Flori de Mac, primul ”books coffee” deschis la Alba Iulia în scopul caritabile de o asociaţie care oferă gratuit servicii de îngrijire la domiciliu pentru copii şi adulţii cu boli incurabile

Flori de Mac, este primul ”books coffee” deschis la Alba Iulia în scopul caritabile de o asociaţie care oferă gratuit servicii de îngrijire la domiciliu pentru copii şi adulţii cu boli incurabile.

Librăria-cafenea care se numeşte Flori de Mac, a fost inaugurată joi, 21 februarie. Oricine va avea curiozitatea să intre, va putea să savureze o cafea, să citească o carte primită ca donaţie din partea elevilor din şcolile şi liceele din Alba Iulia sau din ţară, sau din partea unor persoane care apreciază munca celor de la Hospice Eliana

ELIT

Cafeneaua este situată peste drum de vechea Policlinică, nu departe de secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean.

Veniturile obţinute sunt folosite pentru a menţine activitatea organizaţiei. În ultimele trei săptămâni, voluntarii asociaţiei Hospice Eliana au aranjat cele aproape 9.000 de cărţi şi au pregătit un spaţiu unic până acum în Alba Iulia. Viitorii clienţi vor putea alege de pe raft o carte pe care să o citească în timp ce beau o cafea, sau chiar juca boardgames, jocuri de societate cumpărate de asociaţie, special pentru aceştia.

În cafenea sunt expuse şi câteva dintre tablourile realizate de Geta Ţălnar, artista din Alba Iulia răpusă de cancer în urmă cu doi ani. Tablourile au fost aduse de membri ai familiei acesteia, care cunosc activitiatea organizaţiei.

”Hospice Eliana din Alba Iulia, este un ONG a cărui activitate se adresează pacienţilor adulţi şi copii cu boli incurabile din judeţul Alba, iar în momentul de faţă oferă îngrijire paliativă la domiciliul pacienţilor prin echipa multidisciplinară de care dispune. Toate serviciile Hospice sunt gratuite pentru pacienţi şi familii, şi sunt finanţate exclusiv din activităţi caritabile, în prezent existând două magazine caritabile Flori de Mac în Alba Iulia – unde oricine poate dona orice fel de obiecte, sumele obţinute din vânzarea acestor obiecte reprezentând sursă de finanţare”, a declarat vicepreşedintele organizaţiei, Adi Roşiu.

Un Charity Shop reprezintă, pe scurt, un concept prin care donaţiile se reîntorc în societate sub forma unor servicii de care anumite categorii au nevoie.

În cazul cafenelei Flori de Mac, oamenii pot dona cărţi şi alţi oameni le pot cumpăra. Banii astfel obţinuţi ajung în servicii de îngrijire paliativă pentru bolnavii care au cea mai mare nevoie de ea şi care sunt abandonaţi de sistemul de sănătate românesc. De aceea, ceea ce fac reprezentanţii acestei asociaţii reprezintă o activitate care presupune empatie faţă de bolnavii aflaţi în ultima parte a vieţii lor.

Asociaţia Hospice Eliana poate fi contactată atât pentru donaţii, cât şi pentru serviciile gratuite pe care le oferă.

Datele de contact ale Hospice Eliana: Comuna Ciugud, sat Hăpria nr 218, CF – 37011599 CONT – Lei: RO30BTRLRONCRT0384194001 – Euro: RO77BTRLEURCRT0384194001 – USD: RO81BTRLUSDCRT0384194001 Tel – +40 726 11 68 60

Foto: Ania Ciolacu

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...