Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Firmele mari şi mijlocii vor fi obligate ca, de la 1 iunie 2018, să utilizeze casele de marcat cu jurnal electronic

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul a adoptat în luna august a anului trecut o Ordonanţă potrivit căreia casele de marcat cu jurnal electronic vor deveni obligatorii de la 1 iunie 2018 pentru firmele mijlocii şi mari, respectiv de la 1 august 2018 pentru firmele mici

Implementarea acestei măsuri a fost amânată succesiv în ultimul an. În cazul în care se va dori o nouă prorogare, fiind nevoie de o nouă ordonanţă. Firmele mari şi mijlocii vor fi obligate ca, de la 1 iunie 2018, să utilizeze casele de marcat cu jurnal electronic în locul celor pe suport de hârtie, în timp ce firmele mici vor avea răgaz până la 1 august.

Fiecare aparat de marcat va trebui să conţină un modul fiscal propriu, prin intermediul căruia controlează operaţiunile specifice activităţii fiscalizate, precum şi un modul de comunicaţie, care poate asigura conectarea la un sistem informatic de monitorizare şi supraveghere al ANAF.

Informaţiile pe care ANAF le va primi sunt: valoarea totală a bonului fiscal, numărul de ordine al bonului, data, ora şi minutul emiterii bonului, seria fiscală a aparatului de marcat electronic fiscal şi valoarea totală a TVA pe cote ale acesteia.

Firmele care nu vor respecta noile termene stabilite de autorităţi pentru schimbarea caselor de marcat cu rolă jurnal cu cele cu jurnal electronic vor risca amenzi de 9.000 de lei şi suspendarea activităţii.

Sursa: Adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea