din izolare economică a județului Alba și trasmițând totodată un mesaj către cei care au spus că realizarea autostrăzii reprezintă doar o poveste.

“E un domn deputat Alexandru Nazare. Nu-l cunoasteti deși ar fi trebuit sa fie cunoscut întrucât a fost ministru al Transporturilor in guvernul Ungureanu. Cu toate ca a ocupat demnitatea de ministru, domnul Nazare încurcă merele cu perele in cazul autostrăzii Sebe;-Turda, vorbind de drum expres. Studiul de fezabilitate al fostului drum expres a fost făcut in vremea ministrului liberal Ludovic Orban. Apoi a fost îngropat intr-un sertar de ministrul PDL, Radu Berceanu.

La solicitarea autorităților locale din Ardeal, guvernul USL a găsit soluția de finanțare pe fonduri structurale pe POS-T, in proporție de 85 la suta. Cum? Prin includerea autostrăzii Sebes-Turda, care măsoară 74 km si leagă A1si A3, in rețeaua europeană de autostrăzi TEN-T. Realizarea autostrăzii înseamnă un veritabil pol de dezvoltare economic a județului Alba, care devine atractiv pentru investitori.

Apariția concernului Daimler la Sebes nu este straina de autostrada Sebes – Turda si de autostrada Sibiu – Nadlac. La fel, cu sprijinul primăriei Blaj, concernul Bosch deschide luna viitoare a treia fabrica. Si aici primarul Rotar a solicitat reabilitarea DN 14 B, iar drumul intra in reparații, o facilitate pentru investitor.

In cazul autostrăzii Sebes-Turda, investiție de circa 1 miliard de euro, ridicarile geo si topo se vor finaliza in iunie. Apoi se reactualizeaza Studiul de fezabilitate pentru noua autostrada, recalibrata. In septembrie urmează sa fie depusă cererea de finanțare si apoi demareaza procedura de licitație. Din discuția cu dl ministru Dan Sova înțeleg ca este agreata procedura de atribuire pe mai multe tronsoane, astfel încât autostrada Sebes-Turda sa fie finalizată pana la finele lui 2016.

Reactii similare cu ale domnului deputat Nazare au avut si parlamentarii PDL de Alba, domnii senator Alexandru Peres si dl deputat Clement Negrut. Dacă nu puteți ajuta domnilor macar nu stricati, întrucât autostrada Sebeș-Turda reprezintă scoaterea din izolare economică a județului Alba. Si dumneavoastră vă veți bucura de facilitățile oferite de autostrada Sebes-Turda așa ca va rog lăsați-ne sa ne facem treaba si fiti solidari cu marile proiecte de investiții din Alba”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea