Rămâi conectat

Actualitate

Fiscul ia la purecat averile mari

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) aşteaptă ziua de 25 mai când se încheie data de depunere a declaraţiei 200 în care sunt înscrise cele mai multe din veniturile anului precedent, pentru a lua la bani mărunţi averile mari, a reiterat într-o emisiune TV preşedintele instituţiei Sorin Blejnar. Potrivit acestuia, dacă se constată diferenţe între ceea ce s-a declarat şi ceea ce Fiscul constată (în urma unor verificări „directe” şi „indirecte”), diferenţa se impozitează. Verificarea indirectă priveşte îndeosebi cheltuirea banilor, fluxurile de trezorerie şi de patrimoniu. Dacă cineva cheltuieşte foarte mulţi bani, dar declară la Fisc venituri mici, înseamnă că şi-ar fi obţinut diferenţa din venituri nedeclarate. Diferenţa dintre ceea ce se declară şi ceea ce ar constata Fiscul că, de fapt, există, se impozitează cu 16 la sută.
După cum se ştie, anul trecut Guvernul a aprobat înfiinţarea în cadrul ANAF a unui departament special însărcinat să verifice persoanele cu mari averi. Potrivit aceleiaşi decizii, persoanele fizice ale căror venituri reale depăşesc cu cel puţin 50.000 lei sumele declarate vor plăti un impozit de 16 la sută aplicat la diferenţa dintre cele două valori. Blejnar spune că acţiunea vizează 200-300 de persoane bogate care reprezintă, susţine el, „trezoreria noastră” pentru că au de dat mulţi bani Fiscului, dar şi-au ascuns până acum veniturile şi sursa lor. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Salariul minim pe economie brut de la 1 iunie 2024. Ce facilitate pentru salariați ar putea fi eliminată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Salariul minim pe economie brut de la 1 iunie 2024. Ce facilitate pentru salariați ar putea fi eliminată Guvernul plănuiește să majoreze salariul minim pe economie de la 1 iunie 2024, dar la pachet va elimina și o facilitate care le lăsa salariaților mai mulți bani în buzunar, conform unor surse guvernamentale. La finalul anului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea