Rămâi conectat

Actualitate

Florin Cîțu despre majorarea alocațiilor: „Este o lege neconstituțională, nu se prezintă sursă de finanțare. Vedem dacă putem să amânăm pentru viitor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

“Alocațiile au fost dublate în Parlament fără să aibă o anumită sursă de finanțare. Costurile sunt de circa 6 miliarde, economia este în criză, este o criză globală, nu ai cum să discuți despre așa ceva. A venit la jumătatea anului fără sursă de finanțare, dacă era stabilită în buget la începutul anului, era altceva. Ce să facem, să tăiem banii de la investiții, din altă parte, sau să ne împrumutăm mai mult? Este o lege neconstituțională, nu se prezintă sursa de finanțare. Vedem dacă putem să amânăm pentru viitor”, a spus Florin Cîțu.

Ludovic Orban a numit drept ”pomeni” alocațiile copiilor, deși o alocație se acordă doar celui care este în viață. După declarațiile scandaloase ale premierului, Guvernul a anunțat, oficial, prin vocea ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, că nu va majora alocațiile, așa cum scrie în legea promulgată de Klaus Iohannis și revotată în Parlament, după ce Guvernul a dat o OUG de amânare.

Trebuie precizat că legea de dublare a alocațiilor nu a venit la jumătatea anului acestuia, noi fiind abia la începutul lunii iunie, ci la finele anului trecut. Cât despre caracterul de neconstituționalitate al legii, CCR nu a emis un verdict în acest sens, jucătorii constituționali fiind singurii în măsură să stabilească și să spună dacă o lege este sau nu constituțională.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea